SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"42 Bin Ton Şeker Sattık"

0
Güncellendi - 2018-01-25 03:47:23
A- A+ PAYLAŞ

Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Fabrikasında geçen yıl üretilen 45 bin ton şekerin 42 bin tonunun satıldığını söyledi.  Malatya Fabrikasının pazarlama sorunu olmadığını ifade eden Murat, “Elimizde 3 bin ton şekerimiz kaldı.  Malatya olarak bu konuda ilk sıralardayız” dedi.

“Bu yıl da tahmini olarak 520 bin ton kotamız var”

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat,  geçen yıl hedeflenen 520 bin ton pancar üretiminin kuraklık nedeniyle 400 bin ton civarında gerçekleştiğini belirterek, üretilen 45 bin ton şekerden 42 bin tonunun satıldığını bildirdi. Ellerinde 3 bin ton şeker kaldığını söyleyen Murat, “Malatya Fabrikası’nın Pazarlama sorunu yok. Bu konuda Türkiye’nin en iyi fabrikalarından biriyiz. Bu yıl da resmi kotamız açıklanmadı ama tahmini olarak 520 bin ton civarında kotamız olur” diye konuştu.

“Çiftçilerden yoğun talep var”

Yazıhan bölgesinde Boztepe Barajı’nın sulamaya açılacak olması nedeniyle çiftçilerin pancar üretimi için ciddi bir taleplerinin olduğunu da belirten Şeker İş Sendikası Şube Başkanı, “Sivas’ta, Kangal’dan çok sayıda çiftçi, Boztepe Barajı’nın sulama sahasındaki Yazıhan bölgesinde arazi kiralayıp pancar ekimi yapmak istiyorlar. Sulama sorunu olmayacaksa, Yazıhan bölgesinde 150 bin ton pancar üretim talebi var. Bu üretimin gerçekleşmesi demek, fabrika için düşük maliyetli pancar temini demektir. Çünkü 220 km uzaktan pancar nakliyesi yapıyorduk, şimdi 30 km uzaktan sıfır maliyetle pancar getirmiş olacağız. Fabrikamız için de son derece olumlu bir durum” diye konuştu.

Çiftçinin imdadına Boztepe Barajı yetişecek

Öte yandan Yazıhan bölgesinde pancar ekimi yapmak isteyen çiftçiler için sulamada herhangi bir sorun olmayacağı bildirildi. Geçtiğimiz hafta yapılan İl Koordinasyon Kurulunda, DSİ’nin sunumunun ardından söz alan Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, konuyu DSİ 9. Bölge Müdürü Ercan Gerçek’e sordu. Boztepe Barajı’nın sulama sahasında bulunan 30 bin dekar alan üzerinde çiftçilerin pancar ekim talebi bulunduğunu belirten Altun, “Şayet su kısıtlaması olacaksa çiftçilerimiz ekim yapmasın Yaz aylarında herhangi bir şekilde sulama sorunu olur mu?” diye sordu.

Altun’u yanıtlayan Bölge Müdür Yardımcısı ise "Boztepe su kaynağımız 2017 yılında kısmen boşaltılmış. Su tutulmaya başlandı ve su seviyesi yükseliyor. Biliyorsunuz tamamını işletmeye açmadık. Mevcut su ile sıkıntı yaşanmayacaktır. Bu konuda sulama birlikleri ile Sayın Valiliğimizin başkanlığında ilgili kurumların katılımı ile koordinasyon gerektiren bir toplantının yapılması şart görünüyor" sözleriyle yanıt verdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bulent doğan (6 yıl önce)
    Sekeri halkına ucuz satmayan zalim bir sistemmm...
    0
    0
    Yanıtla