SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beton Yığını Kernek Özüne Kavuşacak'

0
Güncellendi - 2021-05-15 00:19:46
'Beton Yığını Kernek Özüne Kavuşacak'
A- A+ PAYLAŞ

YEŞİL ALAN 7 BİN METREKAREDEN 16 BİNE ÇIKARILIYOR.. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile birlikte Kernek Meydanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kernek Meydanı alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Malatya’mızla özdeşleşmiş olan Kernek Meydanı Malatya için önemli bir yer. Kernek’te gezilebilecek bir mekân oluşturulabilmesi amacıyla ve Kernek’in alt tarafında yaşayan vatandaşların binalarının altında çıkan sular sonucu projemizi yaptık. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda suyun kaynağına ulaştık ve ciddi bir şekilde su çıkıyor. Önemli olan burada çıkan suyu şekillendirip vatandaşlarımızın meydan olarak rahatlıkla gelip dolaşabilecekleri bir alan oluşturmak. Ayrıca suyu vatandaşlarımıza vermek adına kullanacağız.

Çalışmalarımız içerisinde kamulaştırdığımız alanlarında yeşillendirme adına çalışmalarını yapıp Kernek Meydanı alanına dâhil edeceğiz. 6 bin 900 m2 yeşil alan varken yeni projemizde yaklaşık 16 bin m2 yeşil alan olacak. Ayrıca projemizin ikinci etabı olarak alanda teleferik projemiz var. İnşallah onu gerçekleştirdiğimizde Malatyalıların özlem duyduğu projelerin birçoğunu alanımızda sağlamış olacağız” dedi.

BETON YIĞINI OLAN KERNEK ÖZÜNE KAVUŞACAK

Kernek Meydanında yapılan düzenlemelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Kernek Mahalle Muhtarı Metin Türkoğlu, “Daha önceden beton yığını haline gelen Kernek Meydanını özüne kavuşturmak için büyük gayretlerle çalıştığı için mahallem ve şahsım adına başkanımızdan minnettarım” ifadelerini kullandı.

Yıllarca Kernek Göl Gazinosunu işleten Abdullah Kapusuz ise, “Kernek sadece Türkiye’de değil Dünya’da bilinen bir yer. Sayın Başkanımız bu alanı yaptığı zaman herkes teşekkür edecek. Sayın Başkanımız sağ olsun Kernek’in güzelliğini tekrardan güzellik olarak yapıyor. Başkanımıza teşekkür ederim “ dedi.

KERNEK PROJESİ, TEMMUZ AYI SONUNA KADAR BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Kernek Meydanının eski haline döndürülmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kernek’te yaptığımız çalışmalar sürüyor. Çalışmalarla Kernek şuanda 200 litreye yakın bir suyun çıktığı formasyonda. Dolayısıyla bu suyun havuza aktarılıp, genişletilip daha sonrasında dereye aktarılarak hem kanalboyundaki Kernek, kanalboyu sevgisi yaşatmak hem de daha alt kotlarda sulamayla ilgili ihtiyacı olan vatandaşlarımızın susuzluk çeken vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını gidermek amacına matuf olmuştur.

Diğer taraftan da dört mevsim Fuzuli Caddesi ve alt kotlarında sürekli bodrum katlarında su çıkıyordu. Bununla ilgili belediyemize çok şikâyetler geliyordu. Bu sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Ayrıca Kernek alanında yaptığımız çalışmalarla alanda çıkan suyun bir bölümünün de belli zamanlarda İnderesi Parkı ihtiyaç duyduğu zaman ki orada da bir kaynağımız var eğer ihtiyaç duyulursa 1000 m3’lük su deposu yapılarak gerek duyulduğu takdirde takviye yapılacak. İmar, Fen İşleri ve Emlak Daire Başkanlıklarımız, Kernek Meydanı alanında kamulaştırma işlemlerini de tamamladı. Ramazan Bayramından sonra yaptığımız kamulaştırmayla birlikte binalarda yıkılarak yeşil alan kapsamı içerisinde Kernek’in eskiden olduğu gibi inkişaf ettirme noktasında yoğun bir çalışma yapılacak.

Alanda bulunan şelalenin de suyunun yukarıdan verilmesiyle 24 saat akar bir vaziyete getirilmesi noktasında çalışmalarda yapıyoruz. Gerekli fizibilite çalışmalarını yaptığımız alan içerisinde ilerleyen dönemde alan içerisine teleferik konularak vatandaşlarımız Malatya’yı yukarıdan seyretme imkânı bulacak. Ayrıca Hıdırellez dediğimiz Kernek Baba ziyaretinin de ortaya çıkarılması noktasında bir anıt yapılması için proje kapsamında çalışmalar yapılmış ve projeye alınmıştır. Çalışmalarımızın Temmuz ayı sonu gibi bitirileceğini düşünerek Malatyalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

KERNEK YENİ PROJESİYLE MALATYA’NIN GÖZ BEBEĞİ, İNCİSİ OLACAK

Kernek Meydanında yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın göz bebeği, incisi olacak projenin Malatyalılarla buluşacağını ifade eden  Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı açıklamada, “Kernek Malatya’nın önemli ve tarihi olan semtlerinden birisi. Kernek’in suyu Malatya’ya hayat veren can damarlarından biri. Malatya’nın özellikle tarihinde ve Türkiye’de bilinilirliği noktasında Kernek’in de önemli katkıları oldu. Birçok sanatçının Kernek suyunun başında oturduğunu, şiirler yazdığını, birçok şairin Kernek’ten ilham aldığını biliyoruz. Birçok Malatyalı gencimiz zamanında Kernek Meydanında ve suyun etrafında hayatını şekillendirdiğini biliyoruz. Dolayısıyla Kernek Meydanı, Kernek ve Kernek’in suyu Malatya için önemli.

Malatyalıların ekseriyetinin Kernek Meydanı alanının değişmesi noktasında Başkanımıza talepleri oldu. Başkanımız, seçim zamanında vermiş olduğu sözü yerine getirerek, böyle bir zenginliği Malatyalılarla buluşturma noktasında çalışma başlattı. Çalışmaları yapan MASKİ Genel Müdürlüğüne de teşekkür ediyoruz. Alanında tekrardan eski hüviyetine kavuşması noktasında önemli çalışmalar yapıyor. Alanın tekrardan turistik bir çekim merkezi olup Malatya’ya gelenlerin Kernek’te bir nefes alıp tekrar diğer turistik bölgeleri gezmeleri önemli. Kernek’te yapılan entegre bir proje. Bu proje tamamlandığında Malatya farklı bir Malatya olacak. Entegre şeklinde yapılan Kernek tamamlandığında Malatya’nın göz bebeği, incisi bir alan hemşerilerimizle buluşturulmuş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, MASKİ Genel Müdürümüz ve çalışanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Bülten- malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

Kernek düzenlemesi maket görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

53 yorum yapılmış

  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Komedilerle karşı karşıyayız, her gelen siyaset bir kazma çakıyor kerneğe. Yazık günah milli servet. Bu Ne savurganlık. Bu nasıl bir pervasızlık örneği.... Her işi halloldu ki sıra kerneğe gelmiş :)) Kime batıyordu anlamadım. Ya bu Malatya ne yaptı size , yıllardır her açıdan geriliyoruz. Bitmedi gittiler.. Büyükşehire yakışmayan bir vizyonsuzluk... Tabela ismi Büyükşehir olan güzelim memleketim.... Şehir merkezi için alternatif yolları olmayan, en ufak bir trafik kazasında saatlerce trafik çilesi olan, merkez cadde ve sokakları çukurlarla dolu, yamalıklı yolları olan, 1 km mesafeye 2,75 TL taşıma ücreti alan, kendi cazibesiyle çıkan kaynak suyunu en ucuz su diye pazarladığını halkın gözüne bakarak söyleyen, her gün bir mahallede alt yapı kazısı yapılan, deve sırtı gibi bir tek bir viyadüğü olan, en ufak bir saha gezisini günlerce haber yapan, cadde ve sokakları çöplerle dolu olan, kaldırımlarda yürüme yollarında gölgelik yapan ağaçları kesilen, yıllardır bitmeyen alt yapı sorunu olan, makam odasından toplantı salonuna özel asansör yaptıran, toplantı salonun kapısına kadar makam aracıyla gelen....ve bu saydığım sadece bir kaç örnek ve daha burada sayamadığım şehrin gerçeklerinden; aslandan kaçar gibi kaçan, birileri yönetiyor belediyemizi. Garip ama bu Malatya nın yıllarca atlamadığı makus kaderi... Partili zihniyet devam ettiği sürece Malatya böyle kalacak. Bu şehir; herkese lazım, o yollar meydanlar ve trafik ve diğer sorumsuzluklar senin, ailenin de bir gün kaderi olacak. ... Çok söz abdala söylenirmiş. Selam ve duayla...
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (2 yıl önce)
    Her şeyi geçtim Kernek Baba nerden çıktı ? Böyle bir baba nerede yaşadı ? Ben doğma büyüme malatyalıyım ne böyle bir baba gördüm ne de duydum. Bir baba arıyorlarsa sosyal belediyeciliğin gereği olarak kısıtlamalarda ailelerine para götüremeyen malatyada yaşayan aile babalarına yardım etsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Yaz boz tahtası..bana kalırsa gereksiz bir harcama
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 yıl önce)
    Arkadaşlar Selahattin başkanı seversiniz sevmezsiniz fakat bana göre en hayırlı işi Kernek projesi olsa gerek çünkü zamanında o Zeki Sarılar denen zat öyle bir iş yapmış ki Kernek ten çıkan kaynak suyunun üzerini kamyon kamyon taş getirerek ve üzerini betonla kapatarak nasıl bir iş yapmış yorumu size bırakıyorum o suyu hemen yanıbaşında kanalboyuna vermek okadar zormuydu insanlar EskiMalatya'da su için birbirleriyle yarışıyor ,daha sonrada Kernek parkının yanıbaşındaki bütün binaların bodrumunu su bastı maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (2 yıl önce)
    Sayın Başkan çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz özellikle bi önceki dönemi yöneten başkan gibi bi faciadan sonra allah razı olsun diyoruz , ancak umuyoruzki sizde onun düştüğü hatalara düşmezsiniz, özellikle şu şehrin marka değeri olan Kerneğe daha önce yaptıkları gibi neydüyü belirsiz lağam kokusu ve yosun içeren bir su hattı getirip sergi yapar gibi iğrenç kokusu ile Malatyayı Kerneği küçük düşürmezsiniz umarım Başarılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Hakan (2 yıl önce)
    Battalgazi Belediye başkanı olduğu dönemde Kernek beton yığınına dönüştürüldüğünde sesi çıtı bile çıkmayan SELO başkan şimdi kime söz söylüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Kernek meydanının betondan kurtulması bu proje ile kısmen sağlanabilir.Ya betona gömülen Yeşil Malatya yı nasıl kurtaracaksınız. Her tarafı betonla kapattınız , küresel ısınmanın yanı sıra betonlaşmasın getirdiği sıcaklık ile Malatya nın iklimini ve yağış rejimini değiştirdiniz. Malatya nın son 10-15 yıllık yağış grafiklerine baktığınızda Türkiye nin en kurak yöreleri içinde yer almakta olduğunu görürsünüz. Yağış yüklü bulutlar Malatya üzerine geldiğinde yükselir , rüzgar oluşur, bulutlar dağılır. Bu yaz kış hep tekrarlanır.Bilinçsiz kentleşme ve yapılaşma bu olumsuzluğun nedenlerinde birisidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dur erol hocam şimdi bulut falan demişsin bunlar önemli değil.yeşil falan nedir yaa.dikey mimari önemli.yarın beton yiyeceğiz.asfalt kemireceğiz.gelişme demek inşaat demek.ama öyle 3-5 kat değil.böyle 10 kat 15 kat
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Dllgc (2 yıl önce)
    Malatyaya 1 tane raylı sistem yapmak kimsenin aklına gelmiyor mu?Yıllardır kaldırıma ve betona yatırım yaptınız.YAZIK!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih kardeşim haklı ve gerekli bir ihtiyaç olan raylı sistemi, trambüse göre pahalı bulmuşlardı..! Bugün gelinen noktada ise aslında trambüs denilen saçma yatırım hem pahalı, hem de hantal. S. Gürkan raylı sistemden bahsetmişti. Ama hâlâ bir tık yok! Tabii bu bir vizyon meselesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı sefil (2 yıl önce)
    Birçok belediye bu tarz projelerde şehre anket yapıyor proje için alternatifler sunuyor. Keşke Malatya belediyesi de bu tarz bir şeffaflık içinde yapsa bu işleri. Ki bizler pandemi deki otobüs seferlerinden mağduriyetimizi imstagram hesabında yazdık yorumlarımızı engellediler. Bunu yapanlar sanmam kii görüş alsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet seyfi (2 yıl önce)
    Yapan aynı belediyecilik söken aynı belediyecilik. Eskiden kernek denince insanlar gider otururdu. Birileri yıktı söktü taş yığını bir alan doğal görünmeyen bir şelale yaptılar. Güya bir işletme yapıldı ama ben eminim kimse gidip orda oturmamıştır bile. Peki sorarım bu kadar yık yap bu kadar masraf malzeme ne oldu yada yenisini halka birkaç proje ile onaylatıp sorabilirlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Ç. (2 yıl önce)
    Evet her sene Kernek yenileniyor... İki sene sonra yine aslına uygun yapılır... Parasını ben veriyorum zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • ertuğrul (2 yıl önce)
    Sayın Malatyalı Haberciler ;Sayın Milletvekili'ne kimse soramadı mı bu beton yapı sizin bakan olduğunuz 2014-2015 dönemlerinde yapıldığını,o günkü dönemde açılış yapıldığı,övgüler düzülen beton parkın maliyetini, çöpe atılan paranın hesabının sorulamaması nasıl izah edilecek. Ayrıca Milletvekiline (diğerleri de dahil) vicdanlarının rahat olduğunu sorabilirmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    En önemlisi de Kernek Baba türbesi. Anadolu'nun anayurt yapılmasında, Selahattin başkanın geçmiş bin yılın ve gelecek bin yılın başkanı olması noktasında Kernek Baba ve Yaşar Babanın rolü çok büyük. Girdiğiniz seçimlerde size oy vermeyeni o türbe çarpacakmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (2 yıl önce)
    Beton yığını olduğunu yeni mi anladınız?Yapılırken görmediniz mi? Kernek parkının eski hali daha güzel değil miydi?Projeyi hazırlayan ve onaylayanlar mahçup mu acaba? Para bol nasıl olsa.Bu da olmazsa yenisi yaparsınız!
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    bu yaşıma kadar anladığım kernek çok büyük rant kapısı gelen yönetim ve yandaşlarının ekmek teknesi oldu ne kernekmiş kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (2 yıl önce)
    bölgesinde gereksiz ve çok uzun kaldırım var, nikah sarayının önünde yüz metre kaldırım yapılmış, kalan elli metre taksi durağına devredilmiş onlar da yerini sıcak bulup devamlı diğer park ceplerini kapatıyor (megsaş önü). Her ne kadar yapboz dense de siz düzelttikçe geçmiş dönemin ucubeliģi daha çok gün yüzüne çıkıyor , devamını dileriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kozluklu (2 yıl önce)
    Bu siteyi kurduğumuzdan, yayın hayatına geçirdikten bu yana ilk defa yorum yazıyorum. Çocukluğumun Kernek'i onlarca yıldır yalan, talan ve entrika ile mahvedilmiştir. Tıpkı Malatya'nın diğer yerleri gibi... Kim ne derse desin dikey kondular ile Malatya beton silosuna dönüştürülmüştür... Nerde Malatya'nın sembolü kayısı ağaçları, nerede kiraz ve vişneler? Kent merkezinde tek bir kayısı ağacı bırakılmadı, yeşil katledildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)Fuat Kozluklu isimli kullanıcı yorumuna
    Fuat bey haklısınız, peki dillere destan Beydağı'da belkide tek tük yeşil kalmış alanlardan biri olan Karagöz mevkiside taş ocağı adı altında yıllardır çevre katliamına uğruyor bir gidip görün isterim bir doğa sever Malatyalı olarak dillere destan Beydağ'ımızı sizde öyle görseniz emin olun sizinde içiniz sızlayacak. Ben bu sitede her fırsat buldukça bu konuyu dile getiriyorum... Bu bölge şehir merkezine 30 dk uzaklıkta hatta buradan gelen harfiyat kamyonları kazada yaptı. https://malatyahaber.com/haber/yine-freni-patlayan-bir-kamyon-yine-ayni-kavsak/ buda başka bir kaza https://malatyahaber.com/haber/freni-patlayan-kamyon-eve-girdi-1-olu-6-yarali/
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah sevgili Fuat Kozluklu aahh. Geçen yıl temmuz ayında Malatya'ya geldim. Tam 21 yıl sonra. Her yer beton sitelerle dolmuş. Tamamen rant amaçlı. Evet, kentleşmenin gereğidir modern yapılaşma. Ama yeşili koruyarak yapılmalıydı. Kerneğin tepesine o çirkin yüksek katlı yapılar ile Malatya'nın nefesi kesilmiş. Yazık edilmiş Malatyama, yazık. Hele bir de Göztepe ve Tandoğan mahallesini mahveden battı-çıktı alt geçiti o güzelim mahallelerimizin yerlilerini küstürmüş. Sanki bomba atılmış gibi perişan. Tandoğan mahallesinden dogmuş birisi olarak gözyaşlarıma hakim olamadım. Sebep olanları Allah'a havale ediyorum. Selâm ve saygı ile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Özalper mahallesi Aliya sokaktaki özalper İlkokulu ve Abdülhamit han ortaokulu da okuyan öğrenci ve öğretmenlerden 4000 kişi 10 yıldır kumu ile bekleyen bisiklet yolunda okula gidip geliyorlar her tarafı yapıyorsunuz da burayı niye sahipsiz mahalle muhtarı bile uğramıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MaLatYaLi (2 yıl önce)
    ne kernekmiş arkadaş yıkın yapın kendi ekseniniz etrafında dönüp durun yeni projelere gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Münir Erkal'dan Selehattin Gürkan'a kadar şu Kernek'e harcanan para fakur fukaraya harcansa Malatya'da herkes ev sahibi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun bu kaçın cı kez Kernek sökülüp tekrar tekrar yapılıyor,bı ueter yazık degilmi fakir fukaranın parasına Allah'tan korkun israfff etmeyin yeter be cokmussuniz belediyeye kafanıza göre at kosturuyorsunuz bu milletin parasını küçük küçük projelerle birkaç sene sonra yıkılan projelerle heba ettiniz, Allah'tan korkun ben hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Kernek parkı yenilenirken şelalenin bitişiğindeki evlerin sorunlarını çözmeyi düşündünüz mü? Mesela yuvarlak 3 katlı restoranın yanındaki evlere yaşam hakkı tanımayan 15 metrelik duvarı, o duvarın arkasındaki insanların görüşlerini aldınızmı ? Tarafların görüşlerini almadan tepeden inme bir proje midir bu eski kerneğe ulaşma projesi? 1998 den beri kanayan bir yara orası halen şelalenin hem sağında hem solunda olan ve evleri muallakta kalan onlarca insan var bunları biliyor musun sayın başkan? Yoksa sizde sizden öncekiler gibi görmezden mi geleceksiniz? E tabi kendi oturduğunuz evin arka sokağında battalgazi belediye başkanı olmanıza rağmen kaldırım bile yapamadınız haksızmıyım? Bu yeni kernek projesinin kimseye bir faydası olmayacak ve daha önce A şirketi faydalanmıştı projenin gelirinden şimdi onun yerine elini kaşıyan, ovuşturan B şirketinden başka kimseye yaramayacak bu proje yanlış mı? Son olarak 1.5 senedir ülkede olumsuz bir ekonomik tablo var bunun için kendinizinde yapacağı hiçbir şey yok mu? Darül şark, medeniyetler şehri başkenti vs sloganlarla göz boyamayınız rica ediyorum. Bir söz var biri bir yere başkan oldumu ilk 6 ay içinde ne yaparsa yapar diye sizin daha birşey yaptığınızı görmedik, varsa yoksa benim kendi oyum, halkım benim arkamda vs nakaratları, parti kimliğinizi çıkarsaydınız bakalım yüzde 20 kendi oyunuz olacakmıydı sayın başkan? Allah selamet versin Ahmet münir bey malatyayı kayseri ile yarıştıracak pozisyona getirmişti onun yaptığı hizmetlere sizin hayaliniz bile erişemez...! Şehirin emini olduğunuzu iddia ediyorsunuz hayalleriniz olduğunu, ve bu şehre sevdalı olduğunuzu her konuşmanız da söylüyorsunuz sevdalı insan çalışır, ter döker, kendinden çok memleketini, milletini düşünür değilmi? Bu sevdanızı projeye dökseniz, sözde kalmasa hani inandırıcı olsa keşke, malatyayı türkiyede sadece bir özelliğinden dolayı tercih edilen bir il yapsanız mesela olmazmı? Kayısı hariç tabiki, karakaya sahil projesi yapsanız turizme kazandırsanız mesela? veya ulusal-uluslararası kongrelere ev sahipliği yapabilsek hiç fena olmaz değilmi? Neden isviçre ev sahipliği yapıyor biz yapamıyoruz biraz kafa yorsanız keşke.. ama siz halen eski yönetim şunu yaptı bunu yaptı diyorsunuz ve siyaset yapıyorsunuz değilmi, sözün özü; demem o ki MALATYA halkı artık sözlere inanmıyor icraat istiyor mega projeler istiyor göz boyama istemiyor vizyon sahibi başkan istiyor... Malatya artık partiye değil İsme oy verecek göreceksiniz bunu en yakın seçimde..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Selo Başkan yine bizle eğleniyor Allah aşkına bu görsellerin eski Kernek''ne alakası var
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    18 yilda malatyayi yaz boz beton dok kaz Tasi yani yadaslara para kazandir tutarsiz Idarecilerin yuzunden kernek parkinin Ozeligi kalmadi yazik halkin paralarini topraga betona gomduler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (2 yıl önce)
    Malatyayı malayalılar yönetirse memleketine, doğasına, tarihine böyle sahip çıkar. Çakırın yardımcısı KAYSERİLİ zeki sarılar 100 yıllık çınarlar söküp yel değirmeni koyarak kerneği bitirdi. Malatya haber. Com dan başka o zaman kimse kendini paralamadı. Olan kerneğe ve paralarımızı oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden acaba Malatyayı Malatyalilar yö netmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Bende Malatyalı oiarak şunu söylemek istiyorum.Sayın:Maski genel müdürü almış olduğunuz atıksu parası belediye başkanı GÜRKAN aldığınız su paraları haram olsun bana su parası geldi yarısında fazlası atıksu yemeyesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Önceki dönem CHP’li belediye başkanlarının yanlış projeleri teker teker düzeltiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok artık (2 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi dönem CHP kernekle oynadı çok merak içindeyim. Bu neyin kafası çok komik oluyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlamak zeka işidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu Zeki bey Zeki'ce bir yorum yapmış. Burada bir ironi var ama anlamıyorsunuz asıl sizinki tam olarak neyin kafası? komik duruma düşen siz oldunuz farkındamısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    Chp ne zaman malatya da belediye yonetti. Sen hangi ilin haberi sanipta yorum yazdin kardeş burasi malatya kernek meydani her belediye baskaninin bi kere 5 yilda bir eski halini degistirdigi yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    İsmin Zeki ama sen pek zeki değilsin galiba :D :D Chp bu şehirde en son 1978'de bu şehri belediyeyi yönetti senin derdin cahillikte değil senin derdin kin,nefret ve ötekileştirme Akp'nin hatalarını bile Chp'ye yıkıyorsun neden Akp zihniyeti senin gözünü kin, nefret ve şiddetle boyamış
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Doğruları söylemek biraz sıkıntı bu zamanda ama olsun yinede söyleyeyim.doğma büyüme malatyalıyım.ve şehri iyi gözlemliyorum.kernekte olan gölü yada havuzu kapatıp beton yığını,hürriyet parkındaki havuzun yıkılıp,göl yapıldığı yerdir malatya.hazır kaynak suyu olan yeri kapatıyoruz,su kaynağı olmayan yere de gölet yapıyoruz.varsın yorumu siz yapın.bu işe ne denir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Kerneğin tepesine doğru artık metruk hale gelmiş müstakil evler ve binalar var onlar mutlaka kamulaştırılıp yeşil alan olarak projeye dahil edilmeli..Başkan bunu yapabilirse esas o zaman tamam olmuş diyebilirim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Kernek ve kanalboyuna son yirmi yılda kaç proje uygulandı ve kaç lira para harcandı lütfen yetkililer cevap versin ,tek kelime ile başka mahallelerde yapılması gereken onlarca hizmet varken,kernege bir şeyler yap tekrar dağıt yine yap yazık bu milletin paralarına,özür dilerim 5 yılda sandık dışında bir şey yaparken bize soran ve yaptıklarının hesabını verenmi var Malatya'da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Haberde teleferik geçmişte farklı bir pencereden yazmak istiyorum, çoğu ilde teleferik ve kayak merkezi var hemde yıllardır, bizde neden yok yada hep ileri tarih verilip duruluyor. Beydağı gibi bir cevher var neden değerlendirilmiyor...Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken, Elazığ Hazarbaba, Kahramanmaraş, Sivas, Erzincan, Bingöl... Yani Malatya'nın neyi eksikte Beydağı değerlendirilmiyor. Not: Beydağının belkide ender yeşil alanlarından biri olan Karagöz mevkii (Şehir merkezine 30 dk.) yıllardır taş ocağı adı altında çevre katliamına tabi tutulmaktadır. Buna göz yuman idareci ve sorumlular hiç mi içiniz sizlamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhan köylü mahalle sinde bir kayak merkezi var.ama malesef yıllardır bir türlü hizmete geçirilemedi ve ölü yatırım olarak çürümeye terkedilmiş.dönemin valisi sayın ulvi saran tarafından malatyamıza yapılan ölü yatırım lardan bir tanesi.neden ölü yatırım,diyeceksiniz ulvi saran bey den sonra kaç vali geldi geçti tesis hala öyle duruyor.tesis derken öyle bina değil sadece,teleferik falanda var.bilginize
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    yama dağına yapılacak olan kayak merkezinden bahsediyorsun sen orası yapıldımı? Yapıldı ve çürümeye terk edildi öylemi vah Malatya'm vah
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (2 yıl önce)
    Eski kerneği istiyoruz ne güzeldi haram olsun o verilen paralar
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Yap boz ettiniz oyuncak ettiniz güzelim memleketi biri gelir kafasına göre beton döker biri gelir kafasına göre plansız programsız yeşil yaptım der eski haliyle kalsaydı ya sizin çıkarlarınıza alet olana kadar. Yeter daha bi düşün reisin arkasına sığınmadan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Beton yapanlar kendileri, eski haline döndürelim diyenler kendileri. Harcanan paralar kimin
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Malatya da malesef şu olay yok.bir yer restore yada yenileneceği zaman,baştan aşağı yıkılıp değiştiriliyor.bunun en güzel örneği kernek.orada mis gibi Kernek göl gazinosu,havuzu mis gibi ortamı vardı orayı bakıma alıp eski halini yaşatmadılar.insanların anıları hatıraları hepsi resimlerde kaldı.ha keza kanalboyu aynı şekilde.mis gibi kanalın o güzelim taş dokusu alakasız bir renk taş ile kapatıldı.2.kanal komple sökülüp olimpik havuz gibi yapıldı.bunlar yenilik değil.bazı şeylerin aslını koruyacak projeler yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (2 yıl önce)
    Burayı beton yığını yapan parti kim acaba. Yazık o kadar parada herkesin hakkı var. Plansız yap sonra yık. Sonra da betonsuz de ne güzel Istanbul.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Sayın Başkan, ayrıca Kernek'in tepesindeki evler orada oturanlar mağdur edilmeden başka yere transfer edilerek yıkılıp bu proje genişletilip teleferik ve seyir terasıyla zenginleştirilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Sayın Başkan Allah rızası için su ve yeşil oranı en az %80 olan bir park olsun. Bir de o ucube restoran yerine dış tasarımı Beş konaklar gibi tarihi bir Malatya evi görünümünde bir lokanta yapılırsa tadında yenmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (2 yıl önce)
    İnşallah bu sefer kalıcı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Ne yapıldığını bilen var mı? Kernek'in en büyük özelliği göl gazinosu ve havuzuydu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah (2 yıl önce)
    Yapın. Dönüp bakın. Olmamış. Tekrar yıkın. Tekrar yapın. Vatandaş ödesin. Sorun değil.
    0
    0
    Yanıtla