SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adaletin Tecelli Edeceği Günü Sabırla Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2018-01-04 20:52:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da görülmekte olan Darbe Girişimi davasının 8. duruşmasını Sosyal Politikalardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan’da izledi.

Yakınca Spor Salonu’ndaki Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen  duruşmayı izleyen Çalık ve Kan ile birlikte AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan,  AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş da izledi.

AKP Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Ravza Kavakçı Kan, duruşmayı izledikten sonra, verilen aranın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Ravza Kavakçı Kan, “Bu davada 76 sanık var, 6 tane de general olmak kaydıyla. Malatya bizim için çok kıymetli, merhum Cumhurbaşkanımız Özal olmak üzere çok kıymetli siyasetçilere ve ülkemizde önemli isimlere ev sahipliği yapmış bir ilimiz. O gün 15 Temmuz darbe girişiminde de Malatya dimdik Cumhurbaşkanının arkasında durmuş ve en temel insan hakkı olan 80 milyonluk ülkemizin hayat hakkına ve buraya Türkiye’ye ümit bağlamış insanların hayat hakkına yapılmış olan darbe girişimine karşı dimdik durmuştur. Tabi mahkemeler devam ediyor. Biz yakından bu mahkemeleri hem AK Parti olarak hem Teşkilatlarımız  olarak hem sivil toplum hem de vatandaşlarımızla beraber bu mahkemeleri yakından takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekliyoruz. Savunmalar yapılıyor ve Ümit ediyoruz ki mahkeme en kısa zamanda bütün faillerin hesap vereceği şekilde kararlarını verecektir.” ifadelerini kaydetti.

-KIYAFET TARZLARI BİZİ RAHATSIZ ETMİŞTİR”

Çalık; “Allah bir kez daha bu ülkeye 15 Temmuzları yaşatmasın, bu darbe girişiminde bulunanları başta milletimiz adına lanetliyoruz. Bu darbe girişiminde bulunanların hepsinin tek tek yargılanması için davaları biz de hem AK Parti genel merkezinden AK Parti Genel Başkan Yardımcıları olarak hem AK Partideki bütün teşkilatlarımız ve İl Başkanlarımız başta olmak üzere teşkilat mensuplarımız,  vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz tüm illerdeki davaları yakinen takip ediyoruz. Adaletin şaşmayacağına inancımız tamdır. Malatya’da Ağır Cezada şuan 76 sanığın ve en üst düzeydeki 6 tane generalin yargılandığı dava; Malatya’daki 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü davalarıdır. 15 Temmuz gecesini burada geçiren ve ilk haberi alan kişilerden biri olarak ben öncelikle bütün Malatyalı hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tek tip elbise ve darbe girişimcilerine karşı koyan sivillere yönelik kararname hakkında ise Çalık şunları söyledi:

“Son çıkardığımız Kanun Hükmündeki Kararnamede birincisi özellikle mahkûmların tek tip kıyafet giymesi konusunda. Şimdi sizde içerde gördünüz, renkli kıyafetlerle içeriye giriş ve çıkışlardaki kıyafet tarzları dahil olmak üzere bunlar bizleri rahatsız etmiştir. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın almış olduğu karar ve Kanun Hükmündeki Kararında yayınlanması da hassaten çok önemlidir. Tek tip kıyafet uygulaması bu anlamda görüntüyü özellikle sanıkların ortaya koymuş olduğu tavrı bir nebze de olsa aşağı çekmek adına önemli bir adımdır. İkincisi Kanun Hükmündeki Kararnamede çok önemli bir maddeyi çıkardık. En önemli gerekçemiz 15 Temmuz gecesinde ve 16 Temmuz sabahında milli iradeye sahip çıkan ve vatanının, bayrağının ve ezanının savunmasında olan kahraman vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumak adına Kanun Hükmündeki Kararnameyi suiistimal edecek cümleler kullanan başta Ana Muhalefet Lideri olmak üzere hepsini şiddetle kınıyorum. En önemli gerekçe şudur; burada muğlaklık yoktur. Muğlaklık varsa bu onların beyinlerinde ve zihinlerindedir.”

-“MALATYALI 9 TANE ŞEHİDİMİZ VAR”

Çalık;  “Malatya’daki kahramanlıklara imza atan Malatyalı hemşerilerimize mihmandarlık eden kardeşlerimiz vardı. onlardan bir tanesi de içerde davası görülen 7. Ana Jet Üssündeki uçakların kaldırılmasına engel olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, araçlarını, kamyonlarını, gereçlerini havaalanına göndererek, bütün pisti kapatarak uçakların havalanmasına engel olmuşlardır. Malatya’mızda o gün 2. Ordunun önünde gazi olan bir kardeşimiz var. Malatyalı 9 tane farklı şehirlerde şehidimiz var.  Malatya kahramanlık destanı yazan, demokrasisine sahip çıkan 81 ilden bir tanesi. O geceyi burada geçiren ve memleketimize, ülkemize, bayrağımıza sahip çıkan benim kahraman hemşerilerimi sanı gönülden kutluyorum.” dedi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ersin (6 yıl önce)
    Şu yorumlar gösteriyorki(bunların daha önce bankasya açtıkları, sadece alt kesimi suçlu ilan ederek kendilerini AKlayacaklarını sanmaları, vatandaşı hep aptal yerine koyarak hoca efendiden icazet almadan biryerlere gelinmeyen günlerden, halkı onlara yurtlarına okullarına gitmeye zorlayanlar bugün kendileri sıyrıldı, gülmek için mahkemelere gidiyorlar, bunları biz bu hale soktuk hala ayıkmadılar ne desek yiyorlar, yok böyle ülke diye iç seslerini herkes tahmin ediyor) bu darbenin en büyüğünü siz millette yaptınız demokrasiye yaptınız, gerçek adalet ve hesap günü sadece mahşerde olacaksada hakkımız haram
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktuğ (6 yıl önce)
    Kozmik odadan İsrail’e verilen sırlar sonrası 813 gizli görevli şehit edildi bunlar nasıl can verecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    şahdı şahbaz oldu repliği aklıma geldi öznur hanımı bu halde görünce :)
    0
    0
    Yanıtla
  • celal (6 yıl önce)
    galiba alacakları tamam. sıra tesettüre bürünmekte Allah islah etsin. asgari ücretle 50 kg et alınır diyenler asgari ücret alsın hayata devam edebiliyorlar mı havanda su göğmek kolay
    0
    0
    Yanıtla
  • Gar (6 yıl önce)
    Bu resimde poz verenler 3 -4 yıl önce kimlerle poz veriyorlardı ..şimdi günah çıkarıyorlar yiyen varmı acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (6 yıl önce)
    Yıllarca beraber yürüdüler ..!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Devletin sırların ifşa eden Kozmik Odaya girilmesi için FETÖ cü hainlere izin veren Türkiye'nin tüm sırlarını düşmana servis edenler de yargılanırsa adalet işte o zaman yerini bulur Dinci Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bile bunu söylüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Adalet isteyenler FETÖ siyasi ayağını ortaya çıkarsın Siyasi olarak FETÖ cü hakim-savcı emniyet müdürü rektör ve genel müdür atamaları ile YAŞ kararı ile general ataması yapan AK Partili siyasilerde yargılansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Eğer adalet peşinde iseler bir sürü masum yargılanıyor.sendika bank asya bahane edilerek.gitsin birazda o masumların mahkemelerini izlesinler ne hukuksuz yapılıyor.ama gitmezler çünkü dertleri adalet değil dertleri şov yapmak ve 15 temmuzu sonuna kadar istismar etmek
    0
    0
    Yanıtla