SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan 3'üncü Yer Değişikliğine Tepki

0
Güncellendi - 2018-10-28 01:03:42
Ağbaba'dan 3'üncü Yer Değişikliğine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fen Lisesi 3 yılda 3. kez yer değiştirdi. Hem sürekli gezen okul binasından dolayı hem de üçüncü yer değişikliğinin okullar açıldıktan sonra gerçekleşmesi  öğrencilerin ve velilerin tepkilerine sebep oldu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Elinizi Malatya’nın en başarılı öğrencilerinin üzerinden çekin. 3 yıllık okulu 3 farklı okulda okuyan öğrencinin başarısı, yetkililer eliyle aşağı çekilmektedir” ifadelerini kullandı.

ÖNCE ‘PROJE OKULU’ DARBESİ

Fen Lisesi türünde, Malatya Fen Lisesi’nin LYS sınavlarında Türkiye birincisi çıkarması, mezunlarının tamamını önemli üniversitelere yerleştirmesi, Türkiye genelinde tanınmışlığı, mezunlarının geldiği konumlar ayrı bir yer tuttuğunu belirten  Ağbaba açıklamasında; “Malatya Fen Lisesi 2015 yılında Türkiye genelindeki 44 proje okulundan biri olarak seçildi. Kulağa güzel gelen ‘Proje’nin aslında Türkiye’nin köklü okullarının tavsiyesi anlamına geldiği kısa sürede anlaşıldı. Okula seçilerek gelen öğretmenlerin neredeyse tamamı  eğitim öğretim başladıktan sonra görev süreleri sonlandırılıp başka okullara gönderildi.Kadrolaşmak isterken, Malatya’nın önemli değerlerinin harcanmasının önü açıldı” dedi.

OKUL ANADOLU LİSESİNE, PANSİYON  İMAM HATİPE , FEN LİSESİ FETÖ OKULUNA

Malatya Fen Lisesi için MAŞTİ karşısında 2010 yılında yeni okul yapıldığı ve bu okulda eğitim vermeye başladığını belirten Veli Ağbaba, “Ancak 2016 yılında okun binası  Kernek Anadolu Lisesi’ne, pansiyonu ise  Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verilmiştir. 400 ün üzerinde öğrenci ve öğretmenler ise Yakınca Mahallesi’ndeki FETÖ okulu olarak bilinen Rahime Batu Koleji’ne taşınmıştır. Bu taşınmanın sebebi ne velilere, ne öğrencilere hala tam olarak açıklanamamıştır” ifadelerini kullandı.

DEPREME DAYANIKSIZ OKULDAN FEN LİSESİ GİTTİ, 800 ÖĞRENCİ EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Ağbaba açıklamasının devamında, “2 yıldır Rahime Batu Koleji’nde eğitim gören Malatya Fen Lisesi öğrencileri bu kez de okulun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle okullar açıldıktan sonra Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi yerleşkesinde bulunan yeni okula nakledildi. Öğrenciler okula taşınmadan depreme dayanıklılık testi neden yapılmadı? Şayet yapıldı ve dayanıksızlık raporu var ise yüzlerce öğrenci neden güvenli olmayan okula taşındı? Fen Lisesi ile birlikte Rahime Batu  Koleji’nde 800'den fazla öğrencisi bulunan Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu da eğitim görüyor. Ortaokul öğrencileri alternatif okul bulunamaması nedeniyle Rahime Batu Koleji’nde  eğitim ve öğretime devam edecek. Böyle bir anlayış olabilir mi? Depreme dayanıksız olduğu bilindiği halde 800 öğrencinin okulda eğitim görmeleri kabul edilemez. Milli eğitim yetkilileri derhal bir çözüm bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • sülo (5 yıl önce)
    mfl de görev yapmş biri olarak kesinlkle doğu ve g doğu hatta iç anadolunun bi kısmı dahil en başarılı fen lisesi malatya fen lisesi di,taki okulun yeri değişene kadarr,şu anda okula çok büyük darbe vuruldu öretmenlere rotasyon uyguladılar,doğudaki en başarılı örencileri bu okula geliyordu yazık ettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • necmeddin (5 yıl önce)
    acar kardeşim binbir emekle yetiştirdiğimiz malatyada derece yapan ülkemizin geleceğine yön verecek öğrenci sizin olsaydı böyle yazmazdınız eğitimin ortasında çocukları göçebe yaptılar ilkokul birinci sınıftan fen lisesine kadar devlet okulunda okuduğu ve dersaneye gitmediği için gurur duyduğum çocuğumu artık özelde okutmak zorunda kalıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Burdurda Malatyali (5 yıl önce)
    Malatyanin ve Malatyalinin en küçük sorununa çare arayan Malatyalinin dertleriyle dertlenen tek vekil sayın Veli Ağbaba. Chp li olmamama rağmen tecrübeyle sabittir. Diğer vekillere ulaşamazken Sayın Veli Ağbaba kendi partisinden olsun olmasın kendisine oy versin vermesin toplumun her kesimini kucakliyo. Allah gücüne güç katsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir yılmaz (5 yıl önce)
    Sayın Vekilim konuyu çok güzel özetlemiş. Ben yaptım oldu mantığı ile il yönetiliyor. Kimse sesini çıkaramıyor. Fen lisesi bir ilin vitrini öğrencilerin çoğu yatılı öğrenci bu nedenle ulaşım imkanı rahat bir yerde olmalı. Lakin masti karşısında bulunan yeri anlamsız bir şekilde elinden alındı gitti şimdi başka yere gitti. Pansiyon sorunu nasıl olacak otogarda oraya yatılı öğrenci nasıl taşınacak. Tabii by sorunlarla eğitim sendikaları ilgilenmesi ve çözüm üretmesi lazım ama ne yazık ki yetkili sendika başkanı şimdi il müdür yardımcısı olmak için uğraşıyor. Malatya nin en büyük eğitim sorunu demek ki il müdür yardımcısı olmakmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Bu tespiti niz çok doğru sayın vekil.Türkiyenin en berbat MEB.müd.lüğü Malatya da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Aynı siyasi görüşünden değiliz ama doğruları söylemişsin tebrik ederim Sayın vekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apollo (5 yıl önce)
    Mevcut binanın deprem dayanıklık raporu olumsuz sayın vekil o yüzden çocukların o binada kalmaları sakıncalı idi doğru olan yapılmış bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı binada iki okul var. Biri fen lisesi diğeri şehit fuat bozkurt ortaokulu...depreme dayanaksız diye fen ĺisesi gidiyor aynı binada diğer okul kalıyor.Tutarsız olan bu. Ayrıca fen ĺisesini çocuk oyuncağı gibi oradan buraya hemde dönem arasında yapılması çok da doğru değil. Milli eğitim uzmanların elinde olduğundan herhalde sonuç bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • aynı bina içinde 800 örenci daha eğitim göryo onlar duryo orda nasıl bi işdir bu
    0
    0
    Yanıtla
  • acar (5 yıl önce)
    Malatya’nın bu kadar sorunu arasında bula bula bunumu buldunuz sayın mebus dostlar alışverişte görsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)acar isimli kullanıcı yorumuna
    Bu devirde mebuslukta zorlaştı. Vatandaş sorun beğenmiyor. Her gencin kazanmak için yıllarca emek harcadığı, ülkenin geleceğinde önemli projelerin altında imzasını olmasını beklediğimiz gözbebeği gençlerin sorunu sizi ilgilendirmiyor ise abime furbol magazin yazsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir yılmaz (5 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler sayın hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'li (5 yıl önce)acar isimli kullanıcı yorumuna
    Eğitimden daha büyük sorun mu var ? Eğitim doğru düzgün olmazsa o ülke nasil kalkınacak? Herşeyin başı eğitim. Çocuklarımıza ıyi bir eğitim verilmezse nasil bir gelecek bekliyorsunuz ki. En acil çözüm ler eğitim için olmali bu ülkede.
    0
    0
    Yanıtla