SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs Kutlamalarını da Dolu Vurdu!

0
Güncellendi - 2018-05-02 03:03:02
1 Mayıs Kutlamalarını da Dolu Vurdu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, sağanak dolu yağışı nedeniyle yarıda kaldı. Konuşmaların yapıldığı platformun üst bölgesi su birikintisi nedeniyle çökerken, vatandaşlar çevredeki esnafların işyerlerine sığındı.

  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Malatya'daki gruplar, kutlamaların yapılacağı Emeksiz Üst Kavşağı'ndaki Yüzüncüyıl Kavşağı'nda toplandı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programı sağanak ve dolu yağışı nedeniyle yarıda kaldı.

  Kutlamaya katılan vatandaşlar, dolu yağışı nedeniyle alanda hızla uzaklaşarak, çevredeki esnafların işyerlerine, apartmanlara ve inşaatlara sığındı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Malatya’da coşkulu başladı. Yüzlerce kişi, ellerinde ‘Yaşasın 1 Mayıs’ pankartları taşırken, Ankara’da 10 Ekim 2015’te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler de unutulmadı.

  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Turgut Temelli de toplanan siyasi partilerin üyeleri, sendikaların temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar, Emeksiz Yüzüncüyıl Meydanına kadar yürüdü. Çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polisler, alana girecekleri aramadan geçirdi.

  Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı pankart sahnenin önüne asılırken, hep bir ağızdan 1 Mayıs Marşı söylendi.

  Yüzüncüyıl Kavşağı’nda düzenlenen mitingde konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Tarık Kaya, "128.kez kutladığımız bu 1 Mayıs'ı, temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, cezaevlerinin insanlık onurunun ayaklar altına alınarak tıka basa doldurulduğu, muhalif basın-yayın organlarının kapatıldığı, yazarların tutuklandığı, onlarca belediyeye kayyum atandığı, parti eş başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklandığı, 12 Eylül'de bile karşılaşılmayan sayıda akademisyenin üniversitelerden atıldığı, yüz binin üzerindeki kamu emekçisinin tek satırlık ifadelerle ihraç edildiği koşullarda yapıyoruz" dedi.

  Kaya, 2018'de umut ve demokrasinin geldiğini belirterek, "AKP-MHP ittifakı gelecek on yıllarımızı belirleyecek baskın seçim, sürecinde OHAL ve KHK'lar zulmü ve baskısı altında gerçekleştirilmek istenmektedir. Halkın serbestçe ifade alması, düşüncelerini söylemesine izin verilmedi. Bu süreçte de yaşanacaklar ortada. Ama bu meydanı dolduran, burada kol kola giren herkes birlikte omuz omuza seçimlere hazırız. Başaracağız. 24 Haziran akşamı bu meydanı kol kola, omuz omuza halaylarımızı çekeceğiz" dedi.

  Konuşmalar devam ederken, önce sağanak yağmur sonra ise dakikalarca süren dolu yağışı nedeniyle kutlamalar yarıda kaldı.

   Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı, Eğitim-İş Malatya Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, etkinlik öncesi CHP Malatya İl Teşkilatı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

  CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Mayıs'ın işçinin, emekçinin, köylünün, çiftçinin, çalışanın, çalışamayanın, işsizin, emeğiyle geçinen herkesin bayramı olduğunu ifade etti.

  Kiraz, konuşmasında şunları söyledi: "Bu bayramı bütün emekçilerle yürekten kutluyoruz. Basın emekçilerimiz ve emniyet görevlilerimizde 1 Mayıs'ta görev başındalar, onlarında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyoruz. Emek, en yüce değerdir. Emeğin haklarını korumak aslında insanlığa hizmet etmektir. İnsanlığı açlığa, yoksulluğa mahkum etmeye hiç kimsenin hakkının olmaması lazım. Bu ülkedeki insanları açlığa, yoksulluğa mahkum etmek, ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir."

Türkiye'de Olağanüstü Hak'in (OHAL) 22 aydır uygulandığını kaydeden Kiraz, "Önemli baskıları yaşıyoruz. Ama bu baskıların en önemlisini de emekçiler yaşıyor. Emeğiyle geçinenler yaşıyor" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ş@mpiyoN (6 yıl önce)
    1 Mayıs işçinin emekçinin bayramı lakin işçi hak ettiği maaşı alıyor mu muhamaa
    0
    0
    Yanıtla