SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'daki 1800 Yıllık Tarihi Köprü Depremlere Dayandı

Adıyaman'daki 1800 Yıllık Tarihi Köprü Depremlere Dayandı
A- A+ PAYLAŞ

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden dolayı çok sayıda yapı yıkıldı.

Kahta ilçesi sınırlarında yer alan Roma İmparatoru Septimius Severius (M.S 192-211) zamanında 16. Lejyon tarafından Cendere Çayı üzerine inşa edilen tarihi köprü deprem felaketinde zarar görmedi.

92 büyük blok kesme taştan yapılan, 120 metre uzunluğunda, 30 metre yüksekliğinde ve 7 metre genişliğinde, iki kaya üzerine oturtulmuş, harç kullanılmadan yapılan tarihi köprünün ayaktaki hali dikkati çekti.

Adıyaman, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Mimar ya namuslu ya, imparator hazineyi önüne serdi ya da korkusundan çalmamış! Her şekilde olumsuzluk yok. 1.800 yıl ayakta, belli ki restoratsoyn da görmüş. olsun, Restorasyon da aslına göre yapılmış. Bizim Eskimalatya'daki Kervansaray gibi değil. 1.800 yıl sonra yapılan, sözde son teknoloji inşaatçılık. Ancak, bilim dışı yapılırsa, hesaplar iyi yapılmaz ise, yapan da çalar ve sorumlular da göz yumarsa yaşadığımız büyük yıkım meydana gelir. Utanıyor muyuz? Ders alıyor muyuz? Hırsızlığa ve aymazlığa son diyor muyuz? HAYIR VE HAYIR! Son yüzyıda yapılan birçok Cami yıkıldı da kafirin yaptığı köprüler, kiliseler ile Osmanlı döneminde yapılan birçok yapı ayakta kaldı. Demek ki; iyi yapınca birşey olmuyor, insanlar ölmüyor, ülke ekonomisi dibe vurmuyor, milyonlar sığıntı ve işsiz duruma düşmüyor. Demir ise demirin alası, çimento ise çimentonun alası günümüzde mevcut. Neden binalar yıkılıyor, masum insanlar ölüyor? Bir vatandaş olarak büyük utanç duyuyorum. Ya yetkililer ve ilgililer? Hiç mi onurunuz yok?
    0
    0
    Yanıtla