SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'100 Binler Katıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Bölge Başkanı ve Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, 28 Haziran Cumartesi günü Malatya Kernek Meydanında gerçekleştirilen "Aydınlık Yarınlar İçin Demokrasi ve Milli Egemenlik” mitingi ile ilgili olarak değerlendirme yaparak, mitinge katılanlara teşekkür etti.

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında Kayaduman, ” Memur-Sen, Hak-İş ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın öncülüğünde oluşturulan Ortak Akıl Hareketi ilk mitingini Malatya’da büyük bir katılımla gerçekleştirmiştir. Kayısı hasat zamanı olması, aynı gün Yeşilyurt Kiraz Festivali, Anadolu liselerine öğretmen seçimi ve KPSS sınavları, Üniversitenin ve okulların tatil olması ve 40 derece sıcağa rağmen 100 binler bir araya gelerek iradesine sahip çıkmıştır. Öncelikle tüm halkımıza bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.

‘Ülkemizde yaşanan demokrasi ve özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak, millet iradesini her tür vesayet ve ipotekten arındırmak, toplumdaki her tür inanç, yaşam tarzı ve eğilimleri eşit olarak hukuk güvencesine alacak yeni bir anayasa talebini diri ve canlı tutmak.’ amacıyla oluşturulan Ortak Akıl Hareketi’nin Malatya Mitingi için Kernek Meydanı’nda toplanan 100 bin ler ‘Darbeye hayır’ diyerek, daha demokratik ve daha özgür bir Türkiye istedi. Türk bayrakları ile ‘Ortak Akılla Çıktık Yola Demokrasi Yolunda Vermeyeceğiz Mola’, ‘Egemenlik Ne Yargının Ne de Darbelerindir Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazılı pankartlar açan vatandaşlar, ‘Hemen Şimdi Kesintisiz Adalet’, ‘Darbeye Hayır’ şeklinde sloganlar attılar.
Malatya mitingine Adıyaman, K.Maraş, Elazığ, Diyarbakır, Sivas, Ş.Urfa, Bingöl, Gaziantep, Batman, Adana, Mardin, Kayseri, Erzincan, Osmaniye, Erzurum, Hatay, Mersin, Tunceli, Siirt ve Ağrı illerinden katılım oldu.

İl dışından gelen katılımcılar yaklaşık 800 araçla ilimize intikal etmiş ve il dışından yaklaşık 20.000 kişi mitinge katılmıştır.” dedi.

Kayaduman Ortak Akıl Hareketi’nin amaçlarını ise şu şekilde sıraladı:

“Ortak Akıl Hareketinin amacı; ‘Ülkemizde yaşanan demokrasi ve özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak, temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletmek, millet iradesini her tür vesayet ve ipotekten arındırmak, toplumdaki her tür inanç, yaşam tarzı ve eğilimleri eşit olarak hukuk güvencesine alacak yeni bir anayasa talebini diri ve canlı tutmak.’

Ortak Akıl Hareketi, dünya veya siyasi görüşü ne olursa olsun demokrasiden yana herkesi birlikte hareket etmeye çağırıyor. Hareket darbe dönemlerinde ülkenin kaybettiğine vurgu yaparak, 70 milyonun kazandığı saygın bir ülke olma isteğini dile getiriyor.
Kayaduman;

İlki Malatya'da düzenlenen Aydınlık Yarınlar İçin Demokrasi ve Milli Egemenlik Mitinglerinin ikincisi 5 Temmuz Cumartesi günü saat 16.30 Samsun’da gerçekleştirileceğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız