SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 1500 Faizle Tefecilik İddiası

0
Güncellendi - 2016-03-18 16:41:35
Yüzde 1500 Faizle Tefecilik İddiası
A- A+ PAYLAŞ

  • Emniyet KOM Şubece yapılan operasyonlarda "tefeci"lik iddiasıyla bir ve sahte parayla ilgili 3 şahıs yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, biri yüzde 1500 faiz uyguladığı öne sürülen tefeci , 3'ü sahte paracı olmak üzere toplam 5 şahıs yakalandı, bunlardan 3'ü mahkemece tutuklandı.

KOM Şube Ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında;

Olay 1: 02.03.2016 tarihinde Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden, İlimiz Saray Mahallesinde bulunan bir iş yerinde yapılan arama neticesinde farklı iş yerlerine ait 2 adet kaşe, 2 adet irsaliyeli fatura koçanı, 2 farklı iş yerine ait vergi levhası çıktısı, bir işletmeye ait iş yeri açma çalıştırma ruhsatları, yine bu iş yerine ait hafta tatili ruhsatları, 3 şahsa ait kimlik fotokopileri ve müşterilere verilmesi gereken 168 adet irsaliyeli fatura 1. asılları elde edilmiş, alınan mahkeme kararına istinaden ele geçen malzemelere el konulmuştur.

Konu ile ilgili olarak G.T. isimli şahıs hakkında TCK 213 (Vergi Usul Kanununa Muhalefet) suçundan işlem yapılmıştır. Şahıs hakkında düzenlenen tahkikat evrakı Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.

Olay 2: Yapılan çalışmalarda İ.D. isimli şahsın faizle borç para verdiği ve karşılığında %1500 civarında faiz uyguladığı tespit edilmiştir. 07.03.2016 tarihinde İ.D. isimli şahsın ikametlerinde ve aracında yapılan aramada; 65 adet boş senet, 2 adet senet fotokopisi, 1 adet senet aslı, 5 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, 2 adet farklı şahıs bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, 3 adet satış sözleşmesi fotokopisi ve 1 adet vekâletname fotokopisi ele geçirilmiştir. Şüpheli İ.D. hakkında TCK 241 (Tefecilik) suçundan işlem yapılmıştır.

Olay 3: 11.03.2016 tarihinde B.S., R.Ü. ve G.K isimli şahıslardan sahte olduğu değerlendirilen 8 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 adet 20 TL ve 1 adet 10 TL para elde edilmiş, ayrıca R.Ü. isimli şahsın 10.03.2016 tarihinde iki farklı sahte para olayına karıştığı tespit edilmiştir.

Şüpheliler haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 12.03.2016 tarihinde mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, 3 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde mali suçlara yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmekle birlikte bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 0422 322 31 12 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları hususu; kamuoyunun bilgisine sunulur."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız