SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Düzeni İçin Nihayet Harekete Geçildi, Temizlik Başladı

Kent Düzeni İçin Nihayet Harekete Geçildi, Temizlik Başladı
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 depremleri sonrasındaki kaos ve yönetim boşluğu nedeniyle meydan, kaldırım ve caddeleri işgal eden, kenti adeta köy ve kasabaya çeviren işgalcilere karşı, kent düzenini yeniden sağlamak üzere Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti.

Yerel yönetimlerin ve ilgili kolluk makamlarının aşırı müsamahası nedeniyle, başta kent merkezi olmak üzere tüm kentte, geri kalmış ülke görüntüleri yaratan, istedikleri yere tezgah kurarak, insan yaşamını zorlaştıran ve bugüne kadar kendilerine engel olan, denetleyen bir kurum olmadığı için, bunun boyutlarını her geçen gün artıran ve bu nedenle vatandaşların büyük çapta şikayetlerine neden olan işgalcilere karşı denetim ve işgale son verme çalışmalarına başlandı.

Malatya'da düzeni yeniden sağlamak, insanların ortak yaşam alanlarındaki işgale son vermek için ilk etapta işgalcilere uyarıda bulunularak, 3 gün içerisinde cadde, kaldırım ve meydan işgallerini sonlandırmaları istendi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, sürenin sona ermesinin ardından, polis ekiplerinin de nezaret ettiği 'işgale ve kirliliğe son verme' çalışması başlatarak, işgale neden olan tezgahları, panoları toplamaya başladı. Bu çalışmaların, kentte düzen sağlanana kadar devam edeceği bildirildi.

Büyükşehir Zabıtası'nın, çok uzun bir süreden sonra asli görevlerinden biri olan kent düzenini sağlama işine başlaması vatandaşlarca takdir edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, kent merkezi başta olmak üzere tüm kentte trafik düzenini bozan ihlallere, kanunsuz parklara, kaldırım işgaline karşı da harekete geçtiği bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 gün önce)
    Şehri bir daha dönmemek üzere terk ettim. Bence sizde beklemeyin , çar çakal dan hırsızdan geçilmeyen , işsizliğin tavan yaptığı,esnaf adı altında dünün el arabacılarının memleketi pakistana çevirdiği sözde memlekete elveda
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 hafta önce)
    zabıtayı sıtmapınarı ile öğretmen evi arasında da görmek isteriz , ana caddede kaldırım yok , konteyner var , ara sokaklardan caddeye çıkış yokkkkkkk davarın teki konteyner koyup sokak yolunu kapatmış bir yıldır hani nerede zabıta , gelsinde gözde hastanesinin önüne bir baksın bakalım insanlar yolda yürüyor , kaldırımı sözde esnaf bana göre boşbeleşler , kapatmış ,kaldırım otopark olmuş nerede bu zabıta , malatyada devlet yokkkkkkkkkkk , 3 - 5 tipe gücü yetmeyen ben devletim demesin .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Özellikle çevreyoluna minibüslere ve trambüs güzergahına da el atılmalı, acil trafik planlaması yapılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ss44 (1 hafta önce)
    Burasi bati illerine benzemez. Siyaset ugruna yine herşeye göz yumulacak. Yine caddeler isgal edilecek.Yine ayni karışıklıklar devam edecek. Farkli bi şey bekleyip umutlanmayin arkadaşlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Deli (1 hafta önce)
    Zabıta iş yapması çok zor oda bu şehirli tabelasını söktüğü adam ya akrabası ya tanıdığı..ya köylüsü ..Zabıta memuru polis gibi başka şehirden olmalı.. tabi siyasi baskılar engel olmuyorsa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • salkoprü (1 hafta önce)
    turgut temellı caddesi cevreyolu kavsagı sagı solu ve malıye onu carmuzu yoluna dogru gercekten de ınanmıyorum beledıye mudahale edecek dıye ama belkıde bır ıhtımal kavsaklarda mınubus lerın kavsak ıcıne kadar park edıp yolcu beklemesı gıbı uyarıncada buyuk bır olumsuz tepkı ıle karsıalsıyorsun cunkı su anda hakımıyet tamamen o bolgelrdekı satıcılarda mınıbusculerde taksıcılerde beledıye ve valılık bır ıslem yapar mı bence yapmaz saman alevı gıbı bu ısler olur yıne o bolgedekı satıcıler bıldıklerını yaparlar.cunkı bız halk olarak boyle olmasını ıstıyoruz kı sonra da dıyelım kı buralar hındıstan afkanıstan..... hele gorelm bır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Geç kaldılar Geç (1 hafta önce)
    Sadece caddeler mi? Çift taraflı park? Seyyar satıcılar? Zabıtalar uyuyor, Tarafik Şube Uyuyor, Emniyet Müdürü de etliye sütlüye karışmıyor. Valimiz anca kamu çalışanlarının kılık kıyafeti ile uğraşa dursun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Necmettin (1 hafta önce)
    Bu esnaflardan ziyade oda başkanı nerde? İnsanlar bir sürü yorum yapmış. Hepsi sözde esnaflardan ve minibüsçülerden şikayetçi. Başkan mahalleni temizlesene haydi? İnsanların cebine gözünü dikmiş bu satıcılar insanları şehrinden soğuttu. Hani ahilik, güvenilir, yerli, temiz esnaflar nerde? Elazığ'a niye alışverişe gidiyor Malatyalı? Utanır olduk sizden! Bu şehirde 800 Bin Malatyalı varken sayınız 15 bindi! Şimdi 5000 kişi ile 600 bin insanın burnundan getiriyorsunuz! Malatyaya çökmüşsünüz sanki! Büyükşehir ve ilçe zabıtaları bir çok yerden ama özellikle burdan sınava tabisiniz unutmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adnan (1 hafta önce)
    alt geçidin üstünde esnaf olamayan pazarci var suriyeli var hindistan gibi olmuş onada el atilsin şehrin prestijini bozuyor
    %96
    %4
    Yanıtla
  • kaplan44 (1 hafta önce)
    Konteyner verilen esnaf yoluda kapatıp hatta çimler üzerine masa bile atıp her yeri işgal ediyorlar lütfen çözüm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Bugün komşu kent Elazığa gittim Elazığ modern bir şehir olma yönünde hızla ilerlerken Malatyamız ise hızla bir Pakistan, Afganistan şehrine benzeme yolunda ilerliyor maalesef sayın Erkal dan sonra geleceğe yönelik şehri planlayan bir başkan gelmedi günlük işlerle ve küçük bir azgınlığın çıkarları doğrultusunda şehir yönetildi, temennimiz sayın Sami bey şehrimizi ileriye taşıyacak hizmetlere imza atar bekleyip göreceğiz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    sitmapinarindan kişla caddesinin sonuna kadar iki tarafli araç parki var trafik tek şeritten çok yavaş akiyor memleketin her tarafi tarla olmuş arabalari oralara parkettirip caddeyi iki gidiş iki geliş trafiği akici hale getirin. bu konuda gecikenlere trafikte kaybedilen zamandan dolayi kul hakki doğuyor yetkililer uyumayin uyanin.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 hafta önce)
    Esnafmı kaldı memlekette...nerde birboşbeleş varsa esnaf kılığına girmiş, Yanına 2 çakal alıp UTANMADAN yoldan geçen kadını kızı kesen mi dersin kaldırımı depo olarak kullananmı dersin yola lastik duba kasa koyan mı dersin(babasının yolu yaa) domates satıyorum adı altında uyuşturucu satan mı dersin .....hırsızlık mallarını arabalara doldurup köy köy gezip satanmı dersin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şükrü (1 hafta önce)
    Çok geç kalmış bir karar esnaf olanlara sözüm yok çakallar uyuşturucu satanlar, mafyavari insanlar her biri bir sokak başını kapmış özellikle belirteyim vergi levhası olmayana müsade etmemek lazım özellikle çay ocakları bunları hemen kapatmak lazım bunların bazıları uyuşturucu satıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf dan artık nefret etmeye başladık (1 hafta önce)
    Yahu her taraf görüntü kirliliği ne kaldırımda yürünüyor ne içimden böyle esnaflardan alışveriş yapasım geliyor esnaf dediğin çevreye zarar vermez muhitin güvenilir insanıdır sizce böyle birileri kalmışmıdır? Bu soru cevapsızdır hasar almamış bir muhit de de esnaflar dükkanın önünü kapatıp sanki kendi yeri gibi camekan yapıyor öbürü ise kasa vs bırakıyor kaçak yapı yapanlar bile vardır diye düşünüyorum.Şayet viran olmuş Malatya mızda bir yetkili bu yazdıklarımı görüyor ise lütfen müdahale etsin temennisi ile arz olunur.Bununla beraber değerli basın mensupları sizlerde konu ile alakalı haber yapmak memleketin derdine merhem olmak niyetinde iseniz Tecde,Fahri Kayahan ve İsmet Paşa Caddesi civarındaki ana caddeleri gezerek konu ile alakalı haber kaynaklarına ulaşabilirsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çarmuzulu (1 hafta önce)
    Açıl İş Merkezinin altında bulunan manav zaten önceden kaldırım ihlali yapıyordu. Depremden sonra iyice gemi azıya aldı. Caddeye doğru da iyice kaldırımı işgal etti. Geçecek yer yok. Bu adamın özelliği ne? Zabıta müdürünün dikkatine.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    3 gün içinde derseniz gene bir sonuç elde edemezsiniz. Süreyi mantıklı tutup insanların taşınmasını takip edin. Adamlar her buldukları boş yere hemen Demirci getirip baraka yapıyor. Daha yapılırken müdahale etmek lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep (1 hafta önce)
    Benzer olarak dolmuşcularada bir denetleme lazım. Özellikle çevre yoluna bakan kavşaklarda. Adam kavşakta duruyor ve yolcu bekliyor. Bu olay bütün minubusculerce yapiliyor. Bir grubun topluca yaptığı eylem bir noktada devlet otoritesini tanimamaktir. İsyandır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adnan (1 hafta önce)
    Trafik Işıklarinin süreleri çok alakasız dakikalarca bekliyoruz tam geçeceğimiz zaman yine kırmızı yanıyor buna çözüm bulunmalı merkeze gelmeye korkuyor trafik kaosundan insanlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Ne gerek vardı sayın yetkilileri alışmıştık biz Pakistan sokaklarına bu şehirde çarşı merkezde ne zabıta ne de emniyet özellikle de trafik görevini yapmıyor yazık bir şehir yok oluyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ali Koç (1 hafta önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Murat asrın felaketi oldu esnaflarımuz aylarca para kazanamadı haa biraz düzensiz görüntü kirliliği oldu haklısınız ama bir tarafranda esnafı düşünmek lazımdı...
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Engin Yurt (1 hafta önce)
    Nikah sarayı arka sokağında oturuyorum. Kaldırımlara konteyner konuldu. Esnafımızın sağı solu işgal etmesi fazla sürmedi. Konteyner önünde kaldırımda yer varken masalar sandalyeler, saksılar, levhalar, bayraklar araba park etmesin diye araba park alanlarına konuldu. Kafeler, çay ocakları konteynerlere kapı açıp çim alanları işgal ettiler. Hatta oto parkı çevirip kendine özel oturma alanı yapanlar bile oldu.Arabalar park yeri olmayınca çift parka başladı, yol tıkanmalar, trafikler...Müşteriler park yeri olmayınca site girişine arabayı park etmeler başladı. tartışmalar. Bu düşüncesizlik,. belediyenin buna müdahale etmesi lazım.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kadir (1 hafta önce)
    Şu trafiği artık çözün,istanbuldan beter olmuş uyuyor galiba sorumlular
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Önder (1 hafta önce)
    Ya cadde üzerinde gelişigüzel konulan konteynerlar. Gelin görün bir Kanalboyunun halini Allah aşkına. Usandık yahu. Kaldırım yok ayrıca sözde dükkan önünde çay muhabbetleri. Rahatsız olmaktan bıktık.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Birde ana caddelerde kaldırıma park eden araçlara baksınlar lütfen. Kaldırımlardan geçemiyoruz her yer araba. Ayrıca yıkılan evlerin yerlerindeki alanlarda molozların tıraşlanıp üzerlerine toprak örtülmesi gerek. Bunları yaparlarsa şehir biraz olsun normale döner
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Birde şu çarşının trafik park sorunu çözülse tam olacak. Avm den kapalıçarşının oraya kadar sağlı sollu park. Dörtlüyü yakan bırakıp gidiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • alp (1 hafta önce)
    Kapalı çarşı etrafı düzensiz otopark gibi kullanılıyor oralara el atılsa iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 hafta önce)
    vaybe şehirde zabıtada mı varmış? hayret ben yok sanıyordum. demekki çalışmak akıllarına gelmiş. birde şu kız meslek lisesi karşısındaki papatya ve palmiye giyimlerin tezgahı kaldırımı kapatıyor insanlar geçemiyor, ona da bir el atsınlar, 4m lik kaldırıma 2-3 m tezgah açıyorlar, insanlara 1m yol kalmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 hafta önce)
    Çarşı inşaat alanı etrafındaki konteynırlarda kaldırılmalı bir an önce inşaat bitmeliki şehir toparlana.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (1 hafta önce)
    Suriyeliler olabilir. Her yeri işgal ettiler Derhal gönderilsin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ALİ (1 hafta önce)
    Şehrin göbeği dediğimiz soykan parkı içi ve otobüs durağı etrafı pazar yeri gibi.Lütfen buraya da müdahale edin.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Nedim (1 hafta önce)
    Belediyenin başlattığı çalışma güzel bir başlangıç olmuş, etkin ve adil denetimin her alanda ve sürekli olarak devam etmesini diliyoruz. Başta gıda imal ve satış yerleri olmak üzere konteyner işyerlerinin geçici ruhsat almaları, asgari hijyen kurallarına uymaları, üretilen veya satılan gıda maddeleri ile insan sağlığını ilgilendiren diğer ürün ve malzemeler ilgili belediyeler, Tarım il müdürlüğü ve sağlık müdürlüğü tarafından mutlaka denetlenmesi, işyerlerinin çalışma saatlerine uyulmasının sağlanması ile denetimlerin mülki amirler tarafından takip edilmesi şehir sakinleri olarak talebimizdir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Anka (1 hafta önce)
    Gider ayak bazı belediye başkanları şehri Bangladeş'e çevirdi. Şehirde düzen ve nizamı kayboldu. Gariban bir esnaf arabasının içinde satış yapıyor diye hem ceza kesiliyor hem kaldırılıyor. Sorun şu ki AKP'nin en büyük oy kaybetme sebebi adamı olanın her şeyi yapıp, Adamı olmayan normal yurdum insanına faturayı kesmesi. Bu dertten zabıta kolluk kuvvetleri de şikayetçi. Konteyner tahsisleri neye göre kime göre yapıldı. Mesela en çok vergiyi veren esnafa konteyner tahsis etmek yerine yine adamını bulan aldı. Almanya Federal Hükümeti Her Esnafa Para vermedi. Bana vergi ödeyen esnaf gelsin ödediği verginin yarısını kendisine iade edeceğim dedi. Ülkede ne oldu herkese durumu vakti iyi olanlar dahi çerez parası, arabaya lastik alırım diye koşa koşa aldı. Az üstüne gittiğinde esnaf ben vergi veriyorum (Şaka Gibi) hezeyanlarına başlıyor. Verdiğin vergi ne kadar 230,70-TL Muhtasara ait damga vergisi o da. Basit usul esnafın devlete ödediği vergi bu. Peki devlet bu esnafa yaptırdığı konteyner ne kadar 130-140 bin TL. Soru Şu; Esnaf kardeşim sen kazandığın paranın vergisini ödesen devlette tüm esnafa konteyner tahsis etse bizde devletin kaldırımında rahat rahat ailemiz ile yürüyebilsek gelip senin konteynerinde alışveriş yapsak.? Ülkedeki çürüme her geçen gün farklı sektörü ele geçiriyor. Bu soruna kalıcı çözüm bulamaz isek sonumuz felaket olacak. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi tahsisli yapılmalı, Vatandaşın vergisini ödemesi için kalıcı ve caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Başta nerden buldun yasası süratle uygulanmalıdır. Bu tip afetlerde kişinin siyasi kimliği değil ödediği vergiden dolayı kendisine ayrıcalık tanınmalıdır. Emeksiz kavşağında o toz ve toprağın içinde yeşillik sebze meyve sattırıyor ise vatandaşın sağlığını hiçe sayıyor isen 4 tane tabela kaldırmak ancak ve ancak göz boyama olur. Dirayet İstikrar Kararlılık. Kişiye özel değil halka özel hizmet olmalıdır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Erolll (1 hafta önce)
    Çok güzel olmuş inşallah devam eder bide şu Arap osman kavsagina da el atsalar güzel olurdu
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Trafik Amirlerimizden istirhamlerimiz trafikteki zorba ve kural tanımazlarlada mücadele etmelerini istiyoruz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Deka (1 hafta önce)
    Şehri Suriye'ye çevirdiler
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kaan (1 hafta önce)
    Valla kaç gündür zabıta hem trafik, hem harfiyat hemde şehrin düzenini bozanlara göz açtırmıyor. Her köşede büyükşehirin zabıtlarını görüyoruz. Helal olsun tebrikler. Sonuna kadar doğru yapılan işin arkasında olmak lazım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şehir Gönüllüsü (1 hafta önce)
    Sami Başkan nezdinde tüm zabıta arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şu şehri artık Hindistan, Pakistan görüntüsünden kurtarın. Bununla ilgili bazı çıkar grupları zabıtaya yüklenecek ama bizler şehrin sakinleri olarak onlara sahip çıkmalı ve yardımcı olmalıyız. Şehre artık bir düzen intizam gelsin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Emre (1 hafta önce)
    Özellikle Çevreyolunda ve Matim iş merkezi civarında bulunanlara da bi el atılması gerekiyor. Kaldırım işgalini geçtim artık yolu da işgal altına almışlar. Örneğin; Matim'in hemen altında bulunan lastikçinin önündeki sebze-meyve tezgâhları. Adamlar kendilerine branda bile yapmış.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • METİN (1 hafta önce)
    Başkan sende aidat alıyorsun ödemeyene faiz işletiyorsun hiç bir yatırım yapmadın kendin dahi istihdam sağlamadın.Tso olarak bir yere 100 konteynır koyup iş insanlarına destek olmadın.Hatta belediyenin yanında yapılan yerin başında girişte olan iki yeri kendine ve vekiline aldın (tabelanız hala duruyor) Yardımları daha tam dağıtmamışsın tarihi geçenler işgem de duruyor daha geçen yıllarda osb görevde iken usulsüz şekilde kendine yönetimine aldığın arsa ile ilgili eksik imzalı evraklar bu haber sitesinde yayınlandı.Yav bari sen söyleme alayınız aynı yeter ki koltuğa oturun yeter ki kollayan bir medyanız olsun. Senin de koltuk baki değil köklü temizlik şart
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Battalgazi 44 (1 hafta önce)
    Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri, kaldırım ve yolları işgal eden satıcılara acilen başka yer göstererek şehre nefes aldırmalıdır. Depremden sonra anormal şeyler normalleşmeye başladı. Trafik polisleri ters yönden gidenlere, şehir içinde hız yapanlara, kaldırımda motor sürenlere, yüksek sesle müzik dinleyenlere ağır cezalar yazmalıdır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ramazan (1 hafta önce)
    Esnafa zaten konteyner verildi. Bu işportacılar çoğunlukla kamu düzeninde yaşanan zaafiyetten faydalanan fırsatçılar. Müsamaha gösterilmemeli.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ebru Keskin (1 hafta önce)
    Bir bayan olarak kaldırımda yürümekte zorluk çekiyorduk uygula güzel olmuş ellerine sağlık düşüneninde çalışanında
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ece (1 hafta önce)
    Darısı kaldırımı işgal eden çamaşırcılara
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ayilmaz (1 hafta önce)
    çok isabetli ve geç kalınmış bir uygulama. O konteynerler ne amaçla kullanılıyor iyi baksınlar...
    %97
    %3
    Yanıtla