SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Festival Konserinde Selahattin Alpay Rüzgarı

0
Güncellendi - 2019-07-21 05:27:23
Festival Konserinde Selahattin Alpay Rüzgarı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 23. Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali yoğun etkinliklerle devam ediyor.

SELAHATTİN ALPAY KONSERİ..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Mişmiş Park fuar alanını ziyaret edip, Selahattin Alpay konserini izledi.

Fuar alanındaki stantları gezip vatandaşlarla sohbet eden ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha sonra konser alanına geçerek, burada bir konuşma yaptı.

Başkan Gürkan, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantıdan dolayı ilk gün festival programlarına katılamadım. ‘Güneşin Altın Yumurtası’Kayısı Festivalimizin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Festival boyunca birbirinden değerli sanatçılarımızı burada dinleme imkanımız olacak. Ayrıca bu hafta içerisinde Tarihi Kentler Birliği üyesi Belediye Başkanlarımızı ve Ulaştırma Bakanımızı Malatya’da ağırlayacağız.” dedi.

Selahattin Alpay’ın Malatya ile özdeşleşmiş, Malatya türküleri denince akla ilk gelen isimlerden biri olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Kayısı festivalimiz Selahattin Alpay olmadan olmazdı. Davetimize icabet ettiğinden dolayı teşekkür ediyor tekrar hoş geldiniz diyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Malatya’mıza ve Malatyalılara hizmet etmekten onur duyuyoruz. Siz hemşerilerimiz ile birlikte yapacak çok daha işimiz var.” şeklinde konuştu.

16 Temmuz günü 10 binlerce kişinin‘Güneşin Altın Yumurtası’ Kayısı Festivali Kortej yürüyüşünde sokaklarda olduğunu ifade eden Gürkan, “Bütün hemşerilerime ve Malatya’ya gönül vermiş gönüldaşlarımızı katılımlarından dolayı kutluyorum. Bir televizyon kanalı kortej yürüyüşüne 50 bin vatandaşımızın katıldığını belirtti. Türkiye tarihinde ve Türkiye’nin hiçbir vilayetinde 50 bin kişinin bir anda kortejde yürüdüğü görülmemiştir. Her görüşten, düşünceden ve devlet-millet işbirliğinin temayüz ettiği kısacası bütün Malatya’nın yürüdüğü, Malatya’nın mazisine layık istikbale yürüdüğü bir Malatya gördük. İnşallah Malatya’mızı mazisine layık istikbale hep birlikte hazırlayacağız.

Malatya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok destan yazılmış bir şehirdir. Malatya’da gönül belediyeciliği destanını da hemşerilerimizle el ele vererek hep birlikte yazacağız. Yazmış olduğumuz bu destan kuşaktan kuşağa aktarılacaktır.” dedi.

Malatya’yı ve Malatyalıları çok özlediğini belirten Selahattin Alpay ise yaptığı kısa konuşmada, “Sayın Başkanıma böyle bir organizasyon gerçekleştirdiği ve bizleri bu organizasyona davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah daha güzel organizasyonlar ve konserler olacaktır. Sayın Başkanımız gibi kıymetli bir insanın kıymetini siz Malatyalılar ve bizlerin iyi bilmesi lazım. Sayın Başkanımızı Battalgazi Belediye Başkanı olarak gördük, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gördük inşallah budan sonra Allah nasip ederse Rahmetli Turgut Özal’dan sonra Selahattin Gürkan Başkanımızı Ankara’da daha güzel bir yerde görmek nasip olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Selahattin Alpay’a yaş kayısı hediye etti.

Alpay: Hayatımda bu kadar güzel hediye almadım

Büyükşehir Belediye Başkanı’na hediyeden dolayı teşekkür eden Selahattin Alpay, “Bugüne kadar çok ödül ve plaket aldım. Ama hayatımda bu kadar güzel hediye almadım. Hemşerilerime bol kazançlı bereketli yıllar diliyorum” dedi.

Daha sonra Selahattin Alpay, seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile Festival alanını dolduran izleyicilere doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı.

MEHMET BALAMAN VE ÖZLEM BÜYÜK KONSERLERİ..

Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM) müzik grubu konserinin yanısıra Kafkas, Kırgız ve Kazak Halk Dansları grupları da ilçelerde gösteriler sergilediler.

Mişmişpark Fuar alanında ‘Güneşin Altın Yumurtası’ Kayısı Festivali programı Sanatçı Uğur Arslan’ın sunuculuğunu yaptığı ikinci günün programı başladı.

Festival programını sunan Arslan, ilk olarak sahneye sevilen sanatçı Özlem Büyük’ü davet etti.  Malatya Türküleri ile konsere başlayan Sanatçı Özlem Büyük, sahnede yaptığı konuşmada, "Yıllar sonra böyle güzel bir sahnede, uzun bir aradan sonra siz değerli hemşerilerim ile birlikte olmaktan çok mutluyum. Uzun bir ara vermiştik, canım hemşerilerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizlere bu imkânı verenlere çok ama çok teşekkür ediyorum. 23. Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Güneşin Altın Yumurtası Kayısı Festivaline hoş geldiniz. Bu organizasyonda çok ama çok emeği olan büyüklerimiz var. Tabi ki başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, Malatya Valimiz Aydın Baruş ve ismini sayamadığım tüm büyüklerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özlem Büyük daha sonra seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle festival alanını dolduranları mest etti. Sanatçıya konser sonrası, Malatya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Uğur Topal tarafından kayısı hediye edildi.

Yaş Kayısı Yeme Yarışması sonuçlarının açıklanmasının ardından sanatçı Mehmet Balaman sahne alarak, başta Malatya türküleri olmak üzere birbirinden güzel eserler seslendirdi. 7’den 70’e herkesin eşlik ettiği konser unutulmaz anlara sahne oldu.

Sanatçı Mehmet Balaman; “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çok değerli hemşerilerim hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Konser sonunda Malatya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı İsmail Nacar tarafından sanatçı Mehmet Balaman’a kayısı takdim edildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız