SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 İşçinin Ölümüyle İlgili Vinç Operatörüne Tutuklama

3 İşçinin Ölümüyle İlgili Vinç Operatörüne Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Bostanbaşı TOKİ inşaat şantiyesinde 3 kişinin ölümü ve 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan vinç devrilmesi olayında vinç operatörü tutuklanırken, taşeron firmanın 2 elemanı ise savcılık ifadesini ardından serbest kaldı.  

Olay, Bostanbaşı Saraybosna Caddesi TOKİ M-1 inşaatı şantiyesinde 10 Eylül Cumartesi günü olay saat 15.15 sıralarında meydana geldi. Olayda inşaat sahasında kurulu bulunan vincin bom denilen taşıyıcı kısmının düşmesi sonucu  4 işçi enkaz altında kalmış ve Gaziantep nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Mesut Gündoğan, Ağrı nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Fatih Kızılkaya ve  Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Mehmet Yel  hayatını kaybetmiş, Ağrı nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Mesut Aydın ise ağır yaralanmıştı. Mesut Aydın’ın entübe durumda yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü bildirildi 

Olaydan sonra Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yapmıştı. Yapılan inceleme sonucunda taşeron firmanın vinç operatörü Muhammet B. savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sorgusu yapılan Muhammet B. hakkında tutuklama kararı verildi. Taşeron firmanın personeli Ömer G. ve Yakup G. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.  

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yasin (1 yıl önce)
    İş güvenliği uzmanı ve şantiye şefi saha kontrolünü yapmamış mı ilgili vincin periyodik kontrolünü yaptırıp sonra onay verilmemiş mi yazık değil mi ekmek uğruna giden canlara....
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Evvela hayatını kaybeden işçilere Allahtan rahmet diliyor,kederli ailelere başsağlığı diliyorum.Yetkisiz yetkili olurmu?Olmaz.Tüm mesele bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Ya şantiye şefi, iş güvenliği uzmanı... onlar ne durumda
    %93
    %7
    Yanıtla
  • İşcilere Allah rahmet eylesin lakin şantiyede baret takmalısın usta diyince nolcak şefim kafama uçak mı düşecek diyen işciler olduğu sürece tüm suçu isg uzmanlarına ve şantiye şefine atamazsınız. Ne yazık ki bizim ülkemizde durum bu şantiyelerde baret takmak kemer takmak küçük düşürücü korkak insanların yapacağı bir davranışmış algısı var şayet trafikte çevirmeye girerken emniyet kemeri takıp çevirme çıkışı kemeri tekrar arkadan bağlayan bir milletiz önce zihniyet değişmeli yaralı işciye Allahdan şifa diliyorum..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • İş güvenliği uzmanı bu kazanın baretle alakası olmadığını bilmesi lazım.Şantiyedeki araçların bakımının yapılıp yapılmadığı önemli ,işçilerin çalışma planı önemli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • isg uzmanı (1 yıl önce)Sule isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etme uzman deftere yazmıştır. İşveren önlem almazsa ne yapabilir. Şikayet ettiği zaman kapının önünde bulur. Herşey işverenden biter.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Bu konularda insanımızın tavrı ortada. O nedenle günah keçisi diye belli kişileri öne atmanın manası yok. Bu ülkede işçi canının kıymetini bilmez, işveren zaten niyeti belli. Şantiye şefi ile iş güvenliği uzmanı ne etsin? Bunların maaşını da işveren vermiyormuş gibi yazmanın manası yok. İşi durdursalar firma kovacak. Bunları konuşmadan yetkisiz yetkilileri sorumlu tutmak manasız.
    %47
    %53
    Yanıtla