SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Kutan'a Ziyaret.. "Görüş Alışverişinde Bulunduk"

Ağbaba'dan Kutan'a Ziyaret..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, muhafazakar siyasetin önemli isimlerinden, Malatya eski milletvekili Recai Kutan'a yaptığı ziyareti, sosyal medya hesabından 'görüş alışverişinde bulunduk' sözleriyle paylaştı.

Ağbaba'nın, eski Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin önemli isimlerinden, Saadet Partisi eski genel başkanlarından Recai Kutan'a yaptığı ziyarete ilişkin haber, odatv4.com'da “CHP'den Milli Görüşün 'Ağabeyine' Ziyaret” başlığıyla yayınlandı.

Haberde, ziyareti gerçekleştiren Ağbaba'nın, 92 yaşındaki Kutan'la birlikte fotoğrafı ile "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Başkanı, Malatya siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan ile görüş alışverişinde bulunduk" açıklamasının yer aldığı sosyal medya mesajı görseline ve Kutan'ın özgeçmişine yer verildi.

RECAİ KUTAN KİMDİR?
Mehmet Recai Kutan, 1930 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 1953'de de Devlet Su İşleri'nde (DSİ) çalışmaya başladı. 1969 yılında da Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik kurumunda genel müdür olarak çalıştı. Daha sonra siyasete atılarak Milli Selamet Partisi'nin (MSP) genel başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 1977 seçimlerinde de MSP'den Malatya milletvekili oldu. 1977 koalisyon hükümeti döneminde de imar ve iskan bakanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 ihtilali sırasında da tutuklanarak dokuz buçuk ay cezaevinde kaldı. Askeri mahkeme tarafından da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat Yargıtay'ın kararı bozması sonrasında beraat etti. Tahliyesinin ardından 1983 yılında Refah Partisi'ne (RP) katıldı. RP'nin kapatılması üzerine de Fazilet Partisi'ne geçti. 2001 senesinde de Saadet Partisi'nin (SP) kuruluş çalışmalarında yer aldı ve genel başkanlık görevini üstlendi.

Recai Kutan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevine devam etmektedir. Kutan 3 çocuk babası.

odatv4.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hamza (1 yıl önce)
    Bir CHP’li olarak söylüyorum ki merhum erbakan hoca ve eski ekibi (ör.sayın kutan) aslan gibi antiemperyalist ulusalcı politikaları vardı.. ama en başta sağ kesim kıymetlerini bilmedi sahip çıkmadı maalesef.. sonuç mu? İşte bu yaşadığımız bolluk varlık günleri .... bitmiş bir ülke ...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    isimleri malatya