SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2. Üniversitenin Adı Kesinleşti"

0
Güncellendi - 2017-03-02 02:56:53
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı Malatya’ya kazandırılacak yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanımızla, genel başkan yardımcımızla, milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla birlikte gittik görüştük. Bu konuda metin de hazırlandı. Adı da belli artık, Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak kesinleşti. Doğuda bir üniversitemiz var, bir de batıda olması öngörülüyor” diye konuştu.

Malatya için hayata geçirilen ve geçirilmesi düşünülen yatırımlarla ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuşan İl Başkanı Kahtalı, eğitim, sağlık ve ulaşımda önemli hizmetleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Yeni devlet üniversitesinin önemli yatırımlar arasında olduğunu kaydeden Kahtalı, “Önemli yatırımlarımız arasında devlet üniversitemiz var. Üniversite için YÖK ile görüşüldü. Bakanımızla, genel başkan yardımcımızla, milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla birlikte gittik görüştük. Bu konuda metin de hazırlandı. Adı da belli artık, Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak kesinleşti. Bununla ilgili yer konusunda, doğuda bir üniversitemiz var, bir de batıda olması öngörülüyor. Bununla ilgili hep birlikte oturacağız, Malatya için en uygun nokta neresi ise oraya yapacağız inşallah ama muhtemelen doğuda var, batı da olabilir” dedi.

“Mart ayında kazma vurmaya başlarlar”

Kuzey Çevreyolu ile ilgili de bilgi veren Kahtalı, yüklenici firmanın şantiyesini kurduğunu kaydederek, “Kuzey Çevreyolu yıllardır önümüzde bir sorun olarak duruyor. 54 kilometre çok büyük bir yatırım. Bu yatırımla ilgili şantiye kuruldu artık. İhale süreci bitti, itiraz süreci geçti, toplulaştırma büyük bir oranda bitti, kamulaştırma netleşti. Allah nasip ederse bu büyük yatırımı da Malatya’mıza kazandırarak, Malatya’mızın açılımını gerçekleştirmiş olacağız. Bir ana arterimiz var, bu ana arterimizi de şehir içine dahil ederek, bu 16 ilin kullandığı çevreyolu yoğunluğunu da Kuzey Çevreyoluna vereceğiz inşallah. Buraya da nasip olursa Mart ayında kazma vurmaya başlarlar” ifadelerini kullandı.

“Yapılacak hastane 200 yataklı olarak planlandı ama biz bu kapasiteyi arttırmayı planlıyoruz”

Kahtalı, sağlık yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, “Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, nasip olursa eski devlet hastanesinin olduğu alana yeni bir devlet hastanesi yapacağız. Yapmış olduğumuz, yeni devlet hastanesi olarak geçen hastanemizi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürdük. Bu büyük bir kazanç oldu. Artık orada profesör ve doçent arkadaşlarımız da olacak ve daha kaliteli hizmet verecek. Geliri olarak da yıllık 17 milyon TL geliri vardır. Bu gelir otomatikman 23 milyona çıkacaktır. Daha son teknolojik cihazlar gelecektir. Eski devlet hastanesinin yerine yapılacak hastane 200 yataklı olarak planlandı ama biz bu kapasiteyi arttırmayı planlıyoruz. Geçenlerde sağlık bakanımızın yapmış olduğu açıklamada, Türkiye genelinde yüzde 75.5 memnuniyet var. Malatya’da memnuniyet oranı yüzde 90’ın üzerinde. Çok büyük yollar aldık. Şimdi Allah nasip ederse onkoloji hastanemizin de parası hazırlandı. Kalkınma Bankasında hepsi onaylandı. Mimari proje de hazır. Nasip olursa onun da bu yıl içerisinde kazmasını vuracağız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Çağlar Torun (7 yıl önce)
    500 yataklı daha iyi olur ama mevcutta yol yok.zaten trafik sıkışık oraya 50 yatak bile fazla.oarsını araba parkı yeşil alan yapın kardeşim insanlar nefes alamıyor.başka yere yolu olan biyerde yapın tribüne oynamayın kurban.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafanalı (7 yıl önce)
    SN. Başkan tarlalarımızdan bedavaya geçirmeye çalıştığınız çevre yolundan mı bahsediyorsunuz muşambanın bile metresi 50 tl iken içinde kaysı ağaçları, suyu , elektriği olan verimli bahçelerimizi göz göre göre kaysı ağacının ne olduğunu bilmeyen oturduğu yerden değer takdirinde bulunan dönümü 150.000 e giden arazimize 22.500 tl veren siz mi yol açacaksınız???? BİZİM ARAZİMİZİN ŞARTLARINDA AYNI MİKTARDA Bİ ARAZİ DEVLETİN ARAZİSİ OLAN VAGON SANAYİNDEN VERİN BİZ DE ARAZİMİZİ VERELİM YOKSA ALDIĞINIZ İŞGÜZARLIĞINIZLA MALATYALININ HAKKINI PEŞKEŞ ÇEKTİĞİNİZ ÇOCUKLARIMIZIN AHI SİZİ UYUTMAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sever (7 yıl önce)
    Siyaset bilimden ve üniversitelerden elinizi çekin. Bu ülkeyi mahvediyorsunuz. Sizin göreviniz ülkeyi mahvedenleri bertaraf etmek için yasaları çıkarmak ve uygulatmak. Sahte bilim adamlarını, hırsız bilim adamlarını temizleyin. Temizleyin ki bu ülkenin geleceği kurtulsun. Dikkat edin parti her şeye karar vermeye başladı. Bu durum geleceğin sıkıntılı olacağına dalalettir. Halk sıkıntıları yakında dile getirmeye başlarsa sakın şaşırmayın. CHP zihniyeti halkı yok saydı 60 yıldır toparlanamıyor. NİSA 58.ayeti unutmayalım beyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özal'ı seven ÖZALCI (7 yıl önce)
    Malatya için yapılacak 2.üniversite güzel yapabilirlerse tabiiiiii,biz malatya lıları çocuk gibi gören siyasetçi ler tahminimce şöyle düşünüyor lar secim zamanı iki tatlı söz Malatya lıların beklediği yatırımlar ile ilgili boş vaatleri.malatya çantada keklik. Unutmayın şuan yüksek oy almanız sizin çok iyi oldugunuzdan değil karşınızda özal, muhsin yazıcı oğlu,adnan kahveci gibi sağlam siyasetçiler yok ondan oy alıyorsunuz.Malatya büyük köy pardon büyükşehir oldu öyle ya ithal yöneticilerle yönetilen büyük şehir başkanlığı var.BEN KÖY OLARAK KALMAYI TERCİH EDERDİM İTHAL YÖNETİCİLERİ N YÖNETNESİNDEN İYİDİR.AZASI BELLİ MUHTARI BELLİ. İTHAL GELEN KEMAL DERVİŞ TÜRKİYE YE NE YAPTIYSA BELEDİYE DEKİ İTHAL MÜDÜR LER DE AYNI OLUR UNUTMAYİN.HERKESE SAYGİLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan tunç (7 yıl önce)
    100 Yıl sonrası dűşűnűlmelidir...Talepler bu şekilde oluşturulmalıdır..Saygılarımla....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)
    Güzel bir söz vardır;''Geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye''. 100.000 kişi toplanmıştı öyle mi? Sıkıntı ne? Demek üniversitenin kurulabilmesi için önce isim önemli idi. Malatyalının aklıyla dalga geçmeyin bari. Çok komik oluyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    üniversite evet olsun elbet ama yeni hastane 200 yataklı olmaz en az 600 yataklı çünkü şehir çok kalabalık artık hastaneler yetmiyor araştırma hastanesi bile yetmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Yeni maski binası bölgesine yapılması uygun olur bence.Batı çıkışında olur böylece.İsmi güzel.İnşaalah hayırlı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ASLAN (7 yıl önce)
