SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Karargahına Yapılan Cami Hizmete Girdi

2. Ordu Karargahına Yapılan Cami Hizmete Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Beş yıllık dönem içerisinde Altay Kışlası'na Er Yatakhaneleri ve Sosyal Tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Sümer Polis Karakolu, Polis Kantini, Polis Evi gibi hizmet binalarının yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı İnönü Kışlası’na Selçuklu Mimarisi ile inşa ettiği Mehmetçik Camii’ni de kazandırdı.

2. Ordu Komutanlığı İnönü Kışlası’na Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen Mehmetçik Camiinde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “2. Ordu Mehmetçik Cami’mize geldik. Bilindiği gibi 2. Ordu Komutanlığı’nın içerisinde küçük bir mescit vardı ama cami vasfında bir yer yoktu ve yetersizdi. Burada bir cami ihtiyacının acil ve önemli olduğunu düşünerek,  2. Ordu Komutanımız, şimdiki Genel Kurmay Başkanımız olan Metin Gürak Paşa ve daha sonra gelen 2. Ordu Komutanı Metin Tokel Paşa ile yapmış olduğumuz istişarelerde burada bir caminin olması noktasında mutabakat sağladık. Buraya Mehmetçik Cami’sinin yapılmasına karar verildi. Kısa bir zaman içerisinde 2. Ordu Komutanlığı içinde Selçuklu mimarisini içeren şirin güzel bir cami kazandırıldı. Bugün de Mehmetçik Cami’mizde Cuma Namazımızı kılacağız. Milletimize, ordumuza, Mehmetçiğimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Recep (2 ay önce)
    Öncelikle Selçuklu mçmarî tarzı tercih edildiği için emeği geçenlere teşekkür ederim. Karasal iklimin hakim olduğu bölgemizde yeni yapılacak büyün camilerde kubbeli yapılardan vazgeçilmeli ve böylesi sadeliğin hakim olduğu ihtişamlı Selçuklu tarzı camiler inşâ edilmelidir. Kışları 4-5 ay bodrum katlarda namaz kılma zorunluluğu ortadan kalkmış olur. Yazın da yine klimaların altında namaz kılmaktan kurtulmuş oluruz. Müftülüğün böylesi projeleri yakından takip etmesini umuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferdi (2 ay önce)
    Vallahi, niye yalan söyleyeyim. Bana sanki Anıtkabir’e giriyormuşsun gibi bir his verdi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 ay önce)
    Çok güzel ve sade bir görünüm var, gösterişten, şatafattan uzak.
    %75
    %25
    Yanıtla