SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adliye Sarayı İhalesi İptal!.

Adliye Sarayı İhalesi İptal!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinden  önce de yetersiz olan, depremlerde ağır hasar gören ve yıktırılan Malatya Adliye Sarayı’nın yeniden inşası düzenlenen ve 5 firmanın katıldığı ihale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verilmesi nedeniyle iptal edildi.

Yeşiltepe’de yıkılan askeri hastanesinin bulunduğu alana yaptırılacak olan Malatya Adliye Sarayı’nın inşaatı için 24 Ağustos günü düzenlenen ve 5 ayrı firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 1 milyar 500 milyon TL olurken, en yüksek teklif ise 1 milyar 923 milyon TL olmuştu.

Yaklaşık maliyeti 1 milyar 387 milyon TL olan Adliye Sarayı inşaatı için düzenlenen ihaleye katılan firmaların verdiği tekliflerin, yaklaşıkmaliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal kararı verildiği öğrenildi.

Malatya’da 1990’lı yılların başında yapılan Malatya Adliye Sarayı 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görerek yıkılmış ve depremlerden sonra birbirinden kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı noktada faaliyet gösteren Malatya Adliyesinin yapımı için düzenlenen ihale de şu firmalar teklif vermişti:

1- Epsilon İnşat+ Elekrotek Yapı: İlk teklif 1 milyar 640 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 500 milyon TL, 
2- Diy-Mar İnşaat: İlk teklif 1 milyar 647 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 647 milyon TL,  
3- Biser İnşaat + Güngör Tarım: İlk teklif 1 milyar 649 milyon 500 TL, ikinci teklif 1 milyar 652 milyon 500 bin TL, 
4- Metro Mühendislik + Mustafa Özaydın: İlk teklif 1 milyar 652 milyon 000 TL, ikinci teklif 1 milyar 652 milyon TL, 
5- Aras İnşaat: İlk teklif 2 milyar 375 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 923 milyon TL,

Depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da,  Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • baba (8 ay önce)
    Malatyada ki kurumlar Allaha emanet, hiç bilmeseler bile bakanlık, daha doğrusunu yapar. Demek belediyelerin boş olduğunu herkes biliyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Baba (8 ay önce)
    En yüksek teklif bile zarar eder, herşey çok hızlı artıyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasan (8 ay önce)
    Demiştim bu kaçıncı baslayis umarım ardı gelir diye
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Fatih (8 ay önce)
    Bir an önce yapılması lazım fakat ihaleye bakılırsa en düşük fiyat veren firma bile yaklaşık maliyetin üzerinde 117 milyon kar etmenin peşinde bu devletin parası çarçur edilmemeli fakat yeni ihalenin en kısa sürede yapılıp ve inşaata hemen başlanması lazım
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hocam maliyetlerden haberin var mı senin? Rönesansa yaklaşık maliyetin 30 milyon üstünde deprem konutlarını verdiler. O da mu çarçur? 6 ayda bir başkanlık birim fiyat değişiyor. Birim fiyat zamandıktan 1 ay sonra eriyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa (8 ay önce)
    Yeşilyurt Belediye Binası bitmek üzere bence Çevreyolunda ki Belediye Binasının Adliyeye verilmesi istenilmeli. Adliye Bir ilin en önemli kurumlarından birisidir.. Adliye şu anki haliyle yaklaşık 15 km il dışında ve 3 ayrı binada hizmet vermekte. gerek adliyeye gidip gelen vatandaşlar gerekse de çalışanlar mağdurlar....BENCE YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN YENİ BİNASI ADLİYE OLMALI
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hayret (8 ay önce)
    Malatya nın hangi işi düzgünkü buda olsun.herşeyi yüzlerine bulaştırıyolar.gitti bi 6 ay daha 2024 te yapılırsa ne ala.bir şehir bu kadar sahipsiz olurmu yav.insanlar haklı bu şehirde yaşanmaz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • murat (8 ay önce)
    TOKİ Rönesans İnşaat'a yaklaşık bedelin 30 milyon lira üstünde İkizcedeki konutları verdi. İş elzem diye buna mı takıldılar.? onca maliyetten habersizler.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (8 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...?
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Hüseyin (8 ay önce)
    Çokda fazla işe yaramayan Kocaman kocaman binalar yapmakda basarilisiniz ama on yılda bir adliye binası yapmadınız
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Okta (8 ay önce)
    Malatya firmalarına verin bari onlar kazansın.yoksa yine bir karadeniz firması mi olacak
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Hüseyin (8 ay önce)
    Şaşırdık mı gençler???
    %60
    %40
    Yanıtla