SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2019 Yerleştirmesi Tamamlanınca Karşılaştırılabilir"

0
Güncellendi - 2019-07-05 20:10:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya’nın LGS sıralamasında 2018 yılında Türkiye genel sırlamasında 6. olmasına karşın, 2019 sırlamasında 32. sıraya gerilediği yolundaki haberlerin, iki farklı alandaki istatistik verinin karşılaştırması ile ilişkili yanlış bir değerlendirme oluğunu belirtti.

Malatya’nın Türkiye geneli LGS sıralamasında 6. olduğunu gösteren istatistiğin, “İllere Göre Merkezi Olarak Yerleşen Öğrenci Sayısı, Alt Test Ham Puan Ortalamaları ve Merkezi Sınav Puanı Ortalamaları”na ilişkin olduğunu ifade eden Mili Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya’nın 32. Sırada olduğunu gösteren istatistiğin ise, “İllere Göre Sınava Katılan Öğrenci Sayısı ve Alt Test Ham Puan Ortalamaları”na ilişkin olduğunu vurgulayarak “Bu tablo sınava katılan bütün öğrencilerin sayısı ve alt test ham puan ortalamaları esas alınarak bir değerlendirme biçimidir” dedi.

Malatya’nın LGS verilerine ilişkin tartışmalar konusundaki sorularını cevaplandıran Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, karşılaştırılan her iki istatistik verinin birbirinden çok farklı alanlara ait olduğunu hatırlattı.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kıyaslamanın anlamlı olabilmesi için, aynı türden hesaplanmış puanlar üzerinden yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Dolayısıyla İki tablo arasında bir karşılaştırma yapabilmek için 2019 da Merkezi Yerleşme tamamlandıktan sonra Alt Test Ham Puan Ortalamaları 2018 yılı verileri ile karşılaştırma yapılabilir” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Malik (4 yıl önce)
    İlçelerdeki çeteleşmiş yapılar sadece kendi rantlarını düşünüyor. Dyk onların, makam mevki onların, proje onların, yurt dışı onların hesabına gelmeyene kumpası kur sürgün et. Peki buna çanak tutan kim ses çıkarmayan kim bu kimin hesabına geliyor bu duru. Malatya eğitimde çöktü sorumlusu eğitimden ziyade öğretmeni canından bezdiren anlayış...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Malatya'ya yakın il ve ilçelerden milli eğitim müdürü atanmamali ilimize Ege veya trakyadan müdür lazım hemsehricilik ve bölgecilik böylece önlenir yoksa daha çok konuşuruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın müdür değerlendirme kendi içinde yapılmış zaten 2018'de yapılan değerlendirmede Malatya'ya özel bir durum tanınmadı aynı şekilde 2019 için de böyle bir durum yok. Bütün iller aynı değerlendirme ilkelerine tabi tutuldu. Şimdi kalkmış istatistik diyorsun. O makale hazırlayan arkadaşların meselesi olsun bırakın da. Başaramadım 6. elimde tutamadım demek de bir erdem. Size yapılan bu eleştirilere cevap yazmak için ölçme değerlendirmeden yardım almanıza gerek yok..... İl milli eğitimi nasıl yönettiğinizi herkes biliyor aynı durum okullarda mevcut sırf kendine yakın diye o öğretmrni yüceltiyor halbu ki eğitimde liyakat mutlak olmalıdır....
