SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktor ve Sağlık Çalışanına Acil Serviste Saldırı

0
Güncellendi - 2021-11-15 00:38:14
Doktor ve Sağlık Çalışanına Acil Serviste Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

SERBEST BIRAKILAN SALDIRGAN HAKKINDA SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI.. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Abdullah Ercan ile Acil Servis Koordinatörü Yunus Karayılan, acil servise muayene olmak için gelen ancak yaklaşık 353 Promil alkollü olduğu belirlenen bir şahsın saldırısına uğradı. Saldırıda doktor darp edildi, Acil Servis Koordinatörü Yunus Karayılan’ın kolu kırıldı. Yakalandıktan sonra gönderildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılan saldırgan hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi.

-ACİL SERVİSTE SALDIRI

Olay, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde gece meydana geldi. Acil servise muayene olmaya gelen ve 353 Promil alkollü olduğu belirlenen şüpheli Hasan Ali İ., burada Dr. Abdullah Ercan ‘a saldırarak darp etti, araya giren Acil Servis Koordinatörü Yunus Karayılan’ın da kolunu kırdı.

Olaydan sonra şüpheli Hasan Ali İ., polis ekiplerince gözaltına alınarak Polis Merkezine götürüldü. Soruşturmanın ardından Adliyeye sevk edilen şüpheli Hasan Ali İ., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelinin serbest kalmasına itiraz etti. Mahkeme şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi. Şüpheli yakalandığı yerde alıp cezaevine teslim edilecek.

TEPKİLER..

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli  yaptığı açıklamada, “13.11.2021 Cumartesi akşamı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin acil servisinde bir kez daha sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulandığı haberini aldık. Bir doktorumuz ve acil servis görevli koordinatörümüz alkollü bir şahıs tarafından darp edildiler. Kendisine yardım edilmeye çalışılırken, yardım eden kişiye şiddet uygulamak toplumun hiç bir kesiminde makul karşılanamaz. Hastalarımızın sağlığını her şeyden üstün tutan sağlık personeline yapılan alçakça saldırıyı ve şiddet uygulayan herkesi kınıyorum. Sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; sağlıkta şiddetin sona ermesini temenni ediyorum.” dedi.

Olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serdar Deniz, hastane çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstererek, "Dün akşam hastanemiz Acil Servisinde, alkollü olduğu belirtilen hastaya müdahale esnasında hasta tarafından Acil Servis Hekimimiz ve Acil Servis Koordinatörümüzün darp edildiği üzücü bir olay yaşanmıştır. Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin her türünün karşısında olacağımızı, şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyorum. Acil Servis Hekimimize ve Acil Servis Koordinatörümüze geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyorum. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu ve benzeri tüm çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl yayınladığı açıklamada, “13.11.2021 tarihinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Serviste müdahale esnasında alkollü olduğu belirtilen hasta tarafından Acil Servis Hekimi ve Acil Servis Koordinatörü darp edilmiştir. İnsanlığa sağlık hizmeti vermekten başka bir amacı olmayan sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıyı Sağlık Sen Malatya Şubesi olarak şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Taylor (2 yıl önce)
    Neden özel hastanelerde böyle olaylar olmuyor sorusuna yanıt bulursak kamu hastanelerindeki bu tür olaylara da çözüm buluruz.Ha! 1 büyük bardak bira ya da rakı  0.50 promil. 353 promil 50-60 bardak eder ee insaf yani . çözüm çok basit ve çokda kolay amma yeter ki işten anlayan bir adam olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu tür zatları kırmızı listeye eklemek gerek bir sonraki doktor ziyaretlerinde en son kişi olarak muayene edilsinler fazla ilgilenmesinler....Yalnız bir not Malatya haber promil olarak emin misin 353 komalıktır...
    0
    0
    Yanıtla
  • NİZAMETTİN OPANOĞLU (2 yıl önce)
    Bana göre bu olayda (ya da her gün şahit olduğumuz yüzlerce olayda )işin daha da vahim tarafı saldırgan ya da saldırganların serbest bırakılmasıdır.Bunca tepkilere rağmen kanunu mazeret gösterip insiyatif kullanmayıp,böylesi insanlıktan uzak saldırganları serbest bırakmak demek,halk dilinde ''Aferin iyi yaptın,hadi deni serbest bırakıyorum yapmaya devam et'' demekten başka ne olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Kendine saygısı olmayanın, kimseye iyiliği saygısı olmaz, bu tür Çakallar, dünde vardı, bugünde var, yarın da olur, Allah bunların belasını versin..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Alkolü çek,saldır,bıçakla,öldür.Sonrada hatırlamıyorum.Çok pişmanım de cezan hafiflesin yada kurtul.Artık neresinden bakarsanız bakın hiçde adil olmadığını hergün gördüğümüz,yaşadığımız bu neden,hafifletici sebep olmaktan katiyetle kaldırılmalı,ayık yada sarhoş adalet önünde herkes aynı muameleye tabi olmalıdır. Yani İçmiyecektin denilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdem (2 yıl önce)
    Öncelikle doktor ve sağlık çalışanına geçmiş olsun dileklerimizi üzülerek belirtmek isterim.Kamuda mesleğini icra eden doktor,hemşire,mühendis,öğretmen,temizlikçi,şoför ve ismini sayamadığımız bir sürü saygı değer insanlar vardır.Bu olayların herzaman doktor ve sağlık çalışanlarının üzerine olması bence şans değildir.Bunun yetkililer tarafından araştırılıp bu olayların neden bu kadar arttığının araştırılması kanaatindeyim.Hiçbirşey kaba kuvvetin,alkollü gelip saldırmanın haklılığını elbette ki gösteremez; ancak hastahanelerde hepimizin de yakinen şahit olup gördüğümüz asker-komutan ilişkisi gibi hasta-doktor ilişkisi oluyor;burdan şunuda ifade etmek isterim ki hekimlere ve sağlık çalışanlarına hastaya hakaret etmeyi,hastayı bekletmeyi,kovalamayı,muayene etmeme lüksünüde ne kanunlar,nede sağlık bakanlığı bu hakkı vermemiştir.Burdaki olayda tekrardan şunu ifade ediyorum ki,kesinlikle alkollü bir kişinin sağlık çalışanlarımıza saldırmasını esefle ve şiddetle kınıyorum;ancak her konuda da hasta ve hasta yakınları dinlenmeden tek taraflı olaylara bakılması hastaya ve hasta yakınınada son derecede saygısızlıktır diye düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam çok doğru bir konuya deginmissin. İnsan gibi davranmayan sağlık çalışanları var. Onlar zaten hayatlarını kendi kendilerine zehir ediyorlar. Çok detaya girmeyeceğim. Ama birde öyle doktorlar var ki, Malatya'dan tayinim nedeniyle ayrılırken gidip vedalaştım, güler yüzü ve ilgisi nedeniyle teşekkür ettim. Ömrü uzun olsun çarmuzu ASM den doktor Mehmet Bülent ÖZ ün. Gaziantep ten selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (2 yıl önce)
    Yapmayın etmeyin bu nedir Allah aşkına.Sağlıkta şiddet bu halkın mensuplarına yakışıyor mu? Hani bizim kadir şinaslığımız, hekime, hemşireye saygımız… ömrümüz insanın acısını dindirmeye, kanıyla, idrarıyla uğraşmakla geçiyor. Biz bu muameleyi mi hak ediyoruz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Yeter be yeter doktorların ne bu çilesi dünyada en çok saygı görenler bizde darp ediliyor ne kadar pis ve kötü bir milletiz Çocuk yetiştirirken hicmi nasihat verilmemiş bunun annesi babası amcası dayısı yokmu alkol sade Türküyedemi tüketiliyor alkol alan o kadar insnn var hangisi böyle yapıyor Alkol alıp neden bir hakime veya bir savcıya bunu yapmıyor sade saaglık çalışanlarına yapılıyor Bunu serbest bırakan yargıya saygı duyulurmu güvenilirmi benim doktoruma yapılan saldırıyı cezasını bize bırakmayın sonucu kötü olur ne kadar acı Türkiyenin en zeki en cok çalışan ve de günde 36 saat nöbet tutan doktoruma bu nasıl olur
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    pandemide canını ortaya koysun doktor sen vur kır sonra serbest gez
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (2 yıl önce)
    Allah göstermesin tutuklanması için bir görevlinin canını kaybetmesimi gerekir,sayın yargı mensupları lütfen empati yapınız kesinlikle temenni etmiyorum ama aynı durum sizlerin başına gelse ne yaparsınız merak ediyorum, sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Sayın doktorumuza çok geçmiş olsun. Lütfen acilde kayıt işlemlerini geri eski haline döndürün acile gelen bir hasta dakikalarca kayıt yaptırmak için bekliyor ve insanlar çok geriliyor sürekli o kapının önünde gerilim, kavga var nedeni ney kayıt yaptıramamak
    0
    0
    Yanıtla