SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 7 Katlı Binalar İçin de Hibe Desteği Talep Ediliyor

Malatya'da 7 Katlı Binalar İçin de Hibe Desteği Talep Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

Asrın felaketi sonrası inşa sürecinin başlayacağı Malatya’da birçok vatandaşın evlerinin aynı yerde yapılmasını istediği belirtilerek, bu nedenle zemin + 6 katlara da hibe ve kredi desteği talep ediliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da TOKİ tarafından rezerv alanlarına deprem konutları inşa edilirken, yerinde dönüşüm projesi ile de vatandaşların kendi arsalarına evlerinin yapmalarına imkan sağlanıyor. Bakanlığın açıkladığı zemin +4 kat sınırının birçok mahallede yetersiz kaldığını ifade eden Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, bunun için zemin+6 kat yapılacak yerlerde de hibe ve kredi desteğinin verilmesinin Malatya’nın yerinde dönüşümünü hızlandıracağını söyledi.

Mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Fidanel, Malatya’nın daha hızlı toparlanabilmesi adına vatandaşların karşılaştığı 'Yerinde Dönüşüm' konularındaki teknik problemlerin tespiti ve çözümü için fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Hibe ve kredi şartları, kat sayısı, orta ve ağır hasarlı yapıların genel durumu ve koruma altındaki tescilli yapıların yeniden ayağa kaldırılması konularında çalışmaları anlatan Fidanel, “Hibe ve krediden faydalanabilmek için Zemin+4 kat sınırının birçok mahallemizde kurtarmadığı ve tüm bağımsız bölümün aynı arsaya yeniden sığabilmesi için "h max serbest" olan yerlerde Zemin+6 kat yapmak isteyen vatandaşlarımızın da hibe ve krediden faydalanabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımız evlerini aynı yerde istiyor, farklı rezerv alanlarına gitmek istemiyor. Bunun için Zemin+6 kat yapılacak yerlerde de hibe ve kredi desteği verilmesi Malatya’mızın yerinde dönüşümünü hızlandıracaktır” diye konuştu.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • cebrail (5 ay önce)
    milletin anasını ağlatacaklar yine.zemini bozuk yerlere 6-7 kat yaparlarsa sıkıntı.malatyanın altı zemini zaten su..
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 ay önce)
    Allah Rizasi icin bir tane siyasi bu adam kadar Caba gosterdimi, calistimi ?depremin ilk gununden beri ayaginda cizme sahadaydi siz oy verdiginiz kisileri hic enkaz basinda gordunuzmu Sahada gordunuzmu ? Gerek Tv lerde sosyal medyada sahada gecesini gunduzune katti Allah razi olsun
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Battalgazili (6 ay önce)
    Hâlâ akıllanmıyoruz! Hani yeni yapılacaklar dört katı geçmeyecekti? Demek ki gözü doymazları dört kat kurtarmıyor. Bu memlekette bu beceriksiz, basiretsizlerle bir arpa boyu yol alınmaz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kadir (6 ay önce)
    Zorlayın biraz daha zorlarsanız deprem öncesi kata ulaşacaksınız insaf hiçmi 6şubatta ders almadınız nereye yerinde dönüşüm yaparsa yap ev alanını küçültürsen herkese yetecek ev olur site alanları çok genişti 4'dönülük arsaya 180m2 evler 13 kat bir blok yapılmıştı şimdi o alana120 m2evlerde 1+4 katlı 3blok sığıyor evaralarıda iyi denecek genişlikte oluyor
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Zafer (6 ay önce)
    Problemleri tespit ve cozum arama noktasinda sorumlulugunu oda baskani olarak eksiksiz yerine getirdigi icin Sahsim adina sukranlarimi sunuyorum, guclendirme ruhsatlari ile alakali problem baskanimizin girisimi ile Cozume kavustu allah razi olsun yolu bahti acik olsun
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Rahmi bey (6 ay önce)
    Çok şükür derdimizi dile getiren biri çıktı. Vatandaşın ve Malatyanın karşılaştığı bütün sıkıntıları her hafta düzenli olarak söylüyor mimarlar odası başkanı. Allah razı olsun. Bakanlık dikkate alır inşallah.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Dursun (6 ay önce)
    Neden o fotoğrafta üç tane Banazılı muhtar var. BANAZI da yeşil alan ilan edilsin diyoruz. Aynı fahri kayahan ve tecde gibi beton yığını yapılmasın diyoruz. Bi Banazı yeşil kalmıştı şimdi de oraya mı göz dikildi. BANAZIya altı kat istemiyoruz. Beton yığını istiyoruz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Haydaaaa (6 ay önce)
    Bu mızmızlanmayla bu işler torunlarımıza kalır... şimdi tamam zemin artı yedi kat deseler yarın öbürü sekiz de olsun der sonra başkası dokuz katların günahı nedir öbürü daha başka şey söyler böyle böyle bir bakarsın zemin artı on beşe kadar gitmiş .. ders alan yok hesap soran yok herkes kendince küçük hesap derdinde
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Deprem bölgesi oldugu sımdı akıllara geldi de bukdr yüksek katlara izin verildi. Vatandaş napsın binalar yapılırken devlet Belediye işini düzgün yapmısmıdenetlemesini yapmısmı giren vatandaşa girdi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mlx (6 ay önce)
    Yazın bir kenara,"bu şehir zor toparlar."şunu da yazın " çok insan mağdur olacak"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)
    Çok doğru bir karar olur, inşallah bu haklı istekleriniz yetkililer tarafından da desteklenir ve ortada olan belirsizlik bitmiş olur, vatandaşlar her yönden mağdur oldu, bari bu konuda yardımcı olsunlar.
    %67
    %33
    Yanıtla