SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"19 Mayıs Bağımsızlık Aşkının Adıdır"

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:51:38
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından büyük devlet adamı ve asker Mustafa Kemal Atatürk'ün, işgal altındaki yurtta Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere İstanbul'dan Samsun'a çıkışının 99'uncu yıldönümündeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumartesi günü Malatya'da da kutlanacak.

Daha önce stadyumlarda ve meydanlarda coşkuyla ve geniş katılımla kutlanmakta iken, bir süredir ülke yöneticilerinin 'düşük profilli kutlama tercihi' nedeniyle spor salonunda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bu yıl da Kanalboyu'ndaki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Spor salonundaki kutlama töreni saat 11.00'de başlayacak.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce 19 Mayıs'ın 99.Yıldönümü dolayısıyla 15 Mayıs tarihinde başlatılan "Gençlik Haftası" etkinlikleri de, Cumartesi günü düzenlenecek törenle sona erecek.

KUTLAMA MESAJLARI..

Bu arada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla siyasiler ve yerel yöneticiler birer kutlama mesajları yayınladılar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda ; "19 Mayıs 1919, aziz milletimizin bağımsızlık anlayışının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği, bağımsızlık aşkının adıdır." dedi.

Bakan Tüfenkci mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun'da başlatılan bağımsızlık hareketi, Anadolu’ya yayılmış, milletimizin kahramanca mücadelesiyle tarihi bir zafere imza atılmıştır. 19 Mayıs 1919’da başlayan bu zaferin adı, Kurtuluş Savaşıdır. Kahramanı ise yüce milletimizdir. Bu zaferle coğrafyamız üzerinde emelleri olan güçler, Türk milletini yok etmenin hayalden öteye geçemeyeceğini net olarak anlamışlardır.

19 Mayıs, tarihinden güç almış, istiklale âşık, çalışan, üreten, geleceği omuzlarında taşıyan bir gençliğin ifadesidir. Gençlerimiz, aziz vatanın yücelmesinde ve yükselmesinde önemli rol alacaktır. Bu vesileyle; Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve geleceğimizin mimarı olan gençlerimize Büyük ve Güçlü bir Türkiye bırakmak en büyük görevimizdir. Türkiye’yi daha iyi yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyor, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere yüce milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

Malatya Valisi Ali Kaban

Malatya Valisi Ali Kaban yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi

"19 Mayıs 1919, Aziz Türk Milletinin emperyalist işgal güçlerine başkaldırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” ifadesi ışığında milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği gündür.

19 Mayıs 1919, yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplenerek istikbalini yeniden inşa etmeye başladığı kutlu bir gündür.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılarak Yüce Türk Milleti'nin sarsılmaz azim ve kararlılığıyla birleşmiş ve yedi düvele karşı topyekûn giriştiğimiz Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlanmıştır.

Bütün kalbimle inanıyorum ki 19 Mayıs’ın milli ruhu üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan Türk Gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah Arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Malatya halkının ve Necip Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık:

Çalık yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"19 Mayıs; ülkemizin istiklal ve istikbalinin teminatı, milletimizin özveriye ve hürriyete olan inancının adı, tarihin akışının değiştiği önemli dönüm noktalarından biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğiyle, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalesi yakılmış; milletimiz batı emperyalizmine karşı eşsiz bir direnişle tüm Anadolu’yu vatan kılacak siyasi ve askeri müdafaanın temelini atmıştır. Tarihi nice zaferler ve kutlu yürüyüşlerle dolu olan milletimiz, hür yaşama arzusu ve gayesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasını sağlamıştır. Şehit kanıyla sulanan Anadolu toprakları, ecdadın olağanüstü ve onurlu mücadelesi ile Türk’ün ebedi yurdu olmuştur.

Biliyoruz ki; gençliğimizin benliğinde sarsılmaz bir inancın temsili yatmakta, yüreğinde Hakk ve millet sevdasının timsali durmaktadır. 19 Mayıs’ın anlam ve önemine binaen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır; bu da şüphesiz gençliğimiz sayesinde olacaktır. Bizler de bu gerçeklerin bilinci ile hareket ediyor, gençlerimize gereken hassasiyet ve önemi gösteriyor, onların gelecekte söz sahibi olabilmesinin yolunu açıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; bizlere bağımsız, özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Tüm vatandaşlarımın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, gençlerimize sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ağbaba; “19 Mayıs, bağımsızlık ideali, kardeşlik, dayanışma ve bir arada yaşama isteği ile şekillenen kurtuluş mücadelemizin başlangıç günüdür. AKP Hükümeti milli bayramlarımızdan hınç alma duygusuyla hareket etse de, bayramları kutlamayı yasaklasa da, gençlerimiz 19 Mayıs’ı işgale ve sömürüye karşı Anadolu'nun başkaldırdığı gün olarak her yıl hatırlamakta ve kutlamaktadır. Gençlerimiz üstlendikleri sorumluluk ile ülkenin aydınlık yarınlarının gerçek mimarları olacak,daha özgür, daha eşit, barış içinde yaşayan bir Türkiye, gençlerimizin elinde yükselecektir” dedi.

Ağbaba, “Bu ülkede her beş gençten biri işsiz. Milyonlarca genç gelecek kaygısıyla güne başlıyor. Adaletsizlik hem üniversite, hem de iş sınavlarının üzerinde hakim. Mülakat adı altında türlü haksızlıklar yapılıyor. Açlık sınırının altındaki asgari ücretle milyonlarca gencimiz yaşam mücadelesi veriyor. Gençlerin büyük çoğunluğu hayata korku, geleceğe umutsuzlukla bakıyor. Cezaevlerinde ‘Daha güzel Türkiye özlemlerini haykırdıkları için’ tutuklu bulunan binlerce gencimiz var. Atanamadığı için intihar eden öğretmen adaylarımız var. Pazarlarda maydanoz satan üniversite mezunlarımız var. 24 Haziran seçimleri işte bu kara tabloyu ortadan kaldırmak için çok büyük bir fırsat. Karanlığa sürüklenmek istenilen ülkemizde gençlerimiz her zamankinden daha çok Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Gençlerimizin çağdaş, bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye için, 1919’dan beri sürdürülen mücadeleyi, sonsuza kadar devam ettireceklerine inanıyorum. Çağdaş bir Türkiye için 99 yıl önce yakılan umut ateşinin bu ülkenin gençleri tarafından daha da yükseltileceğine inanıyor, bu düşüncelerle, tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Polat mesajında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşıyoruz. Dünyada çok az ulusa nasip olacak gurur günlerimiz vardır. 19 Mayıs da bu günlerimizden biridir. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki ışığı olmuştur.

19 Mayıs, ‘Yaşanan günler ne kadar karanlık, içinde bulunulan durum ne kadar zor olsa da inancı kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan yola devam etmek gerektiği’ mesajıdır.

Ben öncelikle, tarihin bir daha hiçbir ülkeye, hiçbir millete I. Dünya Savaşı’ndaki büyük acıları, zorlukları yaşatmamasını diliyorum. O gün kurtuluş mücadelesi verenler olduğu gibi, 15 Temmuz darbe girişiminde de halkımızın, özellikle gençlerimizin tankların önüne çıkıp vatanı için verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır. Tarih bugünün gençlerini de her zaman gururla yazacaktır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi de bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 99. yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek tüm vatana yayılmıştır. Bu meşale, milletimizin hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlamış, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmış ve aydınlatmaya da devam etmektedir. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Bu aziz vatanın bizlere emanet edildiğinin bilinciyle, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi millet olarak hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayretinde olmalıyız. Gençlerimizin umutla parıldayan gözlerinde, coşkuyla çarpan yüreklerinde, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran irade, kararlılık ve inancı görüyoruz. Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüz olan gençlerimiz taşıdığı sorumluluğun farkında olarak daha çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelidirler. Bu düşüncelerle; milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde, vatan ve bayrak uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlere bağımsız bir ülke bırakan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'dan önce bu toplumu yok etmek isteyenlere karşı verdiğimiz mücadeleye bugünde vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yayımladığı kutlama mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli bir yeri vardır. Aziz milletimizin yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğduğu, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru hayati bir adımın atıldığı önemli bir gündür.

Ecdadımız bu tarihten itibaren varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları daha da geliştirip gelecek kuşaklara taşımak başta gençler olmak üzere hepimizin en önemli görevidir. Genç nesillerimizin, mazimizden aldıkları ilhamla Türkiye’yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Baro Başkanı Avukat Enver Han yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yılını yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz." dedi. Han mesajında daha sonra şu ifadeler yer verdi; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.

Verilen mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

19 Mayıs’ta başlayan mücadelenin ışığında çağdaş ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş'ta yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"Bugün, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 99. yıldönümü. Ulusumuza kutlu olsun!19 Mayıs 1919, tarihimizin akışına yön veren önemli dönemeçlerdendir. Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur. Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi geleceğine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile varolma mücadelesi vermiştir. Ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz."

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı.

Türk milleti olarak bugün önemli bir günde bulunduklarını kaydeden Başkan Yılan açıklamasında, “Büyük Türk milletinin bekasını muhafaza ederek yarınlara emin adımlarla yürüme isteği 19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile vücut bulmuştur. Samsun da atılan ilk adım, bugün alnımızı secdeye huzur içinde koyabildiğimiz, ailemizle ve tüm sevdiklerimizle özgürce yaşayabildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortaya çıkarmıştır” dedi.

Başkan Yılan açıklamasının devamında “Bağımsızlıkla özdeşleşen Türk milleti, kendisine razı getirtilmek istenen hiçbir düşünceyi kabul etmemiş, kendi içinden çıkardığı liderle kendi kaderini kendi çizmiştir. Böylesi anlamlı bir tarih olan 19 Mayıs, Türk gençliğine Atasından bir armağandır. Türk gençliğinin kendine yakışanı yapması, yarınların Türkiye’sinde söz sahibi olabilmek için kendisini en iyi şekilde geliştirmesi hepimizin en büyük dileğidir.

Bütün bunların ışığında Türk gençliğine düşen görev; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek, tüm gençliğin boynunun borcudur. İşte Ülkü Ocaklarının temel varoluş gayesi, temel vazifesi de budur. Bunun için Ülkü Ocakları çok anlamlı bir misyonun sahibidir. Geçmişteki, temel hedef ve gayemiz bu olmuştur, gelecekte de bu olacaktır. Türkiye''nin sancılı günler geçirdiği şu günlerde bu hedef ve gaye yeni bir anlam ve boyut kazanmış bulunmaktadır. Biz ülkücü gençlik olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirmekte kararlıyız. "Ey Türk Gençliği" diye başlayan Atamızın Türk Gençliğine Hitabesi, kâğıt üzerinde duvarları süsleyerek değil, gençlerin kalbinde nakşetmelidir. Türk Gençliğinin zihni, milli ve manevi duygularla donatılması gerekmektedir. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk''ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün Türk milletinin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum" dedi

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • tuna (5 yıl önce)
    Sadece Selahattin GÜRKAN başkan atamızın resmini reklam panosuna koymuş helal olsun sayın başkana diğerlerinin kuyruk acısı ve ATATÜRK alerjisi var herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • VEGALI (5 yıl önce)
    Atatürk sizlere sadece bir devlet bırakmadı,benim en büyük eserim dediği bir yönetim sistemi bıraktı CUMHURYET.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumhuriyet ne demek insanlarımíz hala ne olduğunu anlayamadı cumhuriyetin kısaca 6 yaşındaki çocuğun anlayacağı dilde anlatayım,CUMHURYET sizi politik bir güç yaptı bu günlerde hepiniz havalısınız siyasiler sizden oy istiyor sizi önemsiyor,siz havaya giriyorsunuz çünkü scmensiniz,değerlisiniz,CUMHURYET,Malatya akpınar mah.doğan öğretmen hazize annenin oğlunu cumhurun başı yaptı,taka kaptanının oğlunun cbaskanı yaptı,yani CUMHURYET sayesinde,hepiniz c başkanı,mvekili bakan olma ihtimaliniz var,sadece CUMHURYET için Atatürk'e büyük minnet borçluyuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMHURYET öncesi nasıldı,osmanılıda 2 defa seçim yapılmış,1.ve 2 meşrutyette,oy kullananlar,büyük toprak sahipleri,tüccarlar,ve azınlıklar,yani nüfusun,yüzde 25 i,Osmanlı'da nüfus sayındanda bahsedeyim,sayım büyük baş hayvan,küçük baş hayvan ve erkek nüfus,büyük ve küçük baş hayvan vergi almak için,erkek nüfus askere almak için sayıldı,peki ülkeyi kim yönetiyordu,enderun okullarından mezun olanlar,kimler okuyordu tamamı gayri müslim olan ve devşirilen çocuklar,özellikle kadınlar,Osmanlı sizi hayvandan daha değersiz görürken Atatürk,size seçme seçilme hakkı verdi 1924 de,unutmayın İsviçre. bu hakkı 1971 de verdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisici bulent (5 yıl önce)
    Buradan reklam panosuna sadece yazi asan ve atamizin resmini koymayan Yeşilyurt belediye baskanini kiniyoruz. Selahattin Gürkan a benzeseniz keske yeni geldiniz goreve biraz sayginin ne oldugunu da bilseniz keşke
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (5 yıl önce)
    İzindeyiz kimsenin gücü yetmez senin yolundan alıkoymaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (5 yıl önce)
    Bu yiğide her bakışımda bir umut bir güven bir güç buluyorum kendimde ve Türk olduğum için Rabbime şükrediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    T,c,kurucusu,dunya,lideri,mustafa,kemal,atamizi, Saygiyla,sevgile,anarak,allahtan,rahmet,diliyoruz,
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (5 yıl önce)
    Samsun da Bağımsızlık mücadelemizin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 99. yılında başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve O nun silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz
    0
    0
    Yanıtla