SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adam Korona Pozitif, Dışarıda Geziyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs salgınında artmanın gözlendiği Malatya'da, Vali Aydın Baruş başta olmak üzere yetkililer salgına karşı alınan önlemlerin denetimini sıklaştırırken, vatandaşlardan da polise bu konuda ihbarlar geliyor.

Polise yapılan bir ihbarda, adresi verilen korona teşhisli bir hasta vatandaşın evinde misafir kabul ettiği, bir başka ihbarda ise korona pozitif olan bir kişinin dışarıda vatandaşların arasında dolaştığı bildirildi. Bir başka ihbarda da Malatya Belediyesi bünyesindeki şirkette çalışan parkmetre görevlilerinin maske takmadıkları belirtildi. Polis ekipleri, bu ihbarları hemen değerlendirdi. Evine misafir kabul ettiği öne sürülen korona hastasının evinde polislere kapı açılmazken, pozitif olmasına rağmen dışarıda dolaştığı öne sürülen şahıs ise evinde bulundu. Maske takmadığı bildirilen parkmetre görevlileri ise uyarıldı.

Polise, ayrıca düğünler, umumi alanlar, cadde ve sokaklarda sosyal mesafe kuralına uyulmadığı, maske takılmadığı ve benzer konularda sıkça ihbar geldiği, ekiplerin bu ihbarları kısa sürede değerlendirdikleri, önlemlere uymadıkları belirlenenler hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • asır44 (3 yıl önce)
    Bence artık herkesin psikolojisi bozulmuş, basının ve virüs hakkında hiçbirşey bilmeyip ama biliyormuş gibi yapan kişilerin pompalamasıylada insanlar artık herşeyden korkuyor. banada bulaştımı ve ya bulaşacakmı, test yapıldımı, yapılmadımı. Farzedelim bu virüs 5 yıl sürdü ne yapılacak kimse dışarı çıkmayacakmı, okullar açılmayacakmı, camiye gidilmeyecek, düğünler yapılmayacakmı. Sadece maskemi koruyacak insanları sizce mantıklımı, ağız kapalı ama heryere temas ediyoruz sonuçta, insanlar maske takmayanları öcü gibi görüyor ama bilmiyorki taktığı maske 3m - 5m olmadıktan sonra olsa bile 8 saat ara ile değiştirmediğinde herhangi bir faydanın olmayacağını. Bence artık korkup sağa sola söyle yaptılar böyle yaptılar diyeceğinize kişisel hijyene azami seviyede dikkat edip gerekiyorsa yine maskenizi takıp gerisinide Allah'a haval edin. çok bilmişlik yapmayınnn.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Bu virüs bu kafayla bitmez insanlar önlemlere uymuyor denetim yok sayın bakan vakalarda irtibatlı kişilere test yapılıyor diyor acaba yapiliyormu bu hastalıkla bütün millet önlem alarak mücadele etmeliyiz özellikle kapalı alanlar ve mesafe kuralına uymaliyiz yoksa nereye kadar eğitimden uzaklasabiliriz nereye kadar esnaflar iş yerlerini kapatabilirler ekonomi nereye kadar bu duruma dayinir lütfen maskesiz dışarı cikmayalim elimizi yıkamadan ağzımıza yüzümüze surmeyelim kalabalıklara girmeyelim birbirimize yardımcı olalım bu hastalığın ilacı veya aşısı bulunmaz ise işimiz çok zor bize düşen önce tedbir sonra tevekkül diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Covid 19 tanısı almış kişilerin aynı evde yaşadığı 1. Derece yakın ailesine test yapılmıyor. İlaç ne zaman verilecek belli değil . Hayırlısı hakkımızda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan bey aynı durumu bende yaşıyorum aileden biri pozitif diğer aile üyelerine bırakın test yapmayı aranıp sorulmuyor bile bende sayın bakani dinliyorum fizyalisyon yani pozitif çıkanların yakınları yakın takibe alınıyor diyor yok öyle bir şey sayın sağlık bakanim kimse arayıp sormuyor bile pozitif çıkana bile hap veriliyor evde tedavi ol deniliyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • davut (3 yıl önce)
    kısıtlamalar tekrar gelmesi lazım bu millete yasak konmazsa olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    İnsanımız çok eğitimsiz maalesef ıslah olamayacak milyonlar var bu ülkede! Aşır gevşek ve sorumsuzlar. Sonucu düşünmeden hareket etmek en tehlikelisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Dışarı çıkan misafir kabul eden hatalı eyvallah Buna hemfikiriz Bende covid 19 hastasıyım Ama Bana dedikleri 14 gün evde kal İyisen Atlattım demek 2 . Testi yapmıyoruz dedi Böyle saçmalık oldukça Daha çok artar ben ne bileyim belki Ağrım sızım yok ama taşıyıcıyım biraz mantıklı Hareket etsinler ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Test yaptırmak çok zor bir yakinima çok zor test yaptirabildik maalesef pozitif çıktı pozitifler bile eve gönderiliyor yakınlarına evlerine gelerek test yapılması lazım arayıp soran bile yok ben şahsen sayın sağlık bakanimi dinledikçe çok mutlu oluyordum ama maalesef hayal kırıklığı yaşadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Kim gezmiyor ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (3 yıl önce)
    Sen kalkar CORONALİ öğrencileri sinava götürür ayri bir sinif yapar basina iki negatif ogretmen diker ve o görevli öğretmenlere bilgi vermezsen olacağı bu.Devlet kendi eliyle bulastiriyor.Ne isi vardı 12 virüslü ogrencinin DİKEY geçiş sınavında. Bunun hesabını ÖSYM versin.ALES sinavinda da aynısı yaşandı. Madem virüslü ogrenci girecek evinde gireydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (3 yıl önce)
    hic bir tedbire uyma sonra devleti sucla tipik muhalefet zihniyeti
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    malatya hasud memleket iste ha. ben oldum durki herkes olsun diyor . sesinide cikarmiyor. serefsiz bilmiyormu bunun bulastigini
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bazı özel okullar ilkokul birinci sınıflara eğitime başlamış. Bu özel okullar hangi bakanlığa bağlı merak ediyorum. Ziya selçuk yaptırım uygularız demesine rağmen bu özel okulların bu şekilde davranmasını nasıl açıklarsanız?Parayı veren çocuğunun eğitimine erken mi başlıyor? Normal vatandaş olarak 21 Eylülü bekliyoruz fakat özel okullar konusunda milli eğitim müdürlüğü ne iş yapıyor? Sayın valim lütfen özel okulları denetleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    yetkililere sesleniyorum lütfen şu 2 konuya dikkat edin *esnafların yüzde 90nında maske yok gezip bakın *marketlerde şef ve müdür denilen şahıslarda yoktur *18-25 yaş arası genç işsiz olan kesim sürekli maske takman her sokakta şehir merkezinde geziyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)
    Bu cehalet, bu kotuluk tarif edilecek gibi degil. Bu derece sorumsuz, cahil veya art niyetli insanlar oldukca sadece bu salginda degil salgin bitince de belimiz dogrulmaz. Bu arsiz yaratiklar insan oldurmeye tesebbusten yargilanmalilar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Bize bir şey olmaz olursada kadere yukleriz olur biter anlayışı hakim olduğu sürece kurallara uymadığimizda kul hakkı yedigimizi bunun hesabını Allah'a veremeyecegimizi bilmediğimiz müddetçe devletin pandemi kurulunun koyduğu yaptırımlar aman birilerini üzmeyelim diye uygulanmadığı sürece bu hastalık bitmez Hele birde Ekim Kasım Aralık aylari geliyorki Allah yar ve yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Aşağıbağlardaki çevreyi yıllardan beri rahatsız eden açık hava düğün salonuda bir garip dün geç saatlere doğru malumunuz bir çok yerde uzunca elektrik kesintisi oldu, adamlar o karanlıkta bile oyunlarına devam ettiler. Korona moruna bunların umurunda değil. Sayın Valim bu işletme yıllardan beri çevreyi geç saatlere kadar aşırı derecede müzik sesi ile rahatsız etmektedir, çoluğumuz çocuğumuz var hastası olan var erken saatlerde kalkıp işine gidenler var, bu insanları rahatsız etmeye ne hakları var lütfen bu tür işletmelere şehir merkezlerinde izin vermeyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Malatyasporlu isimli kullanıcı yorumuna
    Şehrin göbeğinde düğün salonları olmazz derhal ruhsatları iptal olmalı şehir merkezi dışına çıkartılmalıdırlar mahalle aralarında davullu zurnalı düğünler olmaz devlet müdahale etmelidir bir sözümde mahallelerde müziği son ses açıp havalı korna ile son sürat araba ve motosiklet kullananan maganda artiklarina işte devlet kurumları bunlar için vardır bunlara izin vermemeli ve yaptırım uygulamalıdır sürekli 30 bin göç alan ve 30 bin göç veren ilin kaderi budur Kayseri'nin on yıl önce merkez nüfusu 960 bin idi şu anda 1280 bin işte gelişen insanlara aş iş sagliyan şehir budur ornekmi Antep bursa Antalya Konya adana mersin kocaeli Sakarya Eskişehir gibi illerimiz Malatya ise adeta büyük bir köyü andıran bir görünümde bu durumdan kurtulması da zor gibi görünüyor.Allahin bahşettiği güzel bir coğrafyada bulunan bu ilin bir türlü gelisememesi bu ilin sahipsiz olduğunun ozellikle siyasilerin yeterli hizmeti bu ile almadiklarinin en büyük göstergesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum, düğün salonları ve açık havada yüksek ses ile eğlence yapan işletmeler katiyen şehir merkezi dışına alınmalı. Ne suçumuz var bunların seslerini her gün son ses dinlemeye...Lütfen sayın Valim yada ilgili merciler bu vurdumduymaz işletmelere bir el atın. Hele bu konak yolu üzerindemi işletmeler gelin bir gün nasıl yüksek ses yaptıklarını bizzat kendiniz görün... Valilik koronadan dolayı düğün saatlerini makul oranda tutun diyor bunlar dün akşam başladılar elektrikler gitmesine rağmen halen karanlıkta geç saatlere kadar oynamaya devam ettiler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Spor (3 yıl önce)
    Hastaneller ana baba günü sosyal mesafe sıfır yazık günah bu hastalık bu memlekette bitmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Düğün ve taziye merasimlerini kapatmadığınız sürece bu süreçte çok daha kötü durumlara gelecez inş gelmeyiz ama çok zor
    0
    0
    Yanıtla
  • aslan kaya (3 yıl önce)Kenan isimli kullanıcı yorumuna
    Düğünler iptal olsun gardaş kaç tane davetiye gelmiş ne yapacam şaşırdım:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    devlette daha ne yapsın allah sizi ıslah etsin inşallah insanımız biraz zor düzelir böylelerine iyi bi ceza vereceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yapsın biliyo musun vursun hindistan gibi kırbaçla maskesiz gezenleri
    0
    0
    Yanıtla