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (4 yıl önce)
    Başarısız olan okul müdürleri ile uğraşacağına il müdürü kendisine eyvallah etmeyen okul müdürleri ile uğraşıyor il müdürü. Malatya da eğitimin hali ortada . Malatya siyasiler bu müdüre nasıl dayanıyor anlamıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (4 yıl önce)
    Allaha havele ediyorum bunları
    0
    0
    Yanıtla
  • ASLANTEPELİ (4 yıl önce)
    Olumsuz söylemlerde bulunanlar,siz önce işinizi iyi yapın (öğretmenseniz öğretmenliğinizi,veli iseniz anne babalığınızı )başarı zaten gelecektir. Sn.Ali TATLI 2014 yılından beri Malatya'mızın eğitimi noktasında gereğinden fazlasını yaparak,ilimizin eğitim çehresini en iyi bir şekilde değiştirmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkes işini yapmadığı için zaten sorun .Bakan bey o makama sorumlu atandı ise eğer ,sorunları dinleyip eleştirileri dikkate alıp sıkıntı olarak belirtilen konulara el atması gerekir.MFL gibi bir okulun adam akıllı bir fiziki yapıda bir binası yok ,hizmet vermeye çalışan öğretmenler yetersiz ve maalesef kendini geliştirememis. MEB müfredatını bile sene içinde bitiremiyor özellikle sayısal derslerin son üniteleri işlenmeden yıl bitiriliyor. Bunun takibini hiç kimse yapmiyor mu acaba .hiç denetim yapılmıyor mu..veli eksikleri kapatmak için disaridan ya özel ders aldırıyor yada dershaneye gonderiyor. Torpil ve referans ile gelmiş bir öğretim kadrosu .sıfır ilgi ve alaka .pedagojik olmayan konuşmalar gencler ile iletişimi olmayan vizyonu dar bir ekip .ne akademik ne sosyal ne kültürel anlamda hiçbir şey yok. Bir sürü kulüp var ama sadece adı var hiçbir şey yapılmıyor. Kimse denetlemiyor mu bu okullarda ne yapılıyor diye . Gerçekten ben ilimizde çehre değişimi yapmis eğitim alanında hiçbir faaliyet göremiyorum kusura bakmayın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Bu adam da ibrahim tatlıses kişiliği var özetlersek özet budur
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Malatya fen lisesi 500 tam puanla öğrenci alıp son sene ortalama %55-60 yerleştirme hangi başarısından bahsedeceksiniz.Süper öğrencileri alıp 4 yıl sonra yarısını başarısız hale getirmek için ciddi bir gayret gerekir. Oda fen lisesinde yeterince var.
    0
    0
    Yanıtla
  • MFL Sevdalısı (4 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Çörekleşmiş yapı temizlendikçe iyice delireceksiniz. Üniversite yerleştirmeleri sonucu oluşan net ortalamaları ve puan ortalamaları açısından öğrenciyi aldığı durumdan geriye gidiş sözkonusu değildir. Başarı değerlendirmesi sadece yerleştirme oranları üzerinden yapılamaz. MFL üzerindeki özellikli olmak isteyen ve elinden rantı alınan öğretmenler gibi kamburları attıkça daha bir kendine gelecektir. Bu arada muhataplarınız ile bu konuları konuşmaktan da çekinmeyiniz lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumunuz yazım hatalarıyla dolu. Ayrıca mantık hataları da içeriyor. Bu durum, konu hakkında bilgisiz olduğunuzu apaçık ele veriyor. İnşallah öğretmen değilsinizdir, eğer öğretmen iseniz, bu durum Malatya'ya eğitim anlamında hiçbirşey katamayacağınızı gösterir.
    0
    0
    Yanıtla
  • battaloğlu44 (4 yıl önce)
    ham test falan filan... siz nasıl okullara idarecilere öğretmenlere sonuç odaklı bakıyorsanız, millette size öyle bakar ,öyle de değerlendirir bu müdür ne zaman gidecek bence onu konuşalım... Bir MALATYA lı ne zaman gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Melih (4 yıl önce)
    Bu sene 9.sınıflardan kaç kişi sınıf tekrarı yapacak.Lütfen sınıfta kalan 9.sınıfların sayısını verin....Adrese dayalı okul muhabbetine öğretmenler çocukları ve bizim bir senelik emeğimizi heba ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • emekli (4 yıl önce)
    Eğitimin en temel sorunları bence; 1-İlkokulda birinci sınıfta okuma-yazma bilmeden, sayısal bazı kavramları öğrenmeden sınıf geçme kaldırılmalı. 2-Öğretmenlere mesleğe alınırken uygulanan mülakat sınavı kaldırılmalı, 3-Liselere giriş sınavı her ne ad altında olursa olsun kaldırılmalı, 4-Her ilde çok iyi öğrencilerin gidebileceği tek fen lisesi bulunmalı 5-Anadolu lisesi uygulaması kaldırılmalı 6-İlin ihtiyacı olan iş alanlarında çalışacak ara meslek elemanları yetiştiren Meslek Liseleri açılmalı, 7-Öğretmenlere Yüksek Lisans ve Doktora yapma yolu açılmalı ve idarece desteklenmeli, 8-Öğretmen mesleğinin Lisede mezun olan en iyi öğrencilerin tercih edeceği bir meslek olarak cazip hale getirilmeli, 9-Eğitimde idareci ve öğretmen atamalarında belli kıstaslar olmalı, siyaset bu işe karışmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge Han (4 yıl önce)
    Malatya'mızın eğitimde bulunduğu yeri anlamak için istatistiklere gerek yok aslında. Büyüklerimiz "Görünen köy klavuz istemez" demiş ya hani, çocuğunun eğitimini az çok önemseyen her veli Malatya'daki okulların kalite sorunu yaşadığını her senenin bir önceki seneyi arattığını zaten görüyor. Başka şehirlerde benzer problemlerin var olması sorumlular için geçerli bir mazeret olamaz. Bu ülkede başarısız olmuş idarecilerin neden onurlu davranıp istifa etmediklerine bir türlü anlam veremiyorum. Terkedilen ilkelerimiz bizden öc alıyor. Örneğin görevlendirmelerde liyakatlı olanı değilde çamurdan da olsa bizden olsun bugünkü eğitimdeki haketmediğimiz yerin nedenlerinden birisi ve belkide en önemlisi. Öte yandan müdür ya da öğretmenlerin başarısının ödüllendirilip, başarısızlıklarının sorgulanmıyor olması habere konu mevcut halin bir diğer sebebi. Elbette bu konuda daha pek çok şey söylenebilir. Ancak gösterdikleri sınav başarısıyla Malatya'mızın en başarılı ögrencileri olarak seçilen fen lisesinin, üç yıl içerisinde üç farklı binada eğitime devam etmesine neden olan ve bu başarısız planlamayı yapan milli egitim yetkilerinden bu şehrin LGS deki başarısızlığına ya da eğitimdeki geriye gidişe çözüm bulmasını ummak çok iyimser bir beklenti olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    siz ancak torpılle yönetıcı ataması,proje okullarına ogretmen ataması,kütüphane vb açılışları yaparsınız.malatya mıllı egtım muduru bır an once degısmelı yoksa turkıyede başarı sıralamamız daha da gerıye düşecektır
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (4 yıl önce)
    Başarızlığın kılıfı yoktur.sadece okul kurslarında ekders rantı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (4 yıl önce)
    Malatya eğitimde sınıfta kalmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Güldaş(Okul Aile Birliği Başkanı) (4 yıl önce)
    maşa başında oturarak müdürlük Yapılmaz.Bir gün kırsal kesimde ki bir okula ,gidipde öğretmenlerin,okul aile birlik baş kanların ve öğrencilein sıkıntıları dinlediniz mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • seni neden okul aile birliği başkanı seçtiler o zaman. ancak elinizi arkanıza bağlar,okul aile birliği başkanıyım diye (o yetkiyi devlet makamı olarak görürsünüz zaten)gezersiniz. okulunuz için hayırsever bulma,okulunuza kaynak getirme konusunda ne çalışma yaptınız?Mehmet Güldaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Şu aşamada tartışılacak yada açıklama getirilecek en son konu bu bence. Bu kadar zorlu sinavlarla seçilmiş olan kalbur üstü çocuklara eğitim veren Malatya fen lisesi gibi en iyi olması gereken okulların acinilacak hallerini önce ele alın .cocuklarin taleplerine karşılık verebilecek 1 tane doğru düzgün branşında uzman öğretmen yok .çocukları sectiniz güzel de keşke bunlara cevap verebilecek bir de güçlü eğitim kadrosu olusturabilseydiniz .gerçekten çocukların emeklerine yazık ve elimizden kayıp giden bu zehir gibi cocuklara yazık .acilen ele alınması gereken konu bu ,branşında uzman öğretmen yok öğretmen .....öğretmenleri de keşke böyle zorlu sinavlardan geçirip yeni nesil sorulara ve çocuklara hitap edebilecek öğretmenler yerlestirseydiniz. Hep bir yan eksik... olan çocuklara ve ne yapacağını bilemeyen velilere oluyor maalesef .
