SON DAKİKA
SON DEPREMLER

59 FETÖ Davası Daha Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2019-12-31 02:16:49
59 FETÖ Davası Daha Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi'nin örgüt ve terör suçlarına bakan Ağır Ceza mahkemelerinde görülmekte olan FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü davalarında 59 sanık hakkında karar çıktı. Mahkeme 37 sanık hakkında hapis cezasına hükmederken, bunlardan itirafçı olan 12'sinin cezaları ertelendi. Ayrıca 17 sanık delil yetersizliğinden beraat etti, 5 sanık hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığı kararı çıktı.

1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE..

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY  Silahlı Terör Örgütü davalarında,  “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Necati S. ve vergi müfettişi Ercan G.  7’şer yıl 6’şar  ay, öğretmen Mesut A.  6 yıl 10 ay 15 gün,  astsubaylar Süheyl S., Mustafa T., Ahmet F. ve Olcay E.,  polis İsmail A. ile gelir uzmanı Dilara K.  6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan O.D., H.Y., M.K., Y.Ö., S.A., İ.K., 1’er yıl 6’şar ay 22’şer gün, H.İ.D. ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, bu sanıkların hüküm ile birlikte cezaları ertelendi.

Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Y.D., F.A. hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Mahkeme Heyeti Remziye K., Aydın A., Münür Ş., Nurbanu D., Mehmet Ç., Nursel U., Nurettin İ., Kenan K., Rumeysa K. adlı sanıklar hakkında ise beraata hükmetti.

2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE..

FETÖ/PDY davalarının  Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında da, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan mühendis Mecit G. 8 yıl 9 ay, öğretmen Muazzez K. 7 yıl 6 ay, öğretmen Ufuk K., icra dairesi çalışanı Ayhan G., astsubay Hasan U. ev hanımı Nafiye K. 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası aldılar.

“Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Neslihan Ç. ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan M.G., Ş.G. ve S.T.'ye, 1’er yıl 6’şar ay 22’şer gün hapis cezası verilerek, hükümle birlikte cezaları ertelendi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan Ö.A., G.S. ve  Z.B., hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Sanıklar  Muhammet Y., Yuva Ö., Sabri S., Mehmet A. ve  Tacettin H. ise beraat etti.

5.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE..

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ davalarında, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak”la suçlanan Gökhan T. 7 yıl 6 ay,  üsteğmen Halil İbrahim T., astsubay  İsmail T., askeri öğrenci Mikail M., sağlık çalışanı Sibel  Ç., ev hanımları Yeter Ç. ve Ayşe K. 6’şar yıl 3’er ay, Oğuz Ş. ise 2 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanık Harun S. ise “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan H.T. ve   F.K., 1’er yıl 6’şar ay 22’şer gün hapis cezasına çarptırılarak, hüküm ile birlikte cezaları ertelendi.

Sanıklar Hakan O., Emrah I., İsmail B. ise beraat etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fahri (4 yıl önce)
    Malum gruptan hiç tanıdığı yok ama sendikalıymış, banka hesabı varmış vs. diye 6-7 yıl ceza ver. İşin dibine kadar girmiş ama resmi birşey yapmayıp isim verene ceza yok.. Böyle adalet olmaz.
    0
    0
    Yanıtla