SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Mahallenin Yolu Kapatıldı, Vatandaş Tepki Gösterdi

4 Mahallenin Yolu Kapatıldı, Vatandaş Tepki Gösterdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Sivas Karayolu güzergahında yer alan Şahnahan, Sütlüce, Tepeköy ve Topraktepe mahallelerine yoldan dönüş olmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bölge sakinleri bir araya gelerek, eylem yapıp seslerini duyurmaya çalıştı. Vatandaşlar, herhangi bir acil durumda itfaiye, ambulans gibi vasıtaların da yolun durumundan dolayı geç kaldığını ifade ederek mağduriyetin giderilmesini istediler.

Malatya- Sivas Karayolu’nda Yeşilyurt sınırları içerisinde bulunan Şahnahan, Sütlüce, Tepeköy ve Topraktepe Mahallelerine direkt giden yol Kuzey Çevre Yolu çalışmalarından dolayı kapatıldı. Bu mahallelere gitmek isteyenler yaklaşık 7 km uzaklıktaki kavşaktan dönmek zorunda kalıyor. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Jandarma ekipleri de olay yerine giderek geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kuzey Çevre Yolu üzerinde mahallelerine giden köprü tamamlanana kadar karayolundan mahallelerine bir bağlantı yolu yapılmasını isteyen vatandaşlar seslerini duyurmak için kendilerini yola attı ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediler. Bölge sakinleri mahallelerinde meydana gelen yangında itfaiyenin gecikmesi sebebiyle evin kül olduğunu bu gecikmenin de yoldan kaynaklandığını iddia etti. Bir vatandaş “Tepeköy’e Hoş geldiniz” yazısının önünde yaptığı açıklamada ise “Tepeköy’e hoş geldiniz yazıyor ama nasıl hoş geleceksiniz yol mu var?” yorumunu yaparken bir başka vatandaş ise “ölümüz bile mağdur cenazemize bile yol sebebiyle gelemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Sadece seçimden seçime mi vatandaşın derdini dinleyecekler?”

Tepeköy Mahallesi eski muhtarı Aydın Çalışkan da şu ifadeleri kaydetti:

 “Dediler ki size yol yapacağız. Mevcut yolumuz Kuzey Çevreyolu nedeniyle kapatıldı. Üst kısma sadece bir köprü yapılacaktı. Yıllardır, yapacağız diyorlar. Ben AK Parti İl Başkanı ihsan Koca’yı aradım, mağduriyetimizden haberi bile yok. Milletvekillerini aradık. Herkes ilgileneceğiz deyip, ilgilenmiyor. Sadece seçimden seçime mi gelip vatandaşların derdini dinleyecekler. Sadece oy için mi gelecekler. Yollar ne için var? Vatandaş için var. Yol olmadığı zaman servisçiler, gidemediği zaman ne olacak? Vatandaş işine nasıl gidecek? 7-8 kilometre gitsinler, 7-8 kilometre gelsinler 15 kilometre. Zaten buradan şehir merkezi 13 kilometre. Bizi mağdur etmeyin. 4 köye yol açılmıyor ama 1 köye yol açılıyor. Adaletsizlik var. Biz sadece yol istiyoruz.”

“Gitmediğimiz yer kalmadı, ilgilenmiyorlar”

Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek de yaşanan sıkıntıyı anlatarak, bölge sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi. Şimşek, “Bizim yolumuz vardı. Sıkıntımız yoktu. Kuzey Çevre Yolu yapımında yolumuz kapatıldı, köprü yapılacaktı. Burada bir tali yol istiyoruz ama bizi 2-3 senedir oyalıyorlar. Halk perişan. Yol, yaklaşık 7 km uzuyor. Benzin pahalı, derdimizi anlatamıyoruz. Karayollarına gidip geliyoruz boş. Talebimiz köprü yapılana kadar yolumuzu açmaları. Vali bey ile görüştük, Sayın Valimiz ilgileniyor ama karayolları ilgilenmiyor. ” diye konuştu.

ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mlx (1 yıl önce)
    Hiç yakışmadı...hem öyle yüzde 80 oy verin hemde eleştirin eylem yapın...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Siz de oy vermeyin. Körü körüne 100 oyun 80 tanesini onlara atmayın kardeşim.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Niçin ilgilensinler oylar nasıl olsa cepte. Bir seçimde onlaraa çantada keklik olmadığınızı gösterdiniz mi? O nedenle adamları rahatsız etmeyin. Sandığa gittiğinizde o zaman sözünüzü söyleyin. Vekiller haklı. Çok şey istiyorsunuz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Aytalam (1 yıl önce)
    Vatandaş ne yazmışsın öyle köylüler yoldan bahsediyor yol problemlerini dile getiriyorlar . Sen demişsin yok Amerika yok Yunanistan valla köylulerimize bundan bahsetmeyin çözüme dönük bir şeyler söylemek lazım
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Vatndaş (1 yıl önce)
    Bumudur yani, beter olup ne olacak. Bu Atatürk'ün milliyetçilik anlayışına uydu mu? İnsanlar sesisini duyurmaya çalışmışlar. Beter olmalarını gerektircek bir şey yok. İçlerinden muhalif olanları ne yapacağız. Nefret diliyle olmaz. Onlarda bizim insanımız, ötekileştirmeye gerek yok. Büyükşehrin muhatarlarla ilgili birimi var, belki gelecek yıl için programa alındı ya da karayolları sınırları içinde olduğundan büyükşehrin yetki sınırları dışında. Belki 2022 bütçesine alınmamış. Belki Karayolları bölge müdürlüğüne iletildi. Burası muz cumhuriyeti değil bir işleyiş var. Ülke heran savaşa hazır hele getirilmeye çalışılıyor. amerika durmadan adalara silah yığıyor, hem de ağır silahlar farkındamısınız. Biz öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki; batı ülkelerinde kim başkan seçilse hemen Türkiye aleyhine açıklama yapıyor. Hemen her batılı ülkenin her kademedeki temsilcisinin bizim ülkemiz için kirli emelleri veya söylemleri var. Zaman birlik olma zamanı, ayrıştırıcı, ötekileştirici dil kullanmak çok tehlikeli şu dönemde.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Allah aşkına neyin kafası bu. Sütlüce yoluyla ABD nin ilişkisi ne.Doğru söyle pudra şekeri mi çektin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu sefer de muhalefette birlik olsak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Oy verin gardasim nasıl olsa ilgilenip deyip ilgilenmiyorlar
    %55
    %45
    Yanıtla
  • burimi (1 yıl önce)
    oy verin siz bunlar az bile sizin gibilerine iyi olur.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Göktarla tohma yoluna dönen yolada bir kavşak yapılmalı araçlar aşağıdan dolanıp geliyor inci hayvancılık mor tarım da bunu talep etmeli
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Oy verdikçe daha da beter olun inşallah
    %52
    %48
    Yanıtla