    2. üniversitenin gerçekten önemli bir yatırım olacağına inanıyorum... Malatyayı bir adım ileriye taşıyacaktır... Emeği olanlara teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (7 yıl önce)
    laf yok hizmet var şuna kadar ne yapılması gerekiyorsa yapıldı yapılmayanlarda yapılacak kıskanmanıza gerek yok iki isimli özal üniversite olmaz zaten mevcut Ankara da bir tane var. Başka isim olmalı Beydağı. Battal gazi .Teknoloji gibi isimler olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • MByn (7 yıl önce)
    Malatya'ya kurulacak 2.üniversite isminin Turgut Özal olarak kabul edilmesi çok isabetli bir karar.Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.Turgut Özal ismi tam da yerini buldu.Daha önce Ankara'da kurulan özel bir üniversiteye bu ismin verilmesini pek yakıştıramamıştım doğrusu .Yeni üniversitemizin Turgut Özal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olmasını öneriyorum.Bilim ve Teknoloji üniversitesi olması, rahmetli Cumhurbaşkanımız Özal'ın vizyon ve misyonuna da uygun olacak,Malatya bilim ve teknoloji alanında da önemli mesafe katedecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • can taner (7 yıl önce)
    yeni üniversite Batıya değil kuzeye kurulmalı.Bunun için Eski Malatya'da ki tacan kışlası çok uygun
    0
    0
    Yanıtla
  • mar (7 yıl önce)
    ne kadar güzel malatyamıza ikinci bir üniversite,memleketimize binlerce üniversiteli işsiz katılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis44 (7 yıl önce)
    Yüzde 90 memnuniyet sözü hiç inandırıcı değil kahtalı herhalde hiç devlet hastanesinin acil bölümünde gitmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    200 Yataklı hastane ne demek, ilçeye mi yapıyorsunuz. En az 700 yataklı olmalı. Açın artık Malatya nın önünü. Elazığa bin küsur yataklı hastane yapılıyor. Malatya ya 200 yatak. Çok komiksiniz il başkanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (7 yıl önce)
    Hep Lafı Güzaf . . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz özçelik (7 yıl önce)
    Durumumuz iste bu. Bu ilin belediye baskanlari milletvekilleri valisi hatta ve hatta bakani varken neden bu adam aciklama yapiyor. Parti il başkanı parti organizasyonu ile ilgilenir ili yonetmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    referendum oncesi sallayin sallayabildiginiz kadar...yeter artik, kandirmayin bu sehrinde garip dolasan insanimizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • yanlış hatırlamıyorsam kardeşim.yerel seçimler öncesindede sayın büyükşehir belediye başkanı belediye ve esenlik olarak bir kayısı fabrikası yapacaz demişti.hani nerede,ne aşama da.gören duyan varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)mar isimli kullanıcı yorumuna
    iste onun icin diyorum ki bu sehri idare eden darende cemaati ve saz arkadaslarina, yeter artik kandirmayin bu milleti..sehrinde garip dolasmaktan baska hicbir gunahi yok bu milletin.. 2. universite nerede, cevre yolu nerede, gittiler sehrin tum onemli yapilarini hastane, belediye binasi, kultur merkezi, parki, nikah sarayi ayni yere yaptilar, suyu kuruttular, kernegin icine ettiler, simdi de cikmis diyorlar ki universitenin adini koyduk.. iyi 5 senede universitenin adini koydunuz, 10 sene de yerini bulursunuz, 15 senede meclisten gecer, 20 sene sonra kurulur 1-2 bolumle.. yeter artik malatyali hemsehrilerim, %70 uzerinde oy verdik, sonucta bu kisi sussuz, camur icinde gecirdik...sozler tutulmuyor 15 senedir..1 avuc doktor turgut ozal merkezini ayakta tutuyor da onun reklamini yapiyorlar yoksa universite de bitik..hoca gelmiyor..referandumda HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozz (7 yıl önce)
    Yeni üniversite nin adının Turgut Özal olması harikaa.çok güzel bir isim.yeni devlet hastanesi enaz 800 yataklı olmalı. bari bunda yanlış yapmayn.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Sn. Başkan 200 yataklı yetmez rezil bir durum ortaya çıkar. Bu işin dönüşü de yok. Buraya büyük bir hastahane yapılmalıdır. En az 640 yataklı. T.Ö. tıp merkezi şu an devlet hastanesi olmuş durumda. Başı ağrıyan buraya gidiyor. O bilimsel araştırma geliştirme ve iyileştirmeden ziyade yığılan hastaları muayene etmeye yetişemiyor. Sahi siz hiç gezip bunları göremiyor musunuz? Haydi diyelim sizin bunu görmeye zamanınız yok. Peki, size bilgi veren de mi yok! Yarın muhtarlar halkı bu eski devlet hastanesi meydanına toplayıp Sn. Elazığ Milletvekilleri bize de sahip çıkın pankartını tekrar açarlarsa vallahi hiç şaşmam çünkü bunu hak ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla