SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"150 Bin Metrekarelik Bölümü Kısa Sürede Açacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj Gölü kıyısındaki Kırkgöz Sahil Parkı Projesi’nde sona gelindi. Yaklaşık 1 ay sonra açılması planlanan sahil projesinin bölgeye ayrı bir hava katacağını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sahil şeridinin bu yıl asfaltlanmasının yapılacağını söyledi.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü’nün Kırkgöz mevkiinde yapımı devam eden sahil projesinde sona gelindi.  Battalgazi’nin turizm değerini attıracak olan ve içerisinde, piknik alanı, çocuk oyun alanı, kuş gözlem kulesi, seyir anfi ve foto alanı, dinlenme ve gezi alanları, doğal seyir ve oturma alanı, su kenarı pergole, otopark, seyir terası ve özellikle yeşil alanlarının ön plana çıktığı proje 1 ay sonra halka acıkacak. Proje hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, göreve gelir gelmez baraj gölünün halkın istifadesine sunulması adına harekete geçtiklerini söyledi.

Atıl durumda olan bölgeyi canlandırma ve denizi olmayan Malatya’yı sahile kavuşturma adına başlattıkları projenin ilk etabının 1 ay içinde tamamlanacağını söyleyen Güder, “Su insan yaşamında ve rehabilitasyonunda önemli bir faktör. Uzun zamandır burada bir barajımız, suyumuz var ama istifade edemiyorduk. Buranın ekonomik olarak da canlanması ve bölge turizmine değer katması adına yaptığımız çalışmalar sonunda inşallah 150 bin metrekarelik bölümü kısa süre sonra halkımızın ziyaretine açacağız" dedi.

Malatya’da pandemi süreci ve sonrası yaşanan asrın felaketi ile vatandaşların psikolojik olarak da sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Güder, sahil projesi ile birlikte vatandaşların buraya gelerek stres atma noktasında da rahatlayabilecekleri bir ortam oluşturduklarını söyledi.

Atabey iskelesi ile arada buluna 13 kilometrelik sahil yolunun da bu yıl asfaltlanacağını kaydeden Güder, sahil şeridi yolunun da tamamlanması ile bölgenin turizm açısından bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Hasırcılı (10 ay önce)
    Atabey iskelesi ile arada buluna 13 kilometrelik sahil yolunun da bu yıl asfaltlanacağını kaydeden Güder, "Önce Malatya yolunu yap kaç gün oldu yazık bunca insan hergün mağdur. Her gün kaza riski var. Çalışma yok gibi o yolu bu türlü yapmadınız yazıklar olsun daha oy vermem size"
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ss44 (10 ay önce)
    Bu yer köylūlerin bulunduğu yere yakın bir yer zaten oradaki insanların parka ihtiyaçlari yok, onlar zaten park gibi ortamdalar ,sehirdeki insanlarada cok uzak adeta sırti dônūk bir yerde bence bosuna para harcanmiş yazik olmus vah vah.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cahide (10 ay önce)
    Malatyada çevre şehirden gelen ekipler bina sakinlerine göre ağır hasarlıyı az hasarlıya az hasarkıyı ağır hasarlıya dönderdiler bina sakinlerine göre bu haksızkık derhak müdahale edilsin inönü ünüversiteden gelen doçent profösörler doğru inceleme yaptılar göz önünde bulundursunlar mahkemeye gidipte bizi perişan etmek zorunda değiller
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Cahide (10 ay önce)
    Malatyada çevre şehirden delen göervliler kişlere göre hasar tespiti yaptılar az hasarlı 2 kere verillen binayı dasktan tokiden binanın yerine arsa olarak geçirmek isteyenler bina sakinleri dağıldıktan sonra 2 kişi bodrum zemin 1 katta bakıyorlar çok sağlan söylüyen görevliyi poraz inşaatın bütün binaları yıkıldı sadece bizimki ayakta söylüyerek getiriyorlar 2 katta 1 kolonda deprem değil işçilik hatası kolonun üst kısmına 15 cm harç girmemiş deniliyor dah sonra inönü ünüversiteden profösör doçent 4 saat incelemeden sonra rapor tutuyorlar bina sakinlerinede binanınız çok sağlam o kolon çok sıkıntılı deşil sadece bu kolonu güçlendşrşniz başka bir yeri gğçlendirmeyiniz binanızın aslını bozmayınız denildi malatyada ağır hasarlı binayı az hasar çevre şehirden gelen görevliler yaparak binalarını tamir edip oturuyorlar bizled zor durumdayız makatya tekrar binalerı gözden geçirilsin kşmseyş madur etmesinler
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Su olan yerde hayat var ama bizim yönwticilerde hayat yok Malatya'nın heryerinden şu çıkıyor kocaman suuni göller oluşturun yaaaa
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Oruç (10 ay önce)
    Bu belediye başkanı hangi ilde yaşıyor,nasıl bir psikoloji de.Deprem yaşamamış ,görmemiş olmalı.yabancı bir ülkede mi yaşıyor?Malatya insanının acısıyla ,derdiyle dertlenip ekmek yoksa pasta mi yiyin diyor. Malatyalının problemi eğlenecek bir mekan ..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hepsinin tuzları kuru.Hiçbir şey olmamış,herşey yolundaymış algısı oluşturmakta üstlerine yoktur.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Tam da park zamanı sayın belediye başkanım insanların evi başına yıkılmış ağır hasarlı binalar bekliyor orta hasarlı binaların kaderi belli değil yollar köstebek yuvasına dönmüş konteynır bekleyen onca insan var sen parkla otla uğraş battalgazi devlet hast karşısında eczaneler var gören varsa kaldırımın üstünde ağır hasarlı binaların altında bu nasil bir zihniyet sordu mu hast etrafındaki kaldırma battalgazi belediyesi musade etmiyor yarın insanlar ilaç alırkan allah göstermeye bir çökme olsa babalı kim üstlenecek
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kml (10 ay önce)
    Ekmek bulamıyorlar sa pasta yesinler. Başkanım milletin kalacağı evi yok sokakta yaşıyor. Lütfen biri bu haberin Kamera şakası olduğunu söylesin.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Alp (10 ay önce)
    Bu parkı yapmak için baraj göl sahasını doldurdular. Oysaki daha düne kadar bu bölgede sazlıklarda yaban ördekleri yuvası ve yavruları vardı....
    %67
    %33
    Yanıtla