SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"13 Bin 500 Kitap Dağıtacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:50:33
A- A+ PAYLAŞ

"Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" projesine katılarak Malatya'da çeşitli söyleşiler ve konferanslar düzenleyecek olan yazarların kaleme aldıkları kitapların öğrencilere ulaştırılması için "Kitap Dağıtım" töreni düzenlendi.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve SODES tarafından ortaklaşa organize edilen "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu"  projesi kapsamında Recai Kutan Ortaokulunda tertip edilen törene Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU,"İLK ETAPTA 13.500 KİTAP DAĞITIMI YAPILACAK"

"Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" olarak başladıkları projeyi bu yıl biraz daha genişleterek "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" şeklinde düzenlediklerini ifade eden İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu açılış konuşmasında "2012 yılında Kitap Fuarı vesilesiyle Malatya'ya gelen 6-7 yazarımızı okullarımızda öğrencilerimizle buluşturarak bu projeyi başlatmıştık. Geçen yıl 13 yazarımızı ilimizde ağırladık. Bu sene ise Valimizin destekleriyle SODES'e sunduğumuz projemiz kabul edildi. Haziran ayına kadar devam edecek olan proje kapsamında ilimizde konuk edeceğimiz 23 yazarımız okullarımızda öğrencilerimizle bir araya gelerek söyleşiler düzenleyecekler. Halka Açık Konferanslara da katılacak olan yazarlarımızın kitaplarını öğrencilerimiz ve kütüphanelerle buluşturacağız, ilk etapta 13.500 adet kitabın dağıtımı yapacağız” dedi. 

KAYMAKAM BABAHANOĞLU, “PROJE KAPSAMINDA AYRICA MÜZİK, TİYATRO VE HALK EĞİTİM KURSLARI DÜZENLENECEK”

Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Proje kapsamında ayrıca müzik, tiyatro ve halk eğitim kursları düzenlenecek. Bütün malzemelerin temini ve ihtiyaçları SODES projemiz kapsamında karşılanacaktır. Projemizin bu yılki orijinalliği 2016 yılının Haziran ayına kadar kültür ve sanat etkinliklerimiz söz konusu olacak, çok kıymetli yazarlarımızı çocuklarımızla buluşturacağız. Bugün de aramızda Yazar Vehbi Vakkasoğlu bulunmakta, bizimde küçük yaşlarda yazılarıyla büyüdüğümüz önemli bir yazarı ağırladığımız için çok mutluyuz. Projenin hayata geçmesi noktasında büyük destek veren Valimize, Yeşilyurt Belediyemize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum"  dedi.

Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Haydar Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından, ilimize gelecek yazarların kitapları öğrencilere hediye edildi. Açılış töreninde yer alan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, kendi kitaplarını dağıtırken, Vali Süleyman Kamçı'ya "Aşk Çağlayanı Mevlana" isimli kitabını imzalayarak hediye etti. 

Tören, okul önünde çekilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" Projesi kapsamında belirlenen okullara kitap dağıtımları devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız