SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Ağustos Zafer Bayramı'na 'KISITLI' Kutlama

0
Güncellendi - 2020-09-01 03:23:12
30 Ağustos Zafer Bayramı'na 'KISITLI' Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl pandemi gölgesinde geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98.yıl ​​dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Malatya'da düzenlenen törenle 'kısıtlı' kutlandı.   

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi tarihe kahramanlık destanı olarak geçti. Büyük Zafer'in 98. yıl dönümü, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sade bir törenle kutlandı.   

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören kapsamında, Malatya Valiliği, 2.Ordu Garnizon Komutanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından anıta çelenk sunumunda bulunuldu.   

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98.yıl ​​dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü mesajı okundu.  

Törende daha sonra Vali Aydın Baruş Anıt Şeref Defteri'ni imzalayarak, yazdığı mesajı okudu. Vali Baruş mesajında, "Aziz Atatürk, Büyük Türk Milleti'nin, üç esarete mahkûm etmek isteyen sömürgeci güçlere karşı 19 Mayıs 1919'da önderliğinizde başlattığı destansı mücadelenin 30 Ağustos 1922'de şanlı ordumuzun kesin bir zaferiyle nihayete eren kutlu günün 98'inci yıl dönümünde manevi huzurlarınızda bir araya gelmişiz. 30 Ağustos'ta milletimizin başkalarına kazandığınız büyük zafer, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama durumunda hiçbir gücün duramayacağını, şanlı mazisinden ve atalarından miras hakkında mukaddesin çiğnenmesini ve kutsal vatan topraklarının parçalanmasına ne pahasına olursa olsun asla müsaade etmey tüm cihana bir. Kahraman milletimiz, zat-ı alinizin önderliğinde erkek, genç yaşlı demeden topyekûn bütün varlığını ortaya çıkaran bu Büyük Zafer ile bağımsızlığının bedelini canıyla ve kanıyla ödemiş, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu ve ebediyen öyle kalacağını tüm kabul ettirmiştir. Emin ve müsterih olunuz, 30 Ağustos 1922'de gerçekleşen Büyük Taarruzda, sizin ve kahraman Mehmetçiğimizin göstermiş olduğu üstün cesaret, azim ve entegrasyon bizim için rehber olacak, aziz vatan toprakları ve bağımsızlıkta uğrunda oğul nefer, oğul nefes, oğul damla kanımıza mücadele kadar etmekte bir an olsun tereddüt etmeyeceğiz. Bu kutlu günde, baş zat-ı aliniz olmak üzere kahraman silah arkadaşlarınızı, şehadetle şereflenen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, şanlı gazilerimize şükran ve minnetlerimizi tüketicilerimizi.  

Törene; Malatya Valisi Aydın Baruş'un yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, askeri ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.   

Atatürk Anıtı'nın önünde törenin ardından Malatya Şehitliği ziyaret edildi.

Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız