SON DAKİKA
SON DEPREMLER

45 Binin Üzerindeki Ağır Hasarlı Binanın Yüzde 97'si Yıkıldı

45 Binin Üzerindeki Ağır Hasarlı Binanın Yüzde 97'si Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da deprem öncesi ve sonrası çekilen dron görüntüleri, şehirdeki yıkımın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

6 Şubat 2023’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da depremden önce çekilen dron görüntüleri ile şimdi çekilen görüntüler, şehirdeki yıkımı da gözler önüne serdi. Asrın felaketinde iki büyük depremden de etkilenen Malatya’da 4 bin 197 bina yıkıldı. Ağır hasar alan 45 binin üzerinde binanın ise şu ana kadar yüzde 97’sinin yıkımı tamamlandı. Şehrin merkezi konumunda olan Yeni Camii çevresindeki yıkımların ardından ise yeni çarşı projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Depremden yılar önce çekilen dron görüntüsünde şehrin yapı bloku gözükürken, yeni çekilen görüntülerde ise devasa boşluklar göze çarpıyor. Yine 6 Şubat depreminden bir gün sonra çarşı merkezinde çekilen görüntüler ile bugün çekilen görüntüler de karşılaştırıldığında yıkımın ne denli büyük olduğu gözler önüne seriliyor.

Bu arada, bina enkazlarından çıkan hafriyat, Şehir Mezarlığı yanındaki alana dökülüyor.

iha- AA

FOTO: Deprem öncesi ve deprem sonrası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ali (2 ay önce)
    Bu adama çok güvenmeyin göründüğü gibi değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 ay önce)
    Lütfen yeni Malatya'yı eskisine benzetmeyin. Yeşil alanlar ve otopark sorununu çözün. Malatyamıza dışarıdan gelen birileri Sümerparktan, Hürriyet parkına kadar oturacak bir bank bulamazdı. Lütfen gene aynı olmasın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tamam milletin tapulu olan yerlerine sizin oturmanız için bank koysunlar bence iş yeri falan hiç olmasın şehir merkezi hepsi yeşil alan olsun bank olsun park olsun sizin tuzunuz kuru galiba şu zihniyeti bıraksanız artık olmaz mı
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Parklarda dahi oturacak yer yok. bank bile yok demiş abimiz. ne alakası var yeşil alan yapılsın da iş yeri yapılmasın diye. Haa tuzumuz kuru evet. yapıldıktan sonra şehir merkezi çarşı çarşı olmayınca hak vereceksin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alıştınız demi iki üç misli kazanmaya geçti o eski malatya yeni malatyada parklar banklar tabiki olacakki oturalım gidin dükkanınızı başka yerde açın yermi bitti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yok canım ne eskisi. eskisinden beter olacak maalesef.... sonra söküp bir dah yapılır. ne olacak ki para mı yok yiyecek
    %60
    %40
    Yanıtla