    0
    0
    Yanıtla
  • MFL Sevdalısı (4 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya Fen Lisesi üzerinden rant elde etmekten bıkmayan rant peşinden koşan, özel okulların ekmeğine her defasında yağ sürmeyi marifet bilen zihniyetler bugün de var geçmişte de vardı. Malatya Fen Lisesi üzerinden prim yapsanız da vatandaşımız biliyor ve güveniyor. Mesele Malatya’nın değeri, çamur atmaya çalıştıkça batacaksınız. Malatya kamuoyunda kabulü olan değerimizi asla ve asla harcayamayacaksınız. Her yıl toplum karşısına çok farklı argümanlar ile çıksanız da çabalarınız beyhude. Malatya Fen Lisesi kişisel egoların tatmin edileceği bir mecra olamamıştır, olmayacaktır da...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence rant sağlamaya çalışan özel okullar değil mfl den rant sağlamaya çalışan kendi öğretmenleri var .mfl adını kullanarak Özel ders peşinde koşan ,halbuki branşında yetersiz torpil ile gelmiş, fosil olmuş ,yıl içinde müfredat konularını bile bitiremeyen eksik islennemis konularla yılı kapatan ve hiç umurunda olmayan duyarsız öğretmenler ...acaba MEB bunlari biliyor mu denetliyor mu gerçekten herkes işini yapsın bırakın istatiksel veri konuşmalarını rantlari herkes herşeyin farkında bir zahmet bir el atın da duzeltin birseyleri .denetleme yapın velilerle konuşun masa başında oturmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MFL Sevdalısı (4 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya rumuzlu yorumcu olarak sanırım o okulda velisiniz ve beklentileriniz karşılanmamış. Derslerin bitirilmediğini iddia ediyorsanız okul ile iletişime geçersiniz. Bahse konu ettiğiniz konuların bitirilmediğine %1 bile ihtimal vermiyorum. Ama dünkü cevabımda da belirttiğim üzere bu okulda kimselerin egoları tatmin edilmez. Hele bu kişiler muhataplarının yüzlerine burada kurduğu cümleleri söyleyemeyip su-i zanda bulunuyorsa asla kabul görmez. Yukarıdaki iddialarınıza yönelik denetim mekanizmaları bellidir ve herkeslere açıktır. Ama bu okulda kimseler özellikli değildir, ayrıcalıklı olmayı bekleyemez. Her emanetin kıymeti bilinerek yaklaşılır. Öğretmenlerin duyarsızlığı yönünde kurduğunuz cümleler sebebiyle gerçek hesap günü muhataplarınız ile karşılaşacaksınız muhakkak. Şunu da ifade edeyim memnun olmadığınız bir ortamda bulunmak zorunda da değilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz de ogretmensiniz herhalde orada anlaşılan .belirttiğim sorunlara ihtimal vermiyorsunuz neye dayanarak bilmiyorum ama bana yalan söylüyorsun mu diyorsunuz an lamadım .begenmedigin ortamda bulunmak zorunda değilsiniz cozumunuz çok dahiyane çok düşündünüz sanırım .sonuçta ciddi emekler ile kazanılmış bir hak terk edilerek değil düzeltilerek anlamlı hale gelir ama sizin gibi eleştiri kabul etmeyip hatalarını düzeltmeye çalışmayan kişiler olduğu sürece bu Malatya da bu ülke de eğitimde bir adım ileri gidemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayrıca muhataplara da bu söylediklerimi müdür dahil gayet açık ifade ediyorum kimseye su izan ettiğim falan da yok asıl siz hakkımda zan yapıyorsunuz ahirette hesabınız sizin olacak asıl hayırlı akşamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MFL Sevdalısı (4 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya Fen Lisesi’nde kimi öğrenciler okula en yüksek puanla girebilir eğer öğrencisi dönem sonunda ilk yirmiye dahi giremeyince sağa sola öğretmene saldırmaya başlar. Unutmayalım lütfen okul da öğrenci de bu toplumun mümtaz bir değeri. Saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fettah (4 yıl önce)
    Sizinle Malatya başarılı olamaz hiçbir zaman.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bütün eğitim camiasında başarısızlığı Ali Bey e yüklemek ne kadar adil. Baskilli lerim devrini de gördü Malatya. Sorun bence öğrenci öğretmen veli üçgeninde çözümlenebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (4 yıl önce)
    Dediğiniz gibi karşılaştırılsa ne olacak?Başarısızlık yine varsa kim ne yapacak?Bence istatistiklere falan da gerek yok. Vaziyeti idare etmek en güzel yol.Çünkü performansa dayalı bir yönetim ve idare tarzımız hiçbir kurumda yok.
    0
    0
    Yanıtla