SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Hafta Önce Kaza Oldu, Sadece Şerit Çekip Bıraktılar!

0
Güncellendi - 2020-03-17 21:05:59
1 Hafta Önce Kaza Oldu, Sadece Şerit Çekip Bıraktılar!
A- A+ PAYLAŞ

Yolun uygunsuzluğu nedeniyle  araçların caddeye paralel olan Derme kanalına uçmalarıyla meydana gelen kazalarla sık sık haber konusu olan Başharık Mahallesi Gönültaş Caddesi'nde, en son yaşanan kazadan sonra, kanalın korkuluklarının yaklaşık 1 hafta geçmesine rağmen onarılmaması ve sadece naylon şerit çekilip öylece bırakılması vatandaşların tepkilerine yolaçıyor.

SON KAZA 1 HAFTA ÖNCEYDİ..

Sıkça kazaların meydana gelmesine rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan, Güney Kuşak Yolu üzerindeki ulaşım arterlerinden biri olan Gönültaş Caddesi'nde, 8 Mart günü R.K. yönetimindeki otomobilin kontrolunu kaybedince, korkulukları parçalayarak kanala uçmuştu. Kazada sürücü ile yanında bulunan 4 yaşındaki M.A.G. yaralanmışlardı.

Paralel yollarda araç trafiğinin yoğunlaşması ayrıca Tecde ve Beydağı bölgesinde yerleşimin artmasıyla birlikte yoğun olarak kullanılan Gönültaş Caddesi'nin Miraç Camii civarında meydana gelen kazanın ardından kanal korkulukları aradan 1 haftayı aşkın süre geçmesine rağmen onarılmadı.

Kanalın DSİ'nin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, bu kurumun yanı sıra ilgili belediyelerin duyarsızlığı çevre sakinlerinin tepkisine yolaçtı. Bu yolun Güney Kuşak yolu güzergahı olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından güvenli ulaşım için düzenlenmesi gerektiği, ayrıca DSİ'nin de bir an önce korkulukları onarması gerektiğini belirten vatandaşlar, hem DSİ'nin hem de Büyükşehir Belediyesi'nin soruna ilgisizliğine tepki gösterdiler.

Büyükşehir Belediyesi'nin son kazanın ardından, korkulukların tahrip olarak hasar gördüğü ya da tamamen koptuğu yere, naylon şerit çektikten sonra öylece bıraktığı, zaman zaman meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle, özellikle geceleri yaya ulaşımı açısından tehdit oluşturduğu, son günlerde kanaldaki su miktarının ve seviyesinin artmasıyla bu tehdidin daha da büyüdüğü belirtiliyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAFLAR: Son kazanın üzerinden 1 haftayı aşkın süre geçmesine karşın, kanalın tahrip olan korkulukları tamir edilmedi, sadece naylon şerit çekmekle yetinildi.

ARŞİV FOTO: 8 Mart'ta meydana gelen ve 2 kişinin yaraladığı kazadan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı