SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"30 Ağustos Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin Simgesidir"

0
Güncellendi - 2020-09-01 02:15:03
A- A+ PAYLAŞ

Vatanın düşman işgalinden kurtarılması için başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın, Mustafa Kemal'in Başkomutanlığında yapılan 'Büyük Taarruz'un 30 Ağustos 1922'de zaferle taçlanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesinde yeralması yolunu açması nedeniyle Türk tarihinde büyük önemi bulunan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlaması, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgını gerekçesiyle getirdiği kısıtlama nedeniyle Malatya'da da 15 dakika sürecek törenle sınırlandırıldı.

Saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, Vali Aydın Baruş Anıt Şeref Defteri'ni yazacak ve kutlama programı 09.15'te sona erecek. Daha sonra Şehitlik ziyaret edilecek.

KUTLAMA MESAJLARI..

Bu arada, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ve yerel yöneticiler ile bazı kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Mesajlar şöyle:

Malatya Valisi Aydın Baruş

Vali Aydın Baruş, 30 Ağustos 2020 Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

“İstiklal Harbimizi nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi'nin 98’inci yıl dönümünü büyük bir iftihar ve gururla kutlamanın sevincini yaşıyoruz.” diyen Vali Baruş mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu müstesna gün, vatan topraklarını işgal ederek yurdumuzu bölmek ve Türk Milletinin milli iradesini esaret altına alınmak isteyen şer güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordumuzun her türlü yokluk içerisinde milletimizle el ele vererek bağımsızlık iradesini kesin bir zaferle tüm dünyaya kabul ettirdiği kutlu bir tarihi ifade etmektedir. 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruzla başlayan ve 30 Ağustos 1922'de Şanlı Ordumuzun kesin zaferiyle sonuçlanan bu mücadele, milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, birlik ve dayanışma ruhu, milli ve manevi değerlerine olan sarsılmaz inancı sayesinde başarıya ulaşmıştır. Milletimizin ve askerimizin bu kutlu günde gösterdiği eşsiz mücadele ve fedakârlık ruhu birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bütünlüğüne kast eden şer odaklarına karşı daima rehberimiz ve güvencemiz olmuştur. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de, milli iradeyi silahla boyunduruk altına alarak başkalarının vesayetine teslim etmek isteyen ihanet odakları ile vatanımızı bölmek isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına karşı, birlik ve dayanışma anlayışımızı şehitlerimizin ve gazilerimizin "Büyük Taarruz" sırasındaki sarsılmaz inancıyla devam ettirmeliyiz.

Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Malatya halkının ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"Kurtuluş Savaşımızı tarihte benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümünün heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Sonuçları ile tarihe yön veren ve bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, hepimiz için iftihar vesilesidir.

Türk Milleti, bağımsızlıktan vazgeçmeyeceğini bu zaferle kanıtlamış; her alanda azim ve kararlılığın zaferle sonuçlanacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tarihimizi süsleyen şanlı zaferlerimiz, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğinin, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağının ispatıdır.

Ecdadımızın tüm dünyada benzeri görülmemiş fedakarlıklarla koruduğu vatanımızı, aynı gurur ve şanla geleceğe taşımak, her alanda büyütmek ve güçlendirmek en asli görevimizdir. Tarihimizden aldığımız güç, çalışma azmimizle birleştiğinde milletimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Bu bilinçle ülkemizin menfaati ve geleceği için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yer alma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu emsalsiz zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle yad ediyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi; vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin ispatı olmuştur. Tarihi boyunca önüne çıkan tüm engelleri birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla aşan aziz milletimizin iradesinin ortaya konulması ve milletimizin istiklale, bağımsızlığa olan inancının tezahürü olması hasebiyle büyük anlam ifade etmektedir.

Aziz milletimiz, onca yokluk ve imkânsızlığa rağmen, milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, istiklaline ve istikbaline kastedilmesine asla izin vermemiştir. Milletimiz, o günden bugüne birlik ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini 15 Temmuz 2016 FETÖ Darbe Teşebbüsü'nde yazdığı şanlı destanla dünyaya göstermiştir.

Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Büyük Taarruz'da olduğu gibi 15 Temmuz'da da ülkesine, değerlerine ve namusuna sahip çıkan milletimizle birlikte Büyük ve Güçlü Türkiye için canla başla çalışmaya; ülkemizi demokratik, ekonomik ve siyasi yönden tüm engelleme girişimlerine rağmen daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.

Ege'de, Akdeniz'de, Karadeniz'de haksız şekilde bize dayatmaya çalışılan uygulamalara karşı direnmeye devam edecek, oldu bittilere müsaade etmeyeceğiz. Denizde, karada, havada sınırlarımızı kanımız ve de canımızla savunmaya kararlıyız.

30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, analarımızı, atalarımızı minnet ve şükranla yad ediyorum.

Vatan savunması konusunda göstermiş olduğu üstün fedakarlıktan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

İstiklal Savaşımızın en büyük zaferi olan 30 Ağustos'u en kalbi hislerimle kutluyor, Zafer Bayramı'nın ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıldönümünü, millet olarak hep birlikte kenetlenerek kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Asırlardır hür yaşayan Milletimizin bağımsızlığına göz dikenlere karşı yoksulluklara rağmen azimle, inançla, birlik ve beraberlik içinde yekvücut olarak toprağını nasıl müdafaa edeceğinin canlı bir örneğidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile aziz Milletimiz vatan topraklarının asla işgal edilmeyeceğini, ezanların asla dindirilemeyeceğini, bayrağın göklerden asla indirilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu onurlu tarihi bizlere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi , kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin, hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun , 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’nin milli bayramlara karşı ‘alerjisi’ olduğunu öne sürerek, "Kısıtlama getirseler de 30 Ağustos tüm Türkiye’de her zamankinden daha coşkulu kutlanacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, 98 yıl önce, 30 Ağustos’ta dönemin tüm güçlü devletlerine karşı yokluk ve kısıtlı imkanlar içinde verilen mücadelenin zaferle taçlandığını ifade etti. Ağbaba, “30 Ağustos, emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı günün adıdır. 30 Ağustos çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin simgesidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Milli bayramları kutlamamak için ya hasta ya da gezide olan, 18 yıllık iktidarları boyunca hep bir bahane öne sürerek kutlamalardan kaçan AKP yöneticileri Türkiye’nin milli değerlerini de ayaklar altına almayı sürdürmektedir. Stadyum kutlamalarını kaldırarak, kamu kurumlarındaki TC ibarelerini silerek, ismi Atatürk olan stadyumların isimlerini değiştirerek, okullarda okunan andımızı kaldırıp , Danıştay kararına rağmen halen okutmayarak şüpheye yer vermeyecek ölçüde Cumhuriyete ve onun kazanımlarına karşı olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi milli bayramları kutlamamak için bahane arayışına giren AKP’nin bu yıl imdadına ‘Pandemi’nin yetiştiğini iddia eden Ağbaba, “Malazgirt’te kutlama yapanlar, 15 Temmuz’da konser verenler, binlerce öğrenciyi sınava sokanlar, öğretmenlerin seminerlerini yüzyüze yaptıranlar konu 30 Ağustos olunca pandemiyi hatırlayarak, kutlamalara sınırlama getirdiler. Bazı şehirlerde siyasi partilerin anıta çelenk sunmasını bile yasaklandı. Ne kadar kısıtlama getirirlerse getirsinler 30 Ağustos tüm Türkiye’de her zamankinden daha coşkulu kutlanacak” dedi.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanlarına, laik demokratik cumhuriyetin kazanımlarına karşı artan sistematik saldırıları 30 Ağustos vesilesiyle bir kez daha şiddetle kınadığını belirten Ağbaba, “Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan başta büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu

"Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustosta başlayan kutlu taarruzla hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği gösterilmiştir.

Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele Dumlupınar’da şaha kalkmış ve Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Türk milletinin kudretini ortaya koymuştur.

30 Ağustos Zaferi emperyalizmin milletimiz aleyhine kurguladığı oyunları bozmuş, yapılan sinsi hesapları yıkıp geçmiştir.

Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders verilmiştir.

Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, doğusuyla batısıyla milletimizin topyekûn bir mücadele sonunda kazandığı bu zaferin 98. yıldönümünü yaşamanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi ile işgalci güçlere unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bilinmelidir ki dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyen gafillerin, bugün çevremizde planlanan küresel ve bölgesel ayak oyunlarıyla mesafe almaya çabalamaları beyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûm olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı,rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, bu zaferi bize armağan eden ebediyete irtihal etmiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu söyledi.

Bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda canını feda eden tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi:

“Mondros ve Sevr Anlaşmaları ile Anadolu’yu parçalamak isteyen işgalci güçlere karşı verilen mücadelenin fitili Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenmiş, tarihe unutulmaz bir şahlanış olarak kazınan 30 Ağustos 1922’de ise zaferle taçlanmıştır.

Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık inancıyla verdiği mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan gerçekten de büyük ve emsalsiz zaferlerden biridir. Yurdun dört bir yanından Ulusal Kurtuluş mücadelesine katılarak canını ortaya koyan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların kazandığı bağımsızlığı korumak hepimizin olduğu gibi gelecek nesillerinde görevidir. Çünkü 30 Ağustosta Türk milletinin istikrarlı, kararlı ve inançlı duruşu karşısında hiçbir başarı elde edemeyeceklerini anlayan işgal kuvvetleri, bundan 100 yıl önce olduğu gibi bugün de hala Anadolu’yu parçalamak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini güçsüz kılmak için ellerinden gelen her türlü oyunu oynamaya devam ediyorlar.

Karadeniz’de doğalgaz bulmamız, Akdeniz’de devam eden sondaj çalışmalarımız karşısında enerji alanında dışarıya olan bağlılığımızın artık sona ereceğini gören malum zihniyet, dün olduğu gibi bugün yine bir araya gelerek Türkiye’ye karşı birlik olmaya ve provokasyon yaratmaya başlamışlardır.

Ancak, Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, milletimizin dirayeti, birlik ve beraberliğimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar olmasını sağlayacağız. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun"

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Rektör Prof. Dr. Karabulut’un mesajı şu şekilde:

“Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 98. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun. Bütün İmkansızlıklara, yokluklara ve yoksulluklara rağmen, her türlü sıkıntılara, en ümitsiz şartlara, büyük zorluklara ve fedakarlıklara katlanılarak kazanılan 30 Ağustos Zaferi; milletimizin ‘Ya İstiklal! Ya Ölüm!’ diyerek Anadolu’da ilelebet var olmak için verilen mücadelesinin destanıdır, dize getirilen emperyalizme karşı onurlu bir direnişin adıdır, bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.

İstiklal ve istikbalimizin parolası 30 Ağustos Zaferini kazandıran birlik ve beraberlik ruhudur. İstiklal mücadelesinin bu ruhu hiçbir zaman toplumsal hafızamızda yok edilemeyecektir, nesilden nesile aktarılacaktır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bu sorumluluğun farkındadır. Hem bizi biz yapan değerlerimizi koruyup yaşatacağız, hem de teknoloji ve bilimde yeni zaferleri, yeni keşifleri tarihe yazdırmanın gayreti ve hedefi ile hareket edeceğiz.

Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve bölünmezliği tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugünde her koşulda hayati önceliğimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemizi işgal etmek isteyenlere karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde verilen mücadele bunun en büyük örneğidir. Emperyalizmin ülkemize yönelik vesayet savaşın yürüten terör örgütleri hiçbir zaman başaramayacaktır.

Büyük zaferlerimizin yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı ordumuzun kahraman askerlerini, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Malatya Turgut Özal Üniversitesi camiası olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı gönülden kutluyoruz.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Çınar, “30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği, iman gücü ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.” dedi.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “30 Ağustos 1922, istiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız tarihtir. Milletimiz türlü yokluğa, zorluğa ve imkansızlığa rağmen özgürlük mücadelesinden vazgeçmemiş, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, bayrağına ve vatanına canı pahasına sahip çıkmıştır.

İşgalci güçler karşısında verdiğimiz destansı mücadele nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır.

Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.

30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Tarihten silinmek istenen Türk milleti, ‘ya istiklal, ya ölüm’ diyerek, kazandığı bu zaferle sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını kanları ve canları pahasına sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın ve silahlı kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

30 Ağustos Zaferi’nin, verilen kurtuluş mücadelesinin büyük bir zaferle sona erip taçlandığı ve tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğuşunun ispatı olan bir gün olduğunun altını çizen Başkan Güder, “Şanlı tarihimizin en önemli mihenk taşlarından biri olan bu büyük zaferin 98’inci yıl dönümünün coşkusu ve heyecanını taşımaktayız. Bu Millet nice zaferlere imza atmış, tüm dünyaya Türk ulusunun büyüklüğünü göstermiştir. 30 Ağustos bu zaferlerin en önemlilerindendir. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk Milleti’nin zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, başka ülkelerin boyunduruğu altında yaşayan tüm milletlere örnek olmuştur. Aynı zamanda 30 Ağustos, tüm dünyaya bağımsızlığımızın sonsuza dek devam edeceğini ilan ettiğimiz, tarihe altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 98’nci yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını hiçe saymış tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayram’ımız kutlu olsun” dedi.

İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş

İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca nice destansı zaferlere imza atan aziz milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde verdiği şanlı mücadeleyi 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırmasının yıl dönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu şanlı zafer, milletimizin istiklal aşkı, vatan ve bayrak sevdasıyla yürüdüğü bağımsızlık mücadelesine yön vermiştir. Bu zafer, kazanılmış şanlı bir askeri zafer olmasının yanı sıra milletimizin yokluk içerisinde verdiği varlık mücadelesinin simgesidir. Milletimiz dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı güçlü ve kararlı duruşla geleceğimize yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye devam edecektir. Milletçe istiklalimiz, istikbalimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımız uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya daima hazırız. Tarih boyunca ecdadımızın yazdığı şanlı destanlardan aldığımız ruhla, büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Saadet Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Canbay

"Malazgirt Zaferi

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl dönümünü kutluyoruz.

Bu zafer Anadolu’nun tarihinin adeta yeniden yazıldığı, bu toprakların barış ve esenlik yurdu haline geldiği önemli bir dönüm noktasıdır ve Anadolu’nun kapılarının bizlere açılmasıdır.

Anadolu’da bin yıldır hüküm süren kardeşlik iklimi Malazgirt Zaferi ile tesis edilmiştir. Elbette yer yer çatışmalar olmuştur ama zaman içerisinde farklı inançlara sahip topluluklar birada yaşama erdemine kavuşmuşlardır.

Umuyorum ki daha nice bin yıllar bu topraklar, barışın, saadetin, iyinin ve güzelin temsil noktası olacaktır.

Unutulmamalı ki bu zaferde Türkler ve Kürtler aynı inanç ve şevkle birlikte mücadele etmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’ni kutluyor, Sultan Alparslan ve mücahitlerini rahmet ve minnetle anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı

İçinde yaşadığımız ülkemiz için çok büyük önem arz eden ikinci zafer ise 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılmıştır.

Bu zafere giden yol 26 Ağustos günü kahraman ordumuzun “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasını şiar edinerek genel taarruza geçmesi ile başlamış.

Bu zaferle o tarihte yaşanan büyük imkansızlıklara rağmen, Emperyalizme şiddetli bir tokat indirilmiştir.

Bu zafer kendi içerisinde birçok önemli mana barındırmaktadır.

Bunlardan en önemlisi şüphesiz bir milletin asıl gücünün topunun, tankının olması değil imanlı evlatlarının olduğudur.

Manda ve himayeyi kabul etmeyen, tam bağımsızlık yolunda canını vermeyi göze alan Milli Mücadele kahramanları, Anadolu’da icra edilmeye çalışılan Haçlı Seferini göğüslerinde bu iman ile söndürmüşlerdir.

Umut ediyorum ki; gelecek nesillerimiz Milli Mücadeleyi ve büyük zaferi bu şuur ile hakiki manada anlarlarsa coğrafyamız üzerindeki emperyalist emeller hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Burada tarihi olayları anarken bir uyarıyı yapmayı görev addediyorum.

Tarihi olayları bir kutuplaştırma aracına dönüştürmek kimseye fayda sağlamaz.

Bu tarih hepimizin tarihidir…

Malazgirt de bizimdir 30 Ağustos da, İstanbul’un Fethi de bizimdir 23 Nisan da…

Bu anlayışa ne kadar sahip çıkarsak bu ülkede birlik ve beraberliği o kadar koruyabiliriz."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında şanlı Türk ordusunun, 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiçbir zaman tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. Zor şartlar altında kazanılan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi bunun en güzel örneğidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığına ortak olan ecdadımızın inanç, cesaret, azim ve fedakarlığının genetik kodlarımızda mevcut olduğunu milletçe karşılaştığımız tüm zorluklarda hatırlamalıyız. İş dünyası olarak bugün bize düşen, ülkemizin hedeflerine ulaşması için canla başla çalışmak, bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimize vefa ve minnet borcumuzu ödemek için, daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamak hedefiyle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve üyelerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Milletimiz için en kutlu, en gurur verici ulusal bayramlardan biri daha ne yazık ki, tarihi Cumhuriyet karşıtı yalanlarla yeniden yazmaya çalışan bir anlayışın engelleme girişimlerine sahne olmaktadır.

Büyük usta Nazım Hikmet'in Atatürk'ü "Sarışın bir kurda benziyordu. Ve gözleri çakmak çakmaktı" diye tarif ettiği 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi'ne yönelik kutlamalar, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle pandemi bahanesiyle haddinden fazla kısıtlanmış, adeta yasaklanmıştır.

Yani hükümete göre; Ayasofya'nın camileştirilmesi için düzenlenen binlerce kişinin dip dibe geldiği siyasi şovda, insan sağlığı değil küçük ekonomik çıkarlar gözetilerek açılan AVM'lerde, sırf yurt içi turizm baltalanmasın hesabıyla insanların doluşmasına izin verilen tatil beldelerinde, AKP'nin propaganda yıldönümüne dönüşen 15 Temmuz kutlamalarında risk teşkil etmeyen Korona virüsü, ne hikmetse 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tehlike arz etmektedir.

Elbette kamuoyunun önde gelen bir demokratik kitle örgütü olan Eğitim-İş olarak biz, bu kısıtlamanın pandemi riskinden değil, Cumhuriyet alerjisinden kaynaklandığını biliyoruz. Bu kısıtlamaların, "Ben Cumhuriyet'e karşıyım" diyecek kadar dürüst ve cesur olmayan siyasal İslam'ın takiyye yöntemlerinden biri olduğunu anlıyoruz.

30 Ağustos alerjisine sahipler çünkü bu tarih, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir.

Bu alerjiye sahipler çünkü 30 Ağustos, bu topraklar üstünde yaşayan insanların tebaadan millete dönüşmesinin en önemli basamaklarındandır.

Bu alerjiye sahipler çünkü, dünyadaki mazlum halklara ilham olan bu zaferi, meftun oldukları sömürge olma sevdalısı padişahları değil, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kazanmıştır.

Vatanı sevmek, bulduğu her fırsatta bayrakla fotoğraf çektirmek değil; onun tarihine hakim olmak, o tarihle gurur duymak ve o tarihten aldığı ilhamla geleceği inşa için harekete geçmektir. Vatanı sevmek, 30 Ağustos'u bir gurur nişanesi olarak göğsünde taşımaktır.

Eğitim-İş olarak Başöğretmen Atatürk'ün, önemini, "Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir" sözleriyle anlattığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, pandemi kurallarını ihlal etmeden kutlayacağımızı ilan ediyoruz.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en yürekten duygularımızla kutluyor, bu muazzam zaferi bu vefalı millete kazandıran tüm Cumhuriyet kahramanlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yeni Malatyasporlu (3 yıl önce)
    sanırım bugünkü ordu evi önündeki 30 ağustos zafer bayramı kapsamında Atatürk anıtı önünde yapılan törenin fotoğraflarını 15 dakikalık töreni protesto için yayınlamadınız bunu kimse düşünmemiştir haklısınız daha önceki 15 temmuz anma ve ayasofya açılış törenleri yüzbinlerce insan ile yapıldı dogru ya o zaman korona çindendeydi uçak ile geliyordu sözüm onlara...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Kurtuluş Savaşı ile 15 temmuz u nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz anlam vermek mümkün değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Ebedi Başkomutanımız ATATÜRK ün 19 Mayıs 1919 da Samsun da hiç sönmemek üzere yaktığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi, milletimizin her yönden bir olarak, her türlü imkansızlıklara rağmen kat be kat üstün düşman ordularına her yerde kuvayi milliye ruhu ile mücadele edilmiş, vatanın savunulması, korunması için mücadele edilmiştir.26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz başlatılmıştır.Nihayetinde 30 Ağustos 1922 de Başkomutanlık Meydan Muhaberesi Zafer ile sonuçlanmıştır.Bu vesile ile başta ebedi Başkomutanı mız Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, şuan hayatta olmayan buraları bizlere Vatan bırakan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
    0
    0
    Yanıtla