SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Ağustos.. Bizim 'Zafer', Onların 'Matem' Günü!.

0
Güncellendi - 2021-08-31 02:57:54
30 Ağustos.. Bizim 'Zafer', Onların 'Matem' Günü!.
A- A+ PAYLAŞ

'KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ' DİYENLERİN KAHROLDUĞU GÜN.. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla taçlanan İstiklal Harbi'mizin (Kurtuluş Savaşı) zaferle sonuçlandığı 99 yıl önceki mücadelenin yıl dönümü olan30 Ağustos Zafer Bayramı Malatya'da da törenle kutlandı. Son yıllarda estirilen rüzgarın etkisiyle, içlerindeki gerçek duyguları saklayamayan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı olan çevrelerin, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diye hayıflandıkları, içlerindeki kini kustukları Büyük Zafer, millet ve ülke bilinci taşıyanlar için kutlu bir gün iken, Yunan severlerin bugünkü uzantıları için 'matem günü' oldu. Bu çevreler, büyük zaferi ve onun kahramanlarını bu yıl da görmezden geldiler, basın yayın organlarında yer vermediler.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü programına, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Baruş Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı. Vali Baruş, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da liderliğinizde başlayan istiklal mücadelemizin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da, başkumandanlık meydan muharebesinde, şanlı ordumuzun destansı mücadelesiyle nihayete eren büyük zaferin 99’uncu yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur gününü kutlamak ve aziz hatıranızı yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız. 30 Ağustos’ta, vatanımızın bağımsızlığı uğrunda Milletimizin eşsiz kıyamıyla düşmana karşı kazandığımız büyük zafer, hem Türk Milletinin askeri kudret ve kahramanlığının tarihte eşine az rastlanır muazzam bir eseri, hem de hürriyet ve bağımsızlık ahdinin ölümsüz bir abidesidir” dedi.

30 Ağustos, ülkesi dört bir yandan işgal altına alınarak boyun eğdirilmek istenen aziz milletimizin, “Ya İstiklal Ya Ölüm” haykırışıyla dünyanın en büyük sömürge güçlerine karşı verdiği istiklal mücadelesini başkomutanlık meydan muharebesiyle kesin bir zaferle neticelendirdiğini belirten Baruş,”99 yıl önce, Zat-alinizin ve aziz milletimizin, yurdumuzun karşı karşıya olduğu her türlü olumsuz şerait içerisinde iken “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla canları ve kanları pahasına gösterdiği eşsiz fedakârlık ruhu, o zafer gününden bu yana, ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin iradesine kast eden yabancı güçlere, onların destekledikleri terör odaklarına ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz mücadelede ilham kaynağımız olmuştur. Tarih boyunca, gücünü birlik ve kardeşliğinden alan milletimizin mukaddes değerlerini savunma ve yaşatma uğrunda sergilediği topyekûn kenetlenme anlayışını ifade eden büyük taarruz ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, karşılaşacağımız zorlukları aşmada en güçlü ilham kaynağımız ve güvencemiz olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Anıt önündeki törenin ardından valilik makamında, Vali Aydın Baruş, askeri ve mülki erkanın bayram tebriklerini kabul etti.

Tören programı kapsamında son olarak ise İnönü Kapalı Çarşı önünde resmi geçit töreni yapıldı. Buradaki kutlama programı Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Salim Arslan, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın halkı ve tören birliklerini selamlaması ile başladı.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİ ŞİİR OKUDU..

Daha Türk Silahlı Kuvvetleri adına İstihkam Binbaşı Güvenç Doster’in konuşmasının ardından Malatya Lisesi Öğrencisi Can Büyüktaş, ’30 Ağustos’ adlı şiiri, yine aynı okul öğrencisi ve Malatya'ya yerleşik Filistinli bir ailenin ferdi olan Bisan Ebuömer’de, ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiiri okudular. Bir milli bayramda, Filistinli öğrenciye şiir okutulmasına ilişkin tercih de ilginç bulundu.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Folklor gösterisinin ardından resmi geçit töreni yapıldı.

CHP'NİN TÖRENİ..

Bu arada, CHP Malatya İl Örgütü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda bir tören düzenlendi. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın günün anlam ve önemine binaen Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen törende konuşan İl Başkanı Kiraz, 30 Ağustos’un Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası olduğunu ifade etti.

30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kiraz, “Bu ülkenin, bu vatan topraklarının birçok zaferi var, birçok kahramanlık öyküsü var. Şu bir gerçek ki hiç tartışmasız en büyük zaferimiz 30 Ağustos 1922’de düşmanı topraklarımızdan söküp attığımız gündür.

Bu zaferin kahramanı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 99 yıl önce bu zaferi bizlere armağan eden, bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. 99 yıl sonra aynı gururla, aynı heyecanla Zafer Bayramımızı kutluyoruz.

30 Ağustos, 19 Mayıs’ta atılan ilk adımın zaferle sonuçlanmasıdır. 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlatmış ve 30 Ağustos 1922’de de bunun son adımı gerçekleşmiştir. Bu son adım yurdumuzun bağımsız olması için, vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtulması için son adımdır. Yeni bir Cumhuriyetin kurulması için de temel taştır.

99 yıl sonra şunu güvenle ve onurla söyleyebiliyoruz; “Bu kahraman milletin üzerinde kim tahakküm kurmaya kalkarsa, kim bu milletin bağımsızlığına kastetmeye kalkarsa geldikleri gibi giderler.” Bunu 30 Ağustos’larda çok net bir şekilde gördük, yaşadık” dedi.

Kiraz, parti olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte emin adımla yürüdüklerini kaydederek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu, neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan bir siyasi parti temsilcisi olarak 99 yıl sonra aynı heyecanla her türlü zorluğu aşabilecek, birlikteliği sağlama kararlılığındayız. Birlikte ülkemizin bütün sorunlarını çözebileceğimize inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Törene; CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın yanı sıra parti yöneticileri ve partililer katıldı.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Tuncay (2 yıl önce)
    Editör ? anlarsın sen Geçen bi yorumcuya demiştinizki yorumların çöpe gidiyor Bende sizin bu haberi çöpe attım Ya doğru düzgün tarafsız ol haberi yap Kimliğin haberin önüne geçmesin Yada ilham aldığınız oda tv sözcü gibi yayın organları gibi açıktan taraf olun Biz sizi yine okur takip ederiz Ben kendi şahsım adına Halk TV oda tv sözcü cumhuriyet ve benzerlerini de takip ediyorum Neden biliyormusun 3 doğruyu 97 yalanın arasına katıp nasıl kıvrandıklarını görmek hoşuma gidiyor Onların görünen yüzüne değil asıl baktığım onların perde arkası Komik işte bende böyle eğleniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Editör bey yapma etme fikirin zikrin bi partiye yakın olabilir Ama haberci kimliğini her hangi bir partinin amblemini koyarak bu siteyi takip edenleri üzme Çok istiyorsan haberi yap adaletli bir şekilde Sonrada bizim yaptığımız gibi sende haberin altına bi taraf olarak yorumunu yap kurtların dök Haberde chp ön plana çıkarılmak için her yol var ayıp günah yazık Sadece Türkiye değil bütün dünya bunu görüyor biliyor Bu gün ki chp nin Atatürk ile uzaktan yakından işi yok kalmamış Sadece Atatürkün kimliğini ve gölgesini kullanıyor Tüm ülkeye ait olan bi zafer chp ile sınırlandırmaya gidilmiş haberde Olmaz olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli (2 yıl önce)
    şehrin simgesi de orda, bide protokol aracını takip ediyor, bak sen yaramaza..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Öznur Çalık'ın kardeşi olan rektör hanım neden törene katılmamış. Akşam saatlerinde bir televizyonda canlı yayına katıldı. Makamında oturuyor gibi görüyordu. Eğer video konferans sistemi için arkasına makamının fotoğrafını dijital fon olarak yerleştirip Ankara'daki yeni villasında katılmadıysa törene neden gelmedi, yok Ankara'da ise makamını neden arka fon olarak kullanıp Malatya'da olduğunu göstermeye çalıştı. Bunun neresi etik? Hatırladığım kadarıyla rektör hanım 15 temmuz törenlerine de katılmamıştı. Hayırdır? Ankara'daki konutunu üniversitenin rektörlük binası yapıp şube açtı da bilgimiz mi yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Tarihi okumayan büyükleri dinlemeyen bazı sivriler trafik bahanesi bazıları arkasını dönmeler ve de keşke yunan kazansaydı diyenleri gördük Geleceğimiz için tehlike bunlar O törenleri gördümü gözüm yaşarır Atalarmız neler çekti silah yok asker yok ve yiyecek giyecek yok Saygı duymayanlar bari susun O zamanda düşmanla savaşırken Içimizdeki çürükleri temizlemek içinde çok çaba harcamışlar NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge (2 yıl önce)
    30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu bayramın gururunu içinde hisseden tüm vatanseverlere selam olsun. Elbette ülkemizin düşmandan tamamamen kurtarıldığı günü coşkuyla ve sevinçle kutlamalıyız ama bu kutlamayı şehir merkezinin en işlek caddesinde yapmanın ve bunda ısrar etmenin mantığı nedir? Trafiği aksatmayacak daha uygun bir yerde bu kutlamalar yapılamaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • amaç tüm halkla beraber, herkesin ulaşabileceğin bir noktada bayramı kutlamak. böyle bir günde trafik bir günlüğüne aksasın bunu dert etmenin anlamı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Mekanin cennet olsun atam turk milletine zafer bayramini armagan ettigin icin dunya milleti devrimlerini dusuncelerini taktir ediyor Ne mutlu turkum diyene
    0
    0
    Yanıtla