SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABB'de Hırsız Şoku

0
Güncellendi - 2017-01-15 18:31:20
ABB'de Hırsız Şoku
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesine 8 ve 10 Ocak tarihlerinde iki kez hırsız girdi. Güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği hırsız elindeki silahla, dernekteki laptop, kamera, fotoğraf makinesi ve plazma televizyonu çaldı.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, üst üste hırsızlık olayıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Arkadaşlarımız Pazar sabahı balkon kapısının açık olduğunu görüyorlar. Malzemeleri kömürlerin içerisinde bulduk, emniyet güçlerimiz gelip parmak izi aldılar. Malzemeleri o gece bir komşumuza bıraktık ve Pazartesi günü malzemeleri geri derneğe getirdik. Salı günü sabah geldiğimizde kapı açıktı. Televizyon yoktu, kameralar tahrip edilmişti. Laptoplarımız, fotoğraf makinesi, kamera, kayıt cihazlarımızın olmadığını gördük” dedi.

“FACEBOOK HESABINI ELE GEÇİRİP, DOLANDIRICILIK YAPTILAR”

Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi’nde gerçekleştirilen hırsızlık olayında bilgisayarı çalınan basın mensubu Kazım Erayabakan, facebook hesabının ele geçirilmesiyle ikinci bir şok yaşadı.

Dolandırıcılar tarafından facebook hesabının ele geçirildiğini ifade eden Erayabakan, “Facebook hesabım üzerinden tanıdıklarımdan para istemişler. Birkaç arkadaş adıma para yatırmış. Bundan dolayı bir rahatsızlık yaşadım. Savcılığa suç duyurunda bulundum” dedi.

Yaşadığı olaylar sonrası konuşma yetisini büyük oranda kaybeden Erayabakan, dolandırıcıların hesabından para talebi üzerine birkaç arkadaşının kendilerine verilen hesaba para yatırdıklarını kaydetti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ksm (7 yıl önce)
    hırsızlık olayları öyle kolay önlenebileceak bir olay deildir. polis ekipleri bir sokakta devriye atarken hırsız girmiş olduğu iş yeri içerisinde saklanır yine fark edilmez, şimdi ülkemizde basın ve tv dizileri polis nasıl çalısır parmak izi gibi seyleri kast ettim. her gün isledikleri konu, şahıs eldiven takıyorsa maske takıyorsa bunu kim nasıl tespit edebelir, telefonh kullanmıyorsa nasıl tespit edeceksin . bir çok vatandaşımızın başına gelen bir olay bu tür olaylar. . kendi başınıza gelince haber yapıyorsunuz. diğer vatandaslarında olaylarını yazsaydınız belki kanun yapıcılar işin boyutlarının farkına varıp ona göre caydırıcı bir kanun çıkarırlardı ve böylelikle kişiler hırsızlık yapmak için biraz düşünürlerdi
    0
    0
    Yanıtla