SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yok Olmaktan Kurtulacak'

A- A+ PAYLAŞ
Reklam

Malatya'nın Darende ilçesindeki tarihi Zengibar Kalesi'nin kapısı onarılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller başkanlığındaki 6 kişilik teknik ekip tarafından ücretsiz hazırlanan projenin, Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından ihale edildiği bildirildi.

İhaleyi kazanan firmanın önümüzdeki hafta içerisinde Darende'ye gelerek Zengibar Kalesi kapısını onarma çalışmalarını başlatacağı belirtildi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, "İlçemizin önemli tarihi değerlerinden olan Zengibar Kalesi kapısının onarımı Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğünce ihale edilmiştir. Yaptığımız bu çalışma neticesinde birçok uygarlığa şahitlik eden önemli bir tarihi eser daha yok olmaktan kurtarılacak. Kale kapısındaki restorasyonunun bu yılsonuna kadar tamamlamasını bekliyoruz. Kapının onarımını müteakip bu bölgenin çevre düzenlemesi, ağaçlandırılması ve aydınlatılması için ayrıca bir proje hazırlatıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam