Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80'ine yakınını karşılayan Malatya'da, düşük rakımlı yerlerde haftalar önce çiçek açan ve çağla dönemine geçen kayısı ağaçları, bugünlerde yüksek rakımlı bölgelerde çiçekli haliyle tabloları aratmayan görüntüler oluşturdu.
İl genelinde 8 milyona yakın kayısı ağacına ev sahipliği yapan Malatya'da, yöreye özgü lezzette kayısıların yetiştiği ağaçlar, açan çiçekleriyle bahçeleri beyaza bürüdü.
Yüksek rakımlı bölgelerde çiçeklenen ağaçlar, Malatya'da kartpostalları aratmayan görüntüler oluşturdu. Malatya'daki bahçeler, çiçekler sayesinde gelin gibi süslendi.
Darende ilçesinin kırsal kesimindeki Yukarıulupınar ve Balaban mahallelerindeki kayısı bahçeleri de Anadolu'nun kıraç dağlarını beyaz bir tül gibi örttü, bu bölgedeki manzara geçtiğimiz hafta içerisinde AA muhabiri tarafından görüntülendi.
AA- malatyahaber.com