SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"14.4 Milyon Hibe Aktarıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:53
A- A+ PAYLAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya’da 4 yılda 3 bin 500 kişiye girişimcililik sertifikası verildiğini ancak KOSGEB’e proje sunan yeni girişimci sayısının ise 304 olduğunu kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine verdiği cevapta Malatya’da KOSGEB’in çalışmalarına yönelik bilgilendirmede bulundu.

4 YILDA 121 EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün çalışmalarını kapsayan yazılı soru önergesini cevaplandıran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “2010 - 2013 yılları arasındaki dönemde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde 121 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemiş olup, bu eğitimlere katılım sağlayan 3 bin 530 kişi katılım belgesi almaya hak kazanmıştır” dedi.

4 YILDA 3 BİN 500 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK BELGESİ 

Bakan Işık, 2010 - 2013 yılları arasındaki dönemde Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında Belediyelerce 13 ayrı programda 534 kişiye, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce 1 programda 17 kişiye, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2 programda 59 kişiye, İŞKUR tarafından 38 programda bin 27 kişiye, Kalkınma Ajansınca 4 programda 92 kişiye, KOSGEB tarafından 23 programda 602 kişiye, TOSKOV tarafından 1 programda 27 kişiye, TSO tarafından 10 programda 341 kişiye ve diğer kurumlar tarafından ise 29 programda 831 kişiye girişimci sertifikası verildiğini kaydetti.

3 BİN 500 KİŞİDEN 304 KİŞİ PROJE SUNDU

Ağbaba’nın, “Girişimcilik eğitimi aldıktan sonra KOSGEB’e proje sunan kişi sayısı kaçtır? Bu projelerden kaç tanesi kabul görmüştür?” sorusuna ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık şu cevabı verdi: “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda sertifika alarak başarılı olan girişimciler hazırlayacakları İş Planları ile Girişimcilik Destek Programı bünyesinde yer alan Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmak amacıyla KOSGEB’e başvuru yapabilmektedir. Bu kapsamda, Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde Yeni Girişimci Desteğine 2010-2013 yılları arasındaki dönemde toplam 304 adet başvuru yapılmıştır. Bu başvuruların 296 adedi Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Değerlendirme ve Karar Kuruluna sunulmak üzere onaylanmıştır. Bu kapsamda, girişimcilik faaliyetlerinin hazırlanması ve izlenmesinde birçok uluslararası standart ve eğilimler referans alınmakta olup, yüzde  5-10 arası iş kurma oranı uluslararası kabul görmüş bir düzeydir.

Bunun yanı sıra, eğitim alarak işletmesini kuran fakat destek almak üzere KOSGEB’e başvurmayıp, kendi imkânları ile işini kuran girişimci sayısı hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olmamaktadır. Ayrıca, bahse konu eğitimlere katılarak iş kuran fakat KOSGEB tarafından desteklenmeyen sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerimiz de mevcuttur.”

221 İŞLETMEYE YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ

Milletvekili Ağbaba’nın  “KOSGEB Malatya Merkez Müdürlüğü tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi verilen kişilerden kaçı girişimcilik fonundan yararlanarak işyeri açmıştır? İşyeri açan kişilere kaç liralık maddi katkı sunulmuştur?” sorusuna ise Bakan Işık, “ Bu kapsamda, 2010-2013 yılları arasındaki dönemde Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde Yeni Girişimci Desteği kapsamında 221 işletmeye 3,1 Milyon TL tutarında destek sağlanmıştır” şeklinde cevap verdi.

4 YILDA 14.4 MİLYON TL HİBE VERİLDİ 

Ağbaba’nın, “KOSGEB tarafından 2010-2013 yılları arasında kaç KOBİ’ye destek verilmiştir? Hibe desteği miktarı ne kadardır?” şeklindeki sorusuna da Bakan Işık şu cevabı verdi; “KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği kapsamındaki destek programları ile 2010-2013 yılları arasındaki dönemde Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından 740 işletmeye 18,2 milyon TL tutarından destek sağlanmıştır. Bu tutarın, 14,4 milyon TL’si işletmelere geri ödemesiz (hibe) olarak aktarılmıştır.”

HABER: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız