SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afrika Kupasında Tetteh Vakası.. Rakibini Yumrukladı

0
Güncellendi - 2022-01-15 17:02:14
Afrika Kupasında Tetteh Vakası.. Rakibini Yumrukladı
A- A+ PAYLAŞ

Afrika Uluslar Kupası'nda olaylar bitmek bilmiyor. B Grubu'nda Gabon ile Gana'nın karşı karşıya geldiği mücadelenin sonunda ortalık karıştı. Yeni Malatyaspor'un Gana'lı oyuncusu Tetteh, rakip takımdan bir oyuncuyu yumruklayınca kırmızı kart gördü.

Gabon, Afrika Uluslar Kupası C Grubu'nun ikinci haftasında Gana ile karşı karşıya geldi. Kritik müsabaka sonunda takımlar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Karşılaşmanın ardından çıkan olaylar ise 90 dakikanın önüne geçti. Süper Lig'de forma giyen yıldız futbolcu Tetteh, geçtiğimiz sezon Hatayspor'da fırtınalar estiren Aaron Boupendza'ya saldırdı. Yaşananlar sonrasında saha bir anda karıştı.

Kritik mücadelede perdeyi açan isim Andre Ayew oldu. Thomas Partey'in pasında şık bir vuruş yapan tecrübeli futbolcu, Gana Milli Takımı'nın öne geçiren golü 18'inci dakikada kaydetti. Bu golle birlikte skor Gana lehine 1-0'a geldi.

Gabon'un aradığı gol 88'inci dakikada atıldı. Kanga'nın pasında kaleciyi çaresiz bırakan Allevinah skora 1-1'lik dengeyi getiren isim oldu.

Üstünlüğünü 88'inci dakikada kaybeden Gana Milli Takımı'nda teknik direktör Milovan Rajevac, 90+1'inci dakikada oyuna Yeni Malatyaspor'da da forma giyen tecrübeli santrafor Benjamin Tetteh'i dahil etti. Yıldız futbolcunun oyuna girişinin ardından olaylar başladı.

Kamerun'un ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Mücadelenin bitiş düdüğüyle birlikte saha bir anda karıştı. İki takımın oyuncularının büyük bir kaos ortamı yarattığı dakikalara Benjamin Tetteh ve Aaron Boupendza arasında yaşananlar damga vurdu.

Aaron Boupendza ilk önce uzak durduğu olaylara kısa bir süre içerisinde dahil oldu. Gana forveti Benjamin Tetteh bu sırada araya girerek olayları yatıştırma gayreti gösterdiği gözlemlenen Aaron Boupendza'nın suratına yumruk attı.

Suratına aldığı sert darbe sonrasında Aaron Boupendza uzun süre yerden kalkamadı. Takım arkadaşları Boupendza'nın durumunu gördükten sonra sinirler iyice gerilmeye başladı.

Müsabakanın Cezayirli hakemi Benbrhaman'ın dikkatlice olayları izlediği sırada yaşanan bu hadise sonrasında da ilginç anlar yaşandı. Benjamin Tetteh, Aaron Boupendza'nın suratına yumruk attıktan sonra bir anda saha dışına yöneldi.

Benbraham'ın ısrarlı şekilde aramasına rağmen yıldız futbolcu bir türlü bulunamadı. Cezayirli hakem, Ganalı futbolcular ve teknik ekibe, kırmızı kartını 25 numaralı Benjamin Tetteh'e çıkardığı bilgisini iletti.

Grupta son hafta maçında Komorlar ile karşı karşıya gelecek olan Gana'da Benjamin Tetteh cezalı duruma düştü. Tecrübeli santrafor kritik karşılaşmada kırmızı kart görmesi nedeniyle takımını yalnız bırakacak.

gazetevatan.com- fanatik.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tcdd (2 yıl önce)
    O zaman hemen malatyaya dön bu hakemlerde rahat değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Tf44 (2 yıl önce)
    Neresi yıldız tehtehin ben anlamadım. Yıldız futbolcu kırmızı kart yerimi.
    0
    0
    Yanıtla