6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı yapıldı. Malatya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre, borçlandırma işlemleri için tanınan süre sona ermek üzere.

7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve 16 Ekim, 14 Kasım ve 27 Aralık 2025 tarihlerinde yapılan noter kuralarıyla konut çıkan vatandaşların, borçlandırma işlemlerini 26 Ocak 2026 – 26 Mart 2026 tarihleri arasında tamamlamaları gerekiyor.

Bu süreçte borçlandırma senedine imza atmayan hak sahiplerine konut teslim edilmeyeceğini belirtildi. Ayrıca, kanunun ilgili maddesi gereği, 60 günlük yasal süre içinde işlemlerini tamamlamayan vatandaşların hak sahiplikleri iptal edilecek.

Açıklamada, işlemlerin 81 ildeki AFAD Müdürlüklerinde yürütüldüğü vurgulanarak, hak sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için kalan süreyi dikkatle değerlendirmeleri istendi.

malatyahaber.com