SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Ağustos'ta '15 Dakikalık' Kutlama!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı ve düşman işgalinin son bulduğu zaferlerin kutlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Malatya'da da 'kısıtlı' törenle kutlanacak.

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle dar kapsamlı tutulması yönündeki tepki toplayan genelgesinin ardından, bu yıl Malatya'da Atatürk Anıtı önünde '15 dakikalık' bir kutlama programı yapılacak. Saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Vali Aydın Baruş Anıt Şeref Defterini yazacak ve tören 09.15'te son bulacak. Törene, 2. Ordu Bando Tören Bölüğü de katılacak.

Anıttaki törenin ardından, 09.45'te Şehitlik Ziyareti ile 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri sona erecek.

Valiliğin açıkladığı programda, ayrıca 29 Ağustos Cumartesi günü saat 13.00'den itibaren tüm kamu kuruluş ve kurumları, özel kuruluşlar, konut ve işyerleri ile caddeler bayraklarla donatılacağı da belirtildi.

ADD TEPKİ GÖSTERMİŞTİ..

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, 30 Ağustos Büyük Zafer kutlamalarının İçişleri Bakanlığı’nca ‘pandemi’ gerekçe gösterilerek yasaklandığını iddia edip, bu duruma tepki göstermişti.

Millioğulları, yaptığı yazılı açıklamada “Siyasi iktidarın; milli günlerimize ve milli bayramlarımıza karşıt tavrına, engellemelerine ve yasaklarına sürekli şahit oluyoruz. Devletimizi, bu günlerde en üst düzeyde temsil etmesi gerekenler; kimi zaman “kulak rahatsızlığı”, kimi zaman “gribal enfeksiyon”, kimi zaman da “bel fıtığı” gerekçeleriyle(!) kutlamalara katılmadı(!), katılamadı(!) Bunun ötesinde, hepimizin gururla ve coşkuyla katıldığı geleneksel programlar, bayramlar resmi izne tabi tutularak kısıtlandı…

Şimdi de Covid-19 salgını bahanesiyle,30 Ağustos Büyük Zafer Bayramımız yasaklanmaktadır. 15 Temmuz kutlamalarını; Ayasofya’nın ibadete açılışını; milyonlarca öğrencinin kapalı sınıflarda girdiği lise-üniversite sınavını “endişe etmeyin!” diyerek yapan; işçileri sağlıksız ortamlarda çalıştıran, plajları, AVM’leri açan, “her şey kontrol altında, pandemiyi yendik, dünyaya örnek olduk” diyerek, hayatın normale döndüğünü ilan edenler; söz konusu, milli bayramlarımız olduğunda, pandemiye adeta sığınarak;bu salgını, milli günlerimizin kutlanmasının yasaklanmasına kılıf olarak kullanmaktalar…

Bu hukuk dışı ve Anayasaya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz… 30 Ağustos Zafer Bayramı; Büyük Atatürk’ün planladığı, cephede bizzat komuta ettiği ve zaferle sonuçlandırdığı tarihi bir gündür.Bu zafer,Türk Milleti’nin varlık zaferidir: Emperyalist güçlerce, öz vatanından sürülmek istenen Milletimizin,yeniden var oluş destanıdır…” demişti.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Kurtuluş Savaşı tablosu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Malatya.haber.yetgililer.yorumlari.tam.yayinlayin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    30.agustos.zafer.bayraminin.anlamini.bilmeyenler.kutlamaz.bu.tur.insanlar.vatanin.bayragin.annamaminida.bilmezler.vatan.icin.sehit.dusenlerin. Mekanlari.cennet.olsun.rahmet.diliyorum.allahtan.turk.milletine.zafer.bayrami.kutlu.mutlu.olsun. Ne.mutlu.turkum.diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu yolunda yüzbinlerce şehit ile kazanılmış bu topraklar için yapılan etkinlikleri yasaklamak, kısıtlamak, 15 dakikaya indirgemek. Tek kelime ile "YAZIKLAROLSUN". Milli Bayramlarımız bu toprakları vatan gören tüm millete kutlu olsun. 30 Ağustos bizim Zafer Bayramımızdır. Bazı Zaferler sonsuza değin kutlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜYÜK LİDER (3 yıl önce)
    Kısıtlama getirenlerin bayramı değil zaten 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun Bu vesile ile bağımsızlık mücadelesinde canını ortaya koyan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi,atalarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.Ruhunuz şad olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartacus (3 yıl önce)
    15 dakika kutlanıyor işte daha ne istiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Yazık diyorum..çok yazık..ülke ne hale geldi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Minarelerden zafer marşını çalın da iyi niyetinizi anlayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Resmi geçit törenleri yapılması için tüm şehirlerimizde binlerce askerimiz kışlalarından çıkacaklar.İl ve ilçe merkezlerinde törenlere katılacaklar.Askerlerimizden birinin virüs kaparak kışlasına döndüğünü düşünün.Birliklerimiz de allah korusun salgın yayılırsa bunun sorumluluğunu kimse üstlenemez.Lütfen bu durumdan faydalanarak siyasi çıkar peşine düşmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi be ordan
    0
    0
    Yanıtla