SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5.5'lik Deprem Malatya'da da Şiddetle Hissedildi

0
Güncellendi - 2017-03-03 21:55:48
5.5'lik Deprem Malatya'da da Şiddetle Hissedildi
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'nın Samsat İlçesi'nde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Malatya genelinde de şiddetli bir şekilde hissedildi ve paniğe neden oldu. Depremin büyüklüğünü ilk önce 5.8 olarak açıklayan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü daha sonra bu rakamı 5.5 olarak revize etti. Depremin yerin 10 kilometre altında saat 14.07'de meydana geldiği açıklandı.

Bazı köylerde evlerin yıkıldığı ve yaralıların olduğu bilgisi geldi.

Deprem sonrası şiddeti 4'ün üstünde 3 artçı deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssünün Atatürk Barajı'na çok yakın olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa Kasımkuyu'da da 4.6 şiddetinde deprem meydana geldi.

22 KİŞİ YARALANDI..

Adıyaman’da, yaşanan şiddetli depremle ilgili Adıyaman Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada, 22 kişinin yaralandığını söyledi.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremden dolayı Samsat ilçesinde bir çok ev çökerken, Adıyaman merkezinde de bazı minarelerde çatlaklar oluştu.

Yaşanan olayda 22 kişinin yaralandığını vurgulayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Adıyamanlı vatandaşlarımıza ve memleketimize geçmiş olsun . Bugün 14:07 itibariyle Samsat merkezli bir deprem meydana geldi. Meydana gelişinden itibaren gerek emniyet kuvvetlerimiz, jandarma kuvvetlerimiz AFAD Ekiplerimiz ve çevre ve şehircilikteki bütün arkadaşlarımızla beraber hasar tespiti ve can kaybının olup olmadığını ilgili çalışmalara başladılar. Aynı zamanda içişleri bakanımız, AFAD’dan sorumlu başbakan yardımcımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımız arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Şu dakika itibariyle Bize intikal eden tespit ettiğimiz bir can kaybı yok bunu çok rahatlıkla söyleye biliriz. Samsat merkezde bazı kamu binalarında ufak tefek hasarlar meydana gelmiş durumda. Bir de deprem merkezine yakın olması itibariyle Samsat merkezimize bağlı iki köyümüzde evlerde hasarlar olduğunu tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Hastanemize şuana kadar itikal eden 22 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimize, Adıyaman’ımıza geçmiş olsun diliyorum. İl Merkezinde de bazı evlerde bizim Musalla Camimizin minaresinde hasarlar var ve bu hasarların boyutu tespit edilmeye çalışılıyor. Önemli olan bizim açımızdan önemli olan can kaybının şuana kadar olmamasıdır. Diliyorum ki böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Olayın ilk anından itibaren kritik eski kamu binalarını 10 dakika içerisinde emniyete, jandarmaya ve ilgili arkadaşlarla milli eğitime verilen talimatlarla okullarımız, binalarımız boşaltıldı. İl merkezimizde ve ilçelerimizde Samsat başta olmak üzere. Oluşa bilecek artçı depremlere karşı okullarımız ve kamu binalarımız hepsi tahliye edildi. Vatandaşlarımız zaten depremi hissettikten sonra hepsi dışarıya indiler. Gece vatandaşlarımızın daha rahat geçire bilmeleri adına her türlü destek sağlanmış durumda. Allah’a şükür şuanda edişe edecek bir durum yok. Ölü yok can kaybı yok dediğim gibi bize de teselli veren de o zaten bu 22 yaralımızın çoğu da tedavi görmek suretiyle taburcu edilebilecek durumdalar. Enkaz altında kalan vatandaşımız şuana kadar yok” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Deprem öldürmez,bina öldürür.Ülkemiz her gün irili ufaklı depremlerle sarsılıyor.Yetkililer ne yapıyor.Önlem var mı yok.Depremlere hazırlıklı olmalıyız ve çürük binalar depreme karşı güçlendirilmelidir. Son günlerse meydana gelen depremlerde hep köylerdeki evler ve kamu binaları hasar görüyor.Bunun nedenleri sorgulanmalıdır.Adıyaman başta olmak yakın yerlerdeki halka geçmiş olsun.Yaralılara acil şifalar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Binalar nekadar sağlam olsada boş allah kurusun şiddetli bir deprem olursa yer ayrılmasına sebep olur hele ki çok şiddetli olursa o zamanda tsunami tehlikesi olur yani hiç kimsenin hiç kurtuluşu olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (7 yıl önce)
    Malatya depremini fayını tetikleyebilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbîstanlı (7 yıl önce)
    Elbistan'da da çok feci hissedildi , bölge halkına geçmiş olsun . Allah tekrarını yaşatmasın .
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (7 yıl önce)
    RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAH IM OKUNAN EZANLARIN SELALARIN KILINAN NAMAZLARIN yüzü suyu hürmetine hatırına merhamet etsin hayırlar ve selamet versin dilerim. Adıyamanlı kardeşlerimize geçmiş olsun.ES SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKETÜHÜ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    iyi sallandık. İnşallah can kaybı yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (7 yıl önce)
    Malatya merkez İşyerimizde de güçlü hissedildi.. Allah esirgesin..
    0
    0
    Yanıtla