SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Bin 243 Sürekli İşçi Alınacak

0
Güncellendi - 2019-02-12 03:10:58
3 Bin 243 Sürekli İşçi Alınacak
A- A+ PAYLAŞ

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT'A KADAR.. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yayınladığı ilanla, sürekli statüde istihdam edilmek üzere İŞKUR üzerinden 3243 işçi alımı yapacağını duyurdu.

Bakanlığa bağlı il müdürlüklerinde çalıştırılacağı açıklanan ve 20 farklı meslek kolunda yapılacak alımların büyük bölümünü fakülte mezunu düzeyinde gençlik lideri (951). MYO mezunu düzeyinde gençlik lideri (404) ilköğretim mezunu düzeyinde temizlik işçisi (750) ve lise mezunu düzeyinde güvenlik görevlisi (465) oluşturuyor.

İlanda, 750 kişilik temizlik görevlisi kadrosunda, engelli vatandaşlar için 278, eski hükümlüler için ise 146 kontenjan ayrıldığı kaydedildi.

Başvurular Bugün Başlıyor

İşçi alımı başvurularının 11 Şubat (bugün)  başlayacağı ve 15 Şubat 2018 tarihinde sona ereceği belirtilirken, başvuru işlemlerinin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden online yapılacağı açıklandı.

İşe Alınacaklar Kura + Sözlü Sınavla Belirlenecek

İş ilanına göre, işe alınacak adaylar, bazı iş kollarında kura çekimi ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamayla belirlenecek. Buna göre, ilk aşamada tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirleneceği, kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacak. Başvuruların bitiminden sonra, başvuranların tümü arasında 27 Şubat Çarşamba günü kura çekilecek.

Fakülte ve 2 yıllık ön lisans mezunlarının KPSS puanı ile başvuru yapabileceği gençlik lideri ve muhasebeci kadroları için ise sadece sözlü sınav yapılacak ve işe hak kazananlar yazılı sınav olmaksızın mülakatla belirlenecek.

Hangi Kadroya Kaç Kişi Alınacak?

Toplamda 3 bin 243 kişinin sürekli işçi statüsünde işe alınacağı belirtilen ilanda, en yüksek kadroları olan iş kolları şunlar:

Gençlik Lideri – Lisans Mezunu ve Gençlik Lideri Belgesine Sahip Olmak +KPSS – 951

Gençlik Lideri – Ön Lisans Mezunu ve Gençlik Lideri Belgesine Sahip Olmak+KPSS – 404

Güvenlik Görevlisi – Lise Mezunu ve Sertifika Sahibi Olmak – 465

Temizlik Görevlisi – En Az İlköğretim Mezunu Olmak – 730

Cankurtaran - En Az İlköğretim Mezunu ve Cankurtaran Belgesi Sahibi Olmak - 165

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı – Lise Mezunu ve Ateşçi Belgesine Sahip Olmak – 128

Otobüs Kaptanı (Şoför) – Lise Mezunu ve D Sınıfı Ehliyet + SRC Belgesi – 37

Elektrik Tesisatçısı – Lise Mezunu ve Ustalık Belgesi Sahibi Olmak – 73

Aşçı ve Aşçı Yardımcısı – Lise Mezunu ve Ustalık – Kalfalık Belgesi – 70

Havuz Suyu Operatörü – Lise Mezunu ve Operatörlük Belgesi Sahibi Olmak - 33

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız