SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başsavcılıktan 40 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Başsavcılıktan 40 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında  hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilenlerin sayıs 40'a yükseldi. Bu arada, yaptığı sitenin bir bölümü yıkılan MÜSİAD eski şube başkanı Muharrem Poyraz'ın da yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yürütülen incelemeler doğrultusunda haklarında gözaltı ve yakalama kararı verilenlerin sayısı 40'a çıktı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı verilenlerin sayısının artacağı, bu kapsamda geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

POYRAZ GÖZALTINDA..

Bu arada, müteahhidi olduğu Seyr-i İstanbul Evleri sitesinin müteahhidi, MÜSİAD Malatya eski şube başkanı Muharrem Poyraz'ın gözaltına alındığı bildirildi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • nazım (1 yıl önce)
    ne kadar saçma haber müttahit demek kanun yanında parası olan para ile iş yaptıran demek asıl sorumlu olan o ruhsata olur veren gruplardır mesele mimar mühendis ve belediye yapı denetimi hatta piyasa da ki özel yapı denetim firmalarını içeri alın en çok belediyeler suçlu saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Tüm sorumluların mal varlığına el konulmalı.Bu paralar yeni yapılacak konutlarda kullanılmalı.Bu sorumlular yeni yapılacak konutlarda işçi olarak gözetim altında çalıştırılmalı.Gözetim denetim olmazsa kolonların içine kereste parçası, çimento torbası, tuğla.taş, doldurur bu gözü doymayanlar, gözlerini ancak toprak doyurur bunların.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (1 yıl önce)
    Şimdi bir de 1999 öncesi sonrası çıkardılar. Sanki başka ülkeden devraldılar ülkeyi... Toprakları, evleri de satsaydınız da kurtulsaydık!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Ahmet Munir Erkalden bu yana butun belediye bașkanları, belediye imar çalișanlari, müteahhitler, mühendisler, deprem bolgelerine 10-15 kat imar verenler hepsi tek tek yargilanmali, bu ülkede neredeyse PKK nın öldürdügünden daha çok insanın ölümüne sebep oldular. Hepsini Allah a havale ediyorum. Doymak bilmeyen nefisleri yüzünden...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Duran (1 yıl önce)
    Bostanbasinda barguzu caddesi üzerinde bulunan siteler ağır hasarli müteahhitler yatacak yeriniz yok Allah sizi kahretsin çoluk çocuğunuz la gün yüzü gormeyesiniz bize çektirdiğin acıların mislini çekin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    Zaten işin sonunda herkes sucu birbirine atacak müteahhit betoncuya ,denetimine denetimci mühendisine mühendis inşaat teknikerine tekniker yapan işçiye iscilikten kaçmış vs vs vs sonra zaman aşımı. 1999 depreminden dolayı açılan 2600 dava var ceza alan 5 kisi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can (1 yıl önce)
    Bostanbaşı İstanbul evleri Bostancı Konutları o nasıl deprem yönetmeliğine uygun ev yapmışsınız o binalardan sağ cıktığımıza dua ediyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adalet (1 yıl önce)
    2001 yılında ev araken tanıdığım emlakçı muharrem kısa zamanda nasıl,ne şekilde büyüdün ne kadar servet elde ettin halbuki ben 2001 de ne isem buğünde oyum diyeceğim ama evim yıkıldı sadece üzerimdeki kıyafetim var keşke sende 2001 deki emlakçı muharrem olarak kalabilseydin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bir lokma bir hırka derken para pul şan makam şöhret peşine takılanlardan eyleme bizi Allahım, Bizim özümüzü ,sözümüzü yaşantımızı bir eyle, Allahım bize ya olduğumuz görünmeyi,yada göründüğümüz olmayı nasip eyle peygamberimizin cenaze namazına katılmadığı münafıklardan eyleme Allahım.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • suç duyurusu (1 yıl önce)
    inönü Mahallesi Canpaş Sitesindeki yıkılan 2 Apartmanı yapan P....an inşaatın o Günkü Yetkiliside sorguya alındımı.Diğer Firmanın Yaptıkları yıkılmazken .yan yana olan apartmanlardan ikisi neden yıkıldı, benide çağırın ona sorayım kullanılan beton ve olmayan demirleri ona ben sorayım, temel düzgün atılsa, demir eksik kullanılmasa,kaliteli çimanto kullanılsa binalar hasar görebilir ama yıkılıp un ufak toz parçası olamaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dr cengiz Hacıevliyagil (1 yıl önce)
    Bu şehre Küçük kıyameti yaşatanların alayına verilecek ceza bellidir... canını kaybetmiş,canından öte çocuklarını ana baba gardaşını kaybetmiş tüm hak sahiplerinin hakkını yerde koymayacak tek Allah'dır..tüm malını evini barkını kaybetmiş memleketinde ensar iken muhacir olmuş tüm garip gurebanın hakkını zalimin yanına bırakmayacak tek mercii yüce Allah'dır gerisi hikaye...tüm bunlar 3 vakte unutulur hatta buraya bir sinirle yazan kardeşlerim de tüm bu haramileri unutur tek unutmayacak olan Allah'dır..ona sığının içinizi ferah tutun ..ahirette bize soracaklar dünyada ne kadar kaldınız diye bir ikindi vakti veya 1 günün daha az vakti kadar diyeceğiz..bize bu zulmü yaşatanlar o zaman anlayacaklar 3 kuruş için ebedi hayatlarını yaptıklarını.. zalimler için yaşasın cehennem...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Müteahhit kolonları kirişleri bilmek zorunda degil bostanbasinin zemininin alüvyon olduğunu bilmek zorunda değil sadece parayı verir ama buna imza veren belediyeci yada yapı denetim kimse ona yapismak lazım imarı o bölgelere kim açti her kimse belediye başkanı bile olsa yargılanmalı yani yine müteahhitleri günah keçisi yaparlarsa çok yazik
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Beton firması müteahit şantiye şefi projeci hepsi teker teker yargılanacak inşallah merak etmeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şemseddin Çoban (1 yıl önce)
    Yakalanacak kişiler arasında belediyeciler de olmalı. Sadece inşaat firmaları mı suçlu?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Curuk bir zemin ustune ne yaparsaniz yapin olmuyor. bu zeminlerin uzerine bu binalar bu sekilde yapilmamaliydi. Bu zeminlere ancak kazikli sistem olabilirdi. helede bostanbasi mevki zemin hakkinda sok ifadeler soylemler geliyor
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    En başta gözaltına alınması gerekenler belediye başkanları,Belediyelerde bu projelere onay veren yetkililer,mühendisler.Bunların ve çevresinin mal varlıklarıda araştırılmalı.Ayrıca beton santralleri de incelenmeli.Beton verdikleri binaların ne kadarı yıkılmış.Ama tahmin etmiyorumki bunlar yapılsın.Mütahitler de 3-5 güne çıkar.Olan yine enkaz altında kalıpta ölenlere olur.İnşallah yanılırım.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    En suçluyu mu arıyorsunuz. İki oda bir salon yeterken bir aileye 4 artı bir alanlar, 900 bin liralık evlere kredi var diye üç milyon ödeyen alıcılar suçlu. Bu çılgınlık burda biter.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • aklını kullanmayan,sorgulamayan,hesap sormayan toplumlarda bunların olması doğaldır.bu ülkede hiç bir sorumlu hesap vermez,en küçüğü sitelerde binlerce kişiden aidat toplanır oradaki kişilerin gelir gider hesabı verdiğini gördünüzmü ,birisi çıkarda nerede bu paralar dese o kişilerin değnekçileri sizi tehdit ederlert bu durumu bilen çogunluk sesini çıkaramaz,yeri değil en son organize şekilde malatyaspor soyuldu koca şehir sessizliğe büründü,üniversiteden hocam sayın ali bardakoğlu derdiki Allahın biz insanoğluna verdiği en büyük nimet akıldır,aklını kullanmayan,aklını kiraya veren toplumların başlarına pislikler yağar,sözü islam alemine getimişti anlattıklarını buraya yazmıyorum ama maalesef anlattıkları doğru olduğu için 57 islam ülkesinin içinde bulundukları duruma üzülüyorum,kahroluyoruım,,.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Yapı denetim firmaları denetim hariç herşey yapıyorlar,statik projeler , zemin etüd raporları, beton labaratuvar raporları, beton firmalari incelenmeli , bu işleri müteahhit kafasına göre yaptırabiliyor..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • acemoğlu (1 yıl önce)
    gibi bircok beton firması denetlenmeli c30 yerine c20 ler su basmalar vb şeyler yapıdenetimler nerde hani burası malatya ahpah çavuş ilişkisi ile yürüyor burda işler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Müteahitleri hedef göstererek hedef saptırnak,bu işin içinden sıyrılmak gibi bir kurnazlığı hiç birimiz yemeyiz.Bu işin son suclusu müteahittir.Silsile yolu ile iz sürüp neden- sonuç ilişkisini dürüst yaparsanız; Müteahit-Beton firması-yapı denetim firması-belediye(ruhsat)-imarı veren- imar affı çıkaran vs vs.Velhasıl alayınız ordaydınız,alayınız suçlusunuz.Bu kadar insanın ki hepsine Allah rahmet eylesin,katili rantçı,suistimalci,soyguncu,talancı,fırsatçı zihniyettir.O zihniyetin sahiplerini hepiniz çok iyi biliyorsunuz.Artık meee, meee demekten vazgeçin,
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bülent Öztürk (1 yıl önce)
    Adıyaman yolu bulvarı canbaylar panorama sitesi B blok no 37 burdan suc duyurusunda bulunuyorum sayin cumhuriyet savcilarim bina agir hasarli taşıyıcı kolon demirleri paslanmis bükülmüş betonlar bosluklu tamamen inşaat firmasinin hatasi fotograf ve video eklemek mumkun olsa buraya yuklerdim gorulurduki tamamen olenlerin cogu bu insaat firmalari tarafindan öldüğü öldürüldüğü dür insanlarin cani bukadar ucuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Bostanbaşını imara acan akrabalarını arazi zengini eden cemal akın çakır bunlar nerede hazır beton fabrikası olan belediye başkanı olan çınar bunlara yalakalık yapan mütahitler cember hep aynı denetleyen satan açan Allah hepinizin cezasını versin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ramo (1 yıl önce)
    Bu işin proje müellifi, proje onayını yapan belediye yetkilisi, ruhsat veren belediyeler, yapı denetim firmaları, onların seviyelerini veren belediye yetkilileri, beton laboratuvarları, müteahhitler, plan değişikliği yapanlar, belediye imar komisyonları ne kadar adam varsa araştırılsın soruşturulsun. Bu masum millete yazık günah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sakalını Kesin (1 yıl önce)
    KUŞ ve DERVİŞ bir kuş, kanadını bir dervişin kırdığından şikâyet ederek hz. süleyman'a gelmiş. hz. süleyman dervişi huzuruna getirtip sormuş: - niye bu kuşun kanadını kırdın? derviş cevap vermiş: - sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim, kaçmadı. yanına kadar gittim, yine kaçmadı. ben de bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. tam yakalayacakken kaçmaya çalıştı. oysa ona kaçması için fırsat vermiştim, fakat o bekledi. hz. süleyman kuşa dönmüş: - bak, derviş haklı. sen niye kaçmadın? sinsice değil göz göre göre yaklaşmış. sen rahatça kaçabilirdin. kuş, şöyle cevap vermiş: - sultanım, ben onun derviş kıyafetine aldandım. dervişler hiçbir canlıya zarar vermez diye biliyordum. avcı olsaydı hemen kaçardım. hz. süleyman bu defa kuşu haklı bulmuş. askerlerine emretmiş: - hemen bu dervişin kolunu kırın! kuş o anda: - sultanım, böyle yapmayın! demiş. - ne yapayım? diye sormuş. - efendim, bunun kolunu kırarsanız, kolu iyileşince yine aynı şeyi yapmaya kalkar. - peki, ne yapalım? kuş bu sefer şöyle cevap vermiş: - siz bunun derviş kıyafetini alın ki benim gibi kuşlar aldanmasın! Alıntı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat Aladağ (1 yıl önce)
