SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ziyaretçi Saati Kısıtlaması Geliyor

0
Güncellendi - 2019-08-29 02:06:43
Ziyaretçi Saati Kısıtlaması Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

"UYGULAMA ELZEM HALE GELDİ" Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, 1 Eylül tarihi itibariyle akşam 20.30’dan sonra ziyaretçi kabul edilmeyeceğini söyledi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni başlayacak olan Ziyaretçi Saati uygulaması ile ilgili açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Erdal Aktürk, yaklaşık bin 100 yatak kapasitesine sahip hastanelerinin şuana kadar ziyaret saati uygulaması yapmaması nedeniyle hastalar ve hastane çalışanları açısında bir takım sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Özellikle hastalar açısından bu durumun sıkıntılara neden olduğunu dile getiren Aktürk, “Örneğin hastanın istirahat etmesi ve uyuması gereken bir saatte aynı serviste yatan bir diğer hastanın ziyaretçisi gelmekte ve süre sıkıntısı olmadığı için bu ziyaretlerde uzun sürmektedir. Sonuç olarak hastaların dinlenmesi gereken saatlerde dinlenememekte sürekli hasta ziyaretinin mevcut olması nedeniyle hastanemiz personel ve hasta güvenliği açısından riskler taşımaktadır. Hastanemizin çok geniş bir alan olması nedeniyle her mekanda güvenlikçi bulundurmak mümkün olmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Sürekli hasta ziyaretlerinin serbest olmasının ayrıca hastaneyi de maddi açıdan büyük külfetlerin altına soktuğunu dile getiren Aktürk, “Örneğin yaklaşık 10 yıl kullanmamız gereken hastane asansörlerimizin yoğun hasta ziyareti kullanımları yüzünden 2 yılda değiştirmek zorunda kalınmıştır. Belirttiğimiz ve başkaca birçok nedenden dolayı hastanemizde ziyaretçi saati uygulaması elzem haline gelmiştir” dedi.

Aldıkları karar ile 1 Eylül Pazar gününden itibaren akşam saat 20.30’dan sonra ziyaretçi kabul edilmeyeceğini açıklayan Başhekim Aktürk, “Vatandaşlarımızın bizleri anlayış ile karşılayacaklarına olan inancım tamdır. Bu uygulama bir yasaklama değil, hastalarımızın daha iyi bir tedavi alması ve daha çabuk sağlıklarına kavuşmaları için bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

Hastane çalışanları da alınan yeni kararın hasta tedavisi ve takibi konusunda önemli olduğunu belirterek, hasta yakınlarının bu konuda kendilerine destek vereceğini söylediler. Ziyarete gelen hasta yakınları da, yönetimin aldığı bu karara saygı duyduklarını belirterek, belli bir saatten sonra yapılacak olan ziyaretlerin hem hasta hem de tedavi sürecini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • İSMAİL (5 yıl önce)
    hasta ziyaretinin kısası makbuldur ama insanlarımız çok uzatıyor ve diretiyorlar özellikle belli saat sonra ziyaretçi kabul edilmemesini dogru buluyorum saat gece 2 de bile ziyarete geliyorlar hırsızıda var katilide enjeksiyon riskine karşı alınmış kararı dogru karşılamaktayız
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (5 yıl önce)
    Neresi yeeinde bi karar. Tamamen sacma bi uygulama.Özel sektörde çalışıyorsun akşam 7-8 gibi işten çıksan hastane gidip geçmiş olsun demen 9 u buluyor. Sabah 8 akşam 5 çalışıp istediğiniz gibi izin alıp bi hasta ziyaretine giden kamu personeli değiliz. Sen özel sektörde hasta ziyareti için iki gün izin al bak 3. Gün ne oluyor. Bırakın bu işleri yönetim. 20:30 değil 21:30-22:00 olsa kamu hizmeti derim ama bu keyfi uygulama tamamen hataa!
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa sülü (5 yıl önce)
    Hastanenin almis oldugu karar dogrudur. Hastalari ve calisanlarinda isini zorlastirmayalim Hastalarimiza Allahdan sifa calisanlara kolaylik dilerim. saygilarimla Mustafa Sülü
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali GÖK (5 yıl önce)
    doğru bir karar ama öncelikle eğitim araştırma hastanesi adı verilmiş olan bu hastanede acil servisinde neden gece bayan hasta bakıcı bulunmamaktadır anlamış değilim. asıl acil servisine lazımdır benim hasta lavaboda tam iki saat bayan hasta bakıcı beklemiştir ayrıca solunum destek cihazına bağlı olması gerekirken tam iki saat lavaboda beklemiştir önce yok deniliyor sonra 184 aranınca hemen geliyor başhekimliğin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMBO (5 yıl önce)
    Betül hanım o sizin görüşünüz, kesin siz hastane çalışansınız ki saat 20.30 dan sonra yan gelip yatasın ız kimse hastam nerde diye sormaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Z:A (5 yıl önce)
    Çok yerinde bir karar...Öyle insanlarımız varki , hasteneyi evi gibi kullanıyor.Ne diğer hastaları ,nede personeli düşünen var.Birde bağıra,bağıra konuşurlar,sohbete dalarlar.Demezlerki; hasta rahatsız oluyor.Öyle bir dertleri yok.Zaten hastanın onları uyarma nezaketi göstermesi söz konusu değil.Çünkü; kendisini ziyarete gelmiş veya refaketcisi...İnanınki çok tebrik ediyorum başhekimi ve yönetimi,başarılarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    GEÇ BİLE KALINDI,HASTANE ODASINI KAHVEHANE ÇEVİRME MANTIĞINDAN ........................... bir an evvel kurtarın bütün hasteneleri........bu uygulamayı yapanlara çok teşekkürler..................
    0
    0
    Yanıtla
  • Betül (5 yıl önce)
    Kesinlikle.yerinde bir karar. Kimse gereksiz direnc göstermesin. Kimse onu bunu araya koyup saat 20.30 dan sonra hastasıni ziyaret etmeye kalkmasın. Bu karar bizim ve hastalarımızın iyiliği için alınmış. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla