SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na Dönüştürülecek"

0
Güncellendi - 2018-01-30 03:07:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası'nda, Türk Kızılayı tarafından 20 milyon dolarlık yatırımla afet barınma sistemleri üretilecek.

Malatya'da Sümer Holding AŞ'ye ait olan ve 1989'da tamamlanan 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, o tarihten bu yana hiç kullanılmadı. Yıllardır atıl halde bulunan fabrika, Türk Kızılayı tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürülecek.

Fabrikayı ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Türk Kızılayı, dünyadaki diğer yardım kuruluşlarının afet barınma sistemleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıl durumdaki fabrikayı Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürmek amacıyla Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın daha önce kente gelerek incelemede bulunduğunu hatırlattı.

Yalçın, atıl durumda bulunan fabrikanın, Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürülmesi kapsamında resmi prosedürlerin devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız Kerem Kınık'ın da belirttiği gibi atıl halde bulunan bu işletmeyi, Türk Kızılayı olarak dünyanın en büyük Afet Barınma Sistemleri Fabrikası haline getirmeyi düşünüyoruz. Prefabrike yapı ve konteyner üreten fabrika haline gelecek. Sadece Türkiye'nin ihtiyaçları için değil, uluslararası Kızılay ve Kızılhaç örgütleri ile BM gibi diğer uluslararası örgütlerin de kullanımına sunulacak. Onlar da buradan alım yapacak ve böylelikle Malatya'dan ihracat kalemimiz de olacak."

- "Tek bir amaca hizmet etmeyecek"

Gelişen dünyayla afetlerde artık çadır yerine konteynerlerin kullanılmaya başladığına dikkati çeken Yalçın, "Çadırın yerine daha modern, güvenli ve kalıcı konteynerlerle afet barınma merkezlerini planlıyoruz. İbadethane ve sınıf gibi farklı yapılarımız da olacak. İlerleyen dönemlerde özel sektörün ihtiyaçlarını da karşılayabilecek bir fabrika olacak. Türk Kızılayı'nın planladığı proje tek bir amaca hizmet etmeyecek, daha da büyüyecektir." diye konuştu.

Umut Yalçın, Türk Kızılayı'nın önemli prensipleri bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı gelir getirici faaliyetlerle elde ettiği gelirleri, yine yardım faaliyetlerinde kullanıyor. Bu fabrika hayata geçtikten sonra burada elde edilecek gelirler de insani yardımlarda kullanılacak. Türk Kızılayı büyüdükçe, yardımları da büyüyecek. Genel Başkanımız bu fabrikayı uluslararası alanda faaliyet gösterecek, dünyaya hizmet edebilecek organizasyon olarak düşünüyor. Malatya'dan dünyaya ürünler ihraç edeceğiz inşallah. Buraya yapacağımız 20 milyon dolarlık yatırım kente ve ülkeye katkı sağlayacak.Üretilen ürünler dünya pazarına da satılacak. Genel Başkanımız  fabrikada yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinde de Türk Kızılayı katkı sunmuş olacak. Türk Kızılayı ne kadar çok kazanırsa Türk halkı da o kadar çok kazanacak. Türk Kızılayı'nın malı Türk halkının aslında. Genel Başkanımız hükümet nezdinde çalışmalarını sürdürüyor, Cumhurbaşkanı nezdinde de çalışmaları bitirirse 2018 yılında çalışmalara başlamış oluruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • ali rıza kocamaz (6 yıl önce)
    Ah şu destek olmaktansa eleştirmek huyumuzdan bir vazgeçsek. Malatya'lılar olarak bence sadece eleştirme huyumuzdan vazgeçmeli ve sonuca ulaşması için adım atmalıyız. Şeker fabrikasını tekeli de sadece bu eleştiren ama adım atmayan adım atanları da uzaktan eleştiren hemşerilerimiz sayesinde kaybetmedik mi. Hadi bu kez gelin de destek olalım burayı bari elimizden kaçırmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (6 yıl önce)
    Hayallerim Aşkım ve VOF Efendiler "Afet Barınma Sistemleri Fabrikası haline getirmeyi düşünüyormuş" Malatya 40 yıldır neler neler düşündü Ne Uçak fabrikası ne Otomobil fabrikası istedi de biz vermedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    son resim her şeyi açıklıyor,muhabiri kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    AHHHHHHH Keşkem doğru yalan olsa 17 yıldır aynı plak çalıp dönüyor...........biz dinlemekten bıktık onlar aynı plağı çalmaktan usanmadılar..............
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    İnşallah güzel bir yatırım olur. Malatyamıza, ülkemize ,milletimize faydalı bir tesis haline dönüşür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Secim geliyor secim yalelel yalelel Vaadini vere vere yalelellim Al secim götür beni yalelel yalelel Oyun olduğu yere yalelellim Amanın aman aman Zamanın zaman zaman Bizim secim ne zaman yalelellim
    0
    0
    Yanıtla
  • tolgahan temiz (6 yıl önce)
    olsa olsa 10 bin büyükbaşlık besi olur burası..daha öncede yazmıştım..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Hic bir sey yapilmayacak yine bakinda gorun Malatyayi kekliyorlar Taha Ozhanin yuzunu goren beri gelsin de bu vagon onarim fabrikasinabi el atsin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    nayır n ,olamaz ,daha neler neler yapılacaktı buraya ,(yorum yapan arkadaşlar hayırlı olsun dileklerinde bulunanlar saf ve temiz duygularını paylaşmışlar,muhtemel ki bu arkadaşlar çocuk yaştalar 30 yıldır senede 3 kez bu fabrika yeni bir yatırıma sahne oluyor seçim arefeleri bu sayı artmakta bunu bilmiyorlar .öğrenecekler)
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyın (6 yıl önce)
    malatya ya hayırlı olsun hem butceye iş ve işverene katkısı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Rıza bozkurt (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun.malatya ekonomisine katkı sunacaktır.yanlış bu alanın önünde bulunan boşluğun çoğu geçen yıl birilerine verildi .niçin?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    destek verilirde yapılır inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Karaca (6 yıl önce)
    Güzel bir yatırım olur. En az birkaç yüz kişiye iş imkanı sağlanır. Malatyamıza hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (6 yıl önce)
    Şükürler olsun,nihayet hayırlı bir iş yapılacak.Bir yandan yıllardır Malatya kamuoyunun yakından izlediği,ancak söz sahibi olanların ise hiç umursamadığı ve 28 yıldır çürümeye terk edilmiş bu yapı istihdam yaratacak bir kapıya dönüşecek.Gerçekleşmesi için dua edip bekleyeceğiz. Hemşehrimiz Kızılay Genel Başkanı Kerem beye şimdiden teşekkürler ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Daha önce duymuştum vagon onarım yapılacak daha sonra vagon üretilecek yaklaşık 30 yıl sonra otomobil üretebilecekti duruma gelecekti' yani proje gerçekleşmiş olsaydı şimdi otomobil üretimi başlamış olacaktı. Devrim arabasını Eskişehir devlet demir yolları atölyesinden yapıldığını düşünürsek hiçte zor olmayacaktı.
    0
    0
    Yanıtla