    Hazır Beton firmaları denetleniyormu yıkılan binalarda beton örnekleri mutlaka alınıp incelenmeli
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Beton firmalarında dönen fırıldaklar sorgulanır merak etmeyin ben devletime güveniyorum
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyada kac tane hazır beton firması var ve kime ait, bir bakın derim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat Aladağ (1 yıl önce)
    Beton incelenmeli ve beton firmalarınada gerekli cezalar verilmeli hazır Beton firmaları
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Fuat Aladağ (1 yıl önce)
    Malatyada ki. Hazır Beton firmaları da suçlu belkide en büyük suçlu onlar hazır Beton firmaları denetleniyor sanırım yıkılan binaların betonları mutlaka incelenmeli
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Tam 40 yıllık maliye lojmanları ayakta Allah'a şükür.Allah múteahitinden razı olsun.Ya bu yeni binalar.Fahri kayahan,bostanbaşı...Yazık çok yazık.Ölenlerin hesabını,mağdur olup soğukta kalan çocukların hesabını rabbim soracak,hem de ağır şekilde...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    En alttan en üste kadar herkes suçlu ve bedelini ödemeli. Deprem bir doğa olayı evet ama yıkılan her bina ve ölen insanlara kader deyip geçmemek lazım .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Tüm suç bunları denetlemeyen, çok katlı imar izni veren belediyelerin. Onların bir üstüde çevre ve şehircilik bakanlığıdır. Projelere göre yapı denetim firmaları inşaatları denetleniyor mu? Belediyelerde bu denetimden sağlam çıkan binalara oturum ruhsatı vermiyor mu? O zaman kim suçlu? Ben bulamadım. En masum vatandaş onu biliyorum.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Galip (1 yıl önce)
    Gerçekten zemini inceleyen jeofizik mühendisleri artık gereken değeri bulmalı. İlk iş zeminden ve yapısından başlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kardeşim jeofizik mühendisi değil cahilmisin jeoloji mühendisi bakacak jeoloji demek yer bilimi demek jeofizşk mühendisiyle olacak iş mi kayısı bahçesine etütmü yaptırıyosun araştır öğrenirsin JEOLOJİ MÜHENDİSİ olacak gerisi boşşşşşş…..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    İmar durumunu belediye belirler, Mimar mühendis tasarlar çizer, çizilen projeleri belediye kontrol eder onaylar ruhsat verir, Mütahit finanse eder, yapı denetim denetler. Ustalar yapar. Burada en zayıf halka en masum olan mütahittir.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Ayakkabıcısı,fırıncısı,kuyumcusu,çifçisi vs,vs müteahhit. Yanlarında mühendis,teknik elaman çalıştırmaktan imtina ederler ,doğrudürüst demirden,betonun sılamından anlamazlar yeterli güvenlik önlemleri almazlar,saldım çayıra mevlam kayıra misali inşaat yaparlar sizde bu düzeni savunur neredeyse mağdur oldular diyeceksiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet melih (1 yıl önce)
    Peki sadece müteahhitler mi suçlu? Bu binaları denetleyene Yapı Denetim Firmaları; binaları yapan sorumlu müdür, mühendis ve şantiye şefleri; ruhsatları veren ve denetleme sorumluluğu bulunan belediye kurumları da suçlu değil mi? Ama düğümü müteahhitler çözecek; kendilerini kurtarmak için diğer suça ortak olanları da eleverecekler!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Tecde mevkiinde bulunan bir apartmanın 2 kat fazlası vardı ve bu 2 kat uçakların rotasına aykırı olduğu için tehlikeli olduğu haftalarca yazıldığı halde bu apartmana verilen aftan imzası olanlar şimdi bu ölenlerin katilidir. İmar affına. El kaldıran vekiller ne diyerek oy isteyecek evinizi başınıza yıktık. Bir dönem daha bize oy verin bu defa da mezarını ziyaret edelim mi diyecekler.rant rant başka bildikleri yok. Malatya'da maşallah rantı seven çok
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yunus44 (1 yıl önce)
    Bostanbaşı Mahallesi artık imara kapatılmalı. Bizim sitede 5 blok var. 4'ü ağır hasar aldı. Detaylı incelemede yüzde 80 ağır hasar. Demek ki zemin berbat. Yeşilyurt Belediye başkanı , büyüksehir hesap vermeli. Tepeye boşuna villa dikmiyormuş meğerse. Sağlam olmadığını onlar da biliyor olmalı. Maddi manevi dava açacağım. Bazı sitelerde 22 yerine 18lik demir kullanıldığı da söyleniyor. Müteahhitler o zemine o temelin yeterli olmayacağını bilmiyorlar mı? Mühendisleri, mimarları ? Emin olun TOKİ 12 kat yapsa yine sorun olmazdı.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Namuslu adam (1 yıl önce)Yunus44 isimli kullanıcı yorumuna
    Boş konuşma herşeyin bir usulü var. Çakma zemin denen olay var ruslar balçığa bile yapıyorlar zımba gibi bilmeden konuşmayı bırak zurna
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Mühendis ve mimarlar odaları birliğini sırf sizin gibi düşünmüyor diye bu kadar hayati denetimlerden çıkarırsanız bu kaçınılmaz son ile.daha çok karşılaşırız. beceremediniz ne deprem öncesine ne sonrasına hazirsiniz. Yıllardır deprem vergisi topladiniz ne yaptınız bu paralara ? Yeter artık LİYAKATSİZ kadrolarla doldurup tasirdiniz her kurumlari bıktık sizden bıktık...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Halim (1 yıl önce)
    Hasarlı tespit edilen tüm firmaların sahipleri tutuklanması lazım ve isimleri açıklansınki daire almasın insanlar onlardan lütfen bu konu çok önemli insan hayatı söz konusu
    %96
    %4
    Yanıtla
  • KARA (1 yıl önce)
    savcı bey yıkılan binaların müteahhiti var da mimarı mühendisi yok mu bu binaların kontrollerini yapan mimarlar ve mühendislerinde suçu müteahhitten daha büyük hani bilim bilim deyip duruyorlar müteahhitti çürük bina yapıyor mimar mühendis onay vermiş bunlarında toplayın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Başkan (1 yıl önce)
    Okuma yazması olmayan bile müteahhitlik yapıyor özel firmalar yapı denetimi yapıyor bu sistem kesinlikle değişmeli
    %98
    %2
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Arkadaslar hatalar yanlislar hirsizliklar mutlaka vardir ama Deprem yonetmeligimiz bu depremin altinda kalmistir. yeni binalarin bir cogu 7.6 - 8 civarina gore hesaplanmis (eskilerden bahsetmiyorum zaten) bir coguda zeminden dolayi depremi cok daha fazla yansitmistir. Tarlalari, ve fay hatlarina yakin yerleri imara acan sistemde buyuk hatalar vardir. bazi binalar yerden resmen disari itilmistir (toprak kabul etmiyor tabiri vardirya) Bu tur zeminler ancak kazikli sistemle ayakta durabilir. ama gercekten cok zor yer bilimcileri acikladi deprem zaman zaman 9 siddetinde vurmus ve deprem yonetmeliginde kabul edilen bircok degeri asmistir. yani kabullere gore bina yikilmadan oturulamayacak hale geldi insanlar canini kurtardiysa kabul edilebilir. ama zemin gercektenen onemli detay
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Burada her gün paylaşacağım. Müteahhitler 2.2.5 3 milyona satarken 500 600 bin fatura kesip devleti zarara uğratırken, birde o fiyata dini İslâmı Allah'ı katıp çürük buna yaparken kendini Cumhurbaşkanımizin vekili zanneden Mehmet Çınar başta olmak Selahattin Gürkan, Osman Güder hepsi ölümlere ve devletin zararına ortaktır. Allah bildiği gibi yapsın.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Ya sadece yorum olsun diye cahil ce konuşan adamlar var bütün işlerin bi yürütme yasa ma gibi alınan kararlar verilen onaylar kim onay veriyorsa kim denetliyorsa birlikte sorgulanmalı adaletli şekilde o akraba bu dost değil en alt kademeli onay veren herkesin yargılanması lazim
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Zafer (1 yıl önce)
    Sağlam deprem yönetmenliğine gore yapıldı diyipte satış yapan emlakçıların da tutuklanması lazim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ridvan Turan (1 yıl önce)
    Bu ülke o kadar büyük depremler gördüki ama hiç birinden ders alınmadı. Depremde ölenlerin katilleri ve yıkılan binaların sorumluları belli ama cezaların caydırıcılığı olmadığından 3 ay bile geçmeden herşey eski sistemle devam edecek. Hani yatay mimariye geçecektik hikayeleri. Binlerce insanın ölümünden ve yıkılan binalardan sorumlular apaçık ortada ama adelet denilen şey çalışmıyor bence. Allah'ın kaderi diyip kapatacaklar herşeyin üstünü herzamanki gibi. Sanki bu kader bir tek Türk milleti için yazılmış, örneğin Japonaya için yazılmamış. Yıkılan il ve ilçelerde cezalandırılması gerekenler bence: 1-Zemini bozuk bögeleri imara açan ve çok katlı binalara çıkar için imar veren imza yetkisi olan herkes. 2- Bozuk zeminlerde yapılan yüksek katlı binalara imar veren bütün yıkılan beldelerin imar ve şehircilik müdürlüğünde çalışan imza yetkisi olanlar. Özellikle müdürleri ve mühendisleri 3- Yıkılan binaları yapan müteahhitler ve onların mühendisleri ve şantiye şefleri 2- Belediye başkanları 3- Yapı denetimi yapan firma yetkilileri ve mühendisleri. 4- İmardan sorumlu bakanlar, müşavir ve mühendisler. Bu şahıslar ölen binlerce insanın katili olarak yargılanmalı ve bir daha gün yüzü görmemek üzere içeri atılmalı. Hadi şu hukuk denilen şey bir çalışsın da görelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    denetimi neden niçin şehircilik ve çevre bakanlığı veya sigorta şirketleri yapmazda diploma kiralayan özel denetimciler yapar anlamış değilim, felaket gözgöre göre geldi, avrupa ülkelerinin tamamında inşaat yapma izni olan 26 bin civarında müteahhit var ,bizimle aynı nüfusa sahip almanyada 3600 civarı müteahhit var gelelim ülkemize önüne gelen inşaatçı olmuş inşaat yapan müteahhitlerin sayısı 400 binin üzerinde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Lütfen lütfen lütfen isim verin isim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    Bu soruşturmalar belediye çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmeli. Kim ruhsat verdi bunlara? Aynı şekilde beton şirketlerini de kapsamalı. Bizim müteahhit belediye meclis üyesi kimi kime şikayet ediyorsun? Bostanbaşı çöp yığınına döndü. Bir tane Allahın kulu çıkıp demedi mi bu olmaz diye. 3 tane müteahhitle bu olay bitmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Diplomasını 500 TL ye kiraya veren bu tipler, yapı denetim firması önlerine ne koyduysa imzaladılar, binalara gitmediler denetlemediler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Diplomasını yapı denetim firmasına aylığı 500TL ye kiraya veren uyduruk üniversite mezunu bilgisiz haysiyetsiz inşaat mühendislerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, aynı zamanda bu uyduruk mühendisleri mezun eden uyduruk hoca kılığı giymiş uyduruk bilgisiz naylon doçent ve profların da yargılanması lazım...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    İsim istiyoruz, bilmek istiyoruz kimler olduğunu ki bir daha bunlardan ev alınmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert17 (1 yıl önce)
    Ben sizin sitenizde yayınlanan bu haberi bu yoruma ekliyorum. Umarım imar planı değiştirilen yerler, sağlamdır. https://malatyahaber.com/haber/yatay-yapilasmayi-yeni-imara-acilan-yerlerde-yapacagiz/
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Beşir çene (1 yıl önce)
    İsimler tek tek açıklanmalı yarın insanlar bilmeden yine bunların lüks evlerini alabilmek için yarıṣa girecekler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    İsimlerini de verin lütfen. Kimseden korkmayın
    %98
    %2
    Yanıtla