SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"19 Mayıs Bağımsızlığımızın Özgürlüğümüzün Temeli"

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:51:23
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “19 Mayıs aslında bu ülkedeki bütün unsurların temeli. 19 Mayıs bağımsızlığımızı temeli, özgürlüklerimizin temeli, 19 Mayıs, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın temellerinin atıldığı gün, 19 Mayıs TBMM’nin temellerinin atıldığı gün, 19 Mayıs Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün, 19 Mayıs kurtuluşun temellerinin atıldığı gün, kuruluşun, yeniden dirilişin temellerinin atıldığı gün” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı, 19 Mayıs’ın 99.yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulundu.

Çelenk sunumunun ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün 19 Mayıs’ın 99.yıldönümü. Tabi 19 Mayıs, savaşlardan bitap düşmüş, yorgun düşmüş, kuşatılmış bir ülkenin kendi bağımsızlığını kurduğu gün.  Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin elden ele, gönülden gönüle, bütün Anadolu’da dolaşarak bağımsızlığımızın ilan edildiği çok önemli, çok anlamlı bir gün” dedi.

“ATATÜRK ’19 MAYIS BENİM DOĞUM GÜNÜM’ DİYOR”

  Kiraz, 19 Mayıs’ın cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“19 Mayıs aslında bu ülkedeki bütün unsurların temeli. 19 Mayıs bağımsızlığımızı temeli, özgürlüklerimizin temeli, 19 Mayıs, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın temellerinin atıldığı gün, 19 Mayıs TBMM’nin temellerinin atıldığı gün, 19 Mayıs cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün, 19 Mayıs kurtuluşun temellerinin atıldığı gün, kuruluşun, yeniden dirilişin temellerinin atıldığı gün.  Bugün aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü. Dolayısıyla Atatürk’ün  doğum gününü de bir kez daha kutluyoruz. Çünkü onun değimiyle ’19 Mayıs benim doğum günüm’ diyor. Bu anlamlı günü Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine ‘ Ey Yükselen Yeni Nesil, Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yükseltecek Olan Sizlersiniz’ diyerek bu ülkenin geleceği olan gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Bugün gençlerimiz başta olmak üzere büyüt halkımızın 19 Mayıs bayramını yürekten kutluyoruz değerli arkadaşlar. Tabi aynı zamanda bu ülkeyi bizlere bırakan bu bağımız vatan topraklarını bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bütün yoldaşlarını, mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygıyla minnetle ve şükranla buradan bir kez daha anıyoruz.”

 “GENÇLERİMİZİ 24 HAZİRAN’DA SANDIKLARA DAVET EDİYORUZ”

  Kiraz, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde gençleri sandığa beklediklerini kaydederek, “Önümüzde bir seçim  var. 24 Haziran’da yaşayacağımız seçimde, Mustafa Kemal Atatürk’ün  emanet ettiği gençliğe büyük görevler düşüyor. Gençliğin yeniden bu ülkeyi aslında huzursuzluktan, mutsuzluktan, yoksulluktan dibe vurmuş ekonomiden kurtarması gerekiyor. Bu anlamda gençlerimizi bu seçimde sandığa davet ederek bu kurtuluşu sağlamalarını rica ediyoruz ve bekliyoruz. Bu duygularla 19 Mayıs’ı bir kez daha kutlarken Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da  yaktığı meşale yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Ve biz cumhuriyeti kuranların izinden yorulmadan, bıkmadan, usanmadan bu değerlere sahip çıkarak yürümeye  devam edeceğiz diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız