SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"8'in Üzerinde Depreme Bile Dayanıklı Bir Zemin Var"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, Battalgazi ilçesine bağlı Gelinciktepe bölgesinde TOKİ tarafından inşası üstlenilen 599 deprem konutunun yapımı sürüyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği kentlerden biri olan Malatya'da, deprem sonrasında temeli atılan konutlar hızla yükseliyor.

Gelinciktepe bölgesinde inşası süren 599 konutluk 17 blokun temel demiri bağlandı, betonu döküldü. 3 blokta tünel kalıp imalatı devam ediyor.

77 gün önce temeli atılan 599 konutun 193 gün sonra teslim edilmesi öngörülüyor.

- İnşaatlar hızla ilerliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AA muhabirine, TOKİ'nin deprem konutlarının inşasını sürdürdüğünü söyledi.

Gelinciktepe bölgesinde inşa edilen 2. etap deprem konutlarının inşasının hızla ilerlediğini belirten Güder, "13 Nisan'da temel atma törenini gerçekleştirdik, kentin bir çok yerinde. Biz de o gün bu bölgede Sayın Cumhurbaşkanımızın temel atma törenine katıldık. Kısa bir süre içerisinde konutların yükselmiş olduğunu görüyoruz. Malatya'mızda yaklaşık 66 bin deprem konutunun inşasının bir kısmına başlanıldı, bir kısmına başlanılacak. Şu an kentte yaklaşık 14 bin konutun temelleri atılmış oldu. Etaplar halinde binalarımız yükseliyor. Kent merkezinde 66 bin, köylerde ise 25 bin civarında konut yapılarak, kısa süre içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek." diye konuştu.

Konutların en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine verilmesi için çalışmaların ivedilikle yürütüldüğünü dile getiren Güder, "Deprem bölgelerinin hepsi şantiyeye dönmüş durumda. Hükümetimiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Bir yıl içerisinde inşallah depremzedeler kendi konutuna kavuşmuş olacak. Battalgazi ilçesinde köy konutları da dahil 55 bin civarında konutun inşa edilmesi hedefleniyor." dedi.

- Elazığ depremi sonrasında bölgeye 2 bin 500 civarında konut yapıldı

Güder, Gelinciktepe'de Elazığ merkezli 2020 yılında meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için 2 bin 500 civarında konut inşa edildiğini anımsattı.

Bölgenin zemininin kayaçlardan oluştuğuna dikkati çeken Güder, "Zemin çok güçlü. Allah vermesin ama 8'in üzerindeki depreme bile dayanıklı bir zemin var. Burada konut alanını sınırlı tutmayacağız, ne kadar konut sığarsa inşa etmeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • seçgül (11 ay önce)
    Sayın Başkan. Hani en fazla dört katlı yapılacaktı binalar. Neden yine yüksek bina yapılıyor. Bu sosyal konutlarda geliri düşük insanlar oturuyor ve asansörlerini tamir ettiremiyorlar. Yaşlı ve engelli insanlara son kat daire çıkarsa nasıl yukarıya çıkacaklar. Bu kadar şehir dışında yapılan evlerde oturanların hastane, market, okul, vs ulaşımları konusunda bir düzenleme yapılacak mı. Burada oturan yaşlı insanların arabaları olmayacak. Yerinde dönüşüm imkanı hiç değerlendiriliyor mu. Bu konuda da vatandaşları bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz. Zemin eğer uygunsa insanlar yerinde dönüşüm istiyorsa neden yapılmıyor. Hem arsa parası da verilmez bu durumda. Bu kadar uzun süreli borcu insanlar nasıl ödeyecekler. Hasarlı binalarda değerlendirilebilecek bir sürü malzeme var (elektrik su saatleri, kalorifer petekleri, çelik kapılar, vs). Bunun gibi değerlendirilebilecek materyalleri değerlendirip ev fiyatlarının biraz daha düşmesi mümkün değil mi. Hırsızlar çalacağına bizim bu demirbaş malzemelerimiz değerlendirilemez mi. Hepsi milli servet bunların. Yazık oluyor hırsızlar çalıyor. Lütfen vatandaşlardan gelecek olan talepleri değerlendirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (11 ay önce)
    Kardeşim zemin dayaniklida olsa 4 katı geçmemeli neden 5-6-7kat .. yer çoksa alçak bina yapılmalı. . birde vatandaş evini yerinde istiyorsa yerinde yapın bu nedir???
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Sayın başkan, bostanbaşında yaptığın sitenin zemini kaça dayanıklı acaba? Onu da yapmadan önce böyle inceledin mi?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Murad (11 ay önce)
    O togga binersin İslami usullere göre gaza basıp cenaze leri teker teker kontrol edersin bizde seni alkislariz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Devletimizden ricam 3+1lerde 2+1lerde dağda olduğu için balkonları büyük olsun kümes kadar olmasin insan yaşayacak
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bunlar sosyal konut... Düz duvar bulursan dua et...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    De get yaaa. Bunların hesabı çetin olur ahirette
    %75
    %25
    Yanıtla