SON DAKİKA
SON DEPREMLER

32 Bin Metrekare Arsa Karşılığı 3 Okul Yaptırılacak

0
Güncellendi - 2019-06-24 02:32:03
32 Bin Metrekare Arsa Karşılığı 3 Okul Yaptırılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından toplam 56 derslikli 3 okul yapımı karşılığında 32 bin 280 metrekare büyüklüğündeki arsa verilecek. Yüklenicinin 600 gün içinde 3 okulu da  yapıp teslim etmesi gerekiyor.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 3 ayrı okulun yapımını kapsayan “Arsa karşılığı inşaat ihalesi” düzenlendi. Buna göre; Yeşilyurt-Kaynarca’da maliyeti  12 milyon 750 bin TL olan 24 derslikli ilkokul binası, Battalgazi-Bahçebaşı’nda maliyeti 5 milyon TL olan 8 derslikli ortaokul ve Yeşilyurt-Koyunoğlu’nda maliyeti 10 milyon 250 bin TL olan 24 derslikli ilkokul binası olmak üzere toplam 28 milyon TL maliyete karşılık 28 milyon TL tutarında konut imarlı arsa verilecek.

Milli Emlak tarafından 3 okulun yapımı karşılığında verilecek olan Hazine arsasının ise Yakınca Mahallesi Adıyaman Yolu üzerindeki beton santralinin arkasında 512 ada 1 nolu parsel olarak belirtildi. Toplam büyüklüğü 32 bin 280 metrekare olan arsanın imar planında konut alanı olarak işlendiği ve bedelinin ise 28 milyon 51 bin 789 TL olduğu kaydedildi.  Aradaki 51 bin 789 TL fark ihaleyi alan tarafından Hazineye peşin olarak yatırılacak.

İhalenin 17 Temmuz 2019 tarihinde saat 10.00’da Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği,  Okul yapımı için belirlenen taşınmazların zemin etütleri, uygulama projeleri ve inşaat ruhsatının alınması yüklenici tarafından yapılacağı, Yüklenicinin taahhüdünün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren iklim koşullarına göre 600 gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorunda olduğu, Yüklenicinin, yer tesliminden itibaren 120 gün içinde zemin etüdünü yaptırması,  inşaat ruhsatını alması zorunluluğunun bulunduğu ve  Taşınmazların ihalesi için geçici teminat bedelinin 4 milyon 210 bin TL olduğu kaydedildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

GÖRSEL: 3 okul yapımı karşılığı verilecek arsanın konumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44malatya44 (4 yıl önce)
    Koyunoğlu zaten çorak bir arazi,okul yapınca gelişir, trafik derdi de olmaz hiç.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (4 yıl önce)
    bu tarz işler lidyalılar para yı bulmadan önce yapılırmış.işi alana üstte tavuk hediye ediyorlarmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (4 yıl önce)
    Millet iş aş istiyor
    0
    0
    Yanıtla