SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir: "Kardan Kapalı Yol Kalmadı"

0
Güncellendi - 2016-12-19 02:49:12
Büyükşehir:
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba günkü yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolların tamamının açıldığını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"14 Aralık tarihinde yoğun bir şekilde yağan ve Malatya genelinde yolların tamamına yakınının kapanmasına neden olan kar yağışı sonrasında aralıksız çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 18 Aralık Pazar günü sabah saati itibariyle bütün yolları ulaşıma açtı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesindeki karla mücadele ekipleri, 4 günlük yoğun çalışmanın ardından tüm yollarda ulaşımı sağladı.

6 bin km’ye yakın yol açıldı

Kar yağışı esnasında ve sonrasında oluşan tipi nedeniyle büyük zorlukların yaşandığı karla mücadele çalışmaları neticesinde, Merkez İlçe Belediyeleri ile sürdürülen koordineli çalışmalar sonucunda Malatya genelinde 6 bin km’ye yakın kar temizleme çalışması yapıldı.

Daha önce yağan kar sırasında 1.300 km dolayında yol açma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, son yağan karla birlikte bu yıl karla mücadele kapsamında 7 bin km’nin üzerinde yol açma çalışması gerçekleştirdi.

17 Aralık Cumartesi günü akşamı itibariyle Akçadağ ilçesinde 2, Pütürge ilçesinde de 4 mahalle olmak üzere toplam 6 kırsal mahallede ulaşımı sağlayamayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sözkonusu bu 6 mahalleyi de 18 Aralık Pazar günü sabah itibariyle temizleyerek, Malatya genelinde kardan kapanan tüm yolları açmış oldu.

Kar temizleme çalışmaları ara sokaklarda devam ediyor

Merkez ve kırsalda tüm yolları ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ara sokaklarda karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Ekipler bir taraftan ara sokaklardaki karları temizlerken, bir taraftan da toplanan karları kamyonlarla tahliye ediyor."

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    Çöşnükteki Muhittin özmumcu ilköğretim okulu ve civarı ile mahalleye bir bakın yaptığınız kar temizliğini bir görün...
    0
    0
    Yanıtla
  • tura (7 yıl önce)
    belediyenin karla mücadelesi ve diğer işleri şahıslara bağlı olduğu muddetçe bu işler böyle olur malesef sistem yok organizasyon yok yok yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkqn (7 yıl önce)
    İnönü cadddsine gelin bi bakın temizlenmişmi
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Tabi...bizleri salak zannediyorlar ya..insan hiç utanmazmı bu açıklamayı yaprken...malatyanın birkaç ana caddesi dısında hiçbir sokağına değil belediye herhangi bir belediye adamı dahi ugramamıştır..sokaklar bir çok ana caddeler kar ve buzdan geçilmiyor. nerdeyse 1 hafta oldu ilgelenende yok..güneş nasıl olsa eritir diyorlar..herhalde...ben böyle bir rezillik görmedim..yani anlayacağınız malatya da belediye tarafından bir çalışma malışma yok..birde kalkmış dalga geçer gibi kapalı yol yok diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • taner (7 yıl önce)
    Her kim ki;çalışmayan,çalışmış gibi kendini lanse eden,milleti ahmak yerine koymayı görev edinen,halkın gözünün içine baka baka yalan söylemekten utanmayan,Ülkenin Cumhurbaşkanından nemalanarak mevkileri işgal eden,bir sonraki seçim dönemine 6-7 ay kala birazcık kıpırdanmayı HİZMET OLARAK YUTTURAN kişilere destek oluyorsa;yüce rabbimiz huzurunda ondan şikâyetçiyiz.. Birtakım yöneticiler bal gibi de biliyor ki;halk bağımsız ve/veya başka partiden aday olsa yüzlerine bile bakmayacakken,RTEnin hatrına teveccüh görmüşlerdir..Eh,halka hizmet düsturunda olan mevki sahipleri de biliyor ki;her halukârda teveccüh görürler..Sizce 14 Aralık kar yağışından sonra Malatya'yı çile memleketi haline getiren kimler hangi teveccühle makam sahibi olmuşlardır?.. Umarız tüm parti liderleri halka hizmeti düstur edinen kişileri aday göstersinler..Ha,eğer göstermezlerse de millet onlardan da HAK huzurunda şikâyetçidir..Vesselam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemet (7 yıl önce)
    Allah'tan korkun yalan haberlerle bu milleti keriz yerine koymayın. Çıksın Koyun oğlu mahlesi denilen yer Büyük şehir Belediyesine 250 metre Tele komun önü Bir karış buz sokakta temizleme yok sayın belediye başkanı şehrin mahalle ve sokaklarını özel arabalarını kullanarak bir dolaşsınlar bakalım. Bu halk sizlere ne diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (7 yıl önce)
    galiba başka şehirden bahsediliyor.belediye başkanlarına da helikopter alalım arabayla gezecek yer yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Puturgeli (7 yıl önce)
    Puturge esencik. Arınlı. Cukurkoy. Kayadere. koç köy mesrdibi karakaya koy yolu kapalı ve bu nedenle elektrik yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (7 yıl önce)
    Tastepe kapalı ağabeyler
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan (7 yıl önce)
    Allahtan korkun yalan haberlerle bu milleti keriz yerine koymayın. Çıksın 3 belediye başkanı şehrin mahalle ve sokaklarını özel arabalarını kullanarak bir dolaşsınlar bakalım. Bu halk sizlere üç beş tabela asmak pislik yuvalarına dönüşen parkları yapmak için oy vermedi. Bütün mahalle yolları kazıldı çukur çamur ve düzeltme zahmetinde bulunulmadan terk edilip bırakıldı. Saniye başı belediye başkanlarına bela cümleleri yağıyor. Aylardır çöşnükte yol çalışması var üst kavşağa A. Çakır S. Gürkan beyefendileri bir lutfeyleyip bir kontrol etsinler. İşte böyle lükse dalmış konfora dalmış yöneticilerin yüzünden halk ezilmeye mahkum ediliyor. Gün bu gündür belediye başkanları bşk yrdcıları gn mud dair bşk. Müd ler şefler işlerinize bakın Hz. Ömer den ders alın en azın Tayyip Reisten ders alın herzaman onun korkusuyla mı iş yapacaksınız.maskinin kazdığı mahalleleri basharik cöşnuk gezdin mi ey çakır ey gürkan. Allah için uyarıyorum bugün başkanlığın8zi 15 temmuzdaki siper olan halka borçlusunuz ama yazik bu halkı hiç mi hiç saymıyorsunuz. Malatyanin halki bu yollari bu çukurları bu çöşnuk kavşağını hakketmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Ne büyükşehir nede yeşilyurt belediyesi çalışmıyor. Bos gezmekten ve boş konusmalardan başka yaptıkları bişey yok.
    0
    0
    Yanıtla