Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) bu yıl ikincisi yapılan Olağan Kalkınma Toplantısı Elazığ'da gerçekleştirildi.
Aynı zamanda Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) yönetim kurulu başkanı olan, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kalkınma Ajansları; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge için gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, Kalkınma Kurulu’nu daha etkin hale getirmek amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor." dedi.
"YÖNETİŞİM ZİRVESİ DÜŞÜNÜLÜYOR"
Etkinliği artırmak için kurulun çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Gezer; “Üyelerimizi ziyaret ederek birebir görüşmelerimiz devam ediyor. 70’e yakın üye ziyaret edildi, kalan süreçte diğer üyelerimizi de ziyaret ederek görüşlerini alacağız. Önümüzdeki süreçte tüm Kalkınma Ajanlarının Kalkınma Kurulu başkanları ile Ajansımız öncülüğünde bir yönetişim zirvesi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.
FKA'nın 2011 yılına ilişkin faaliyetleri ve 2012 yılında gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirilerek, devam eden programlarla alakalı olarak kurul üyelerinin bilgilendirildiği toplantıda, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu tarafından “Bir Kalkınma Aracı Olarak GİRİŞİMCİLİK” konulu bir konferans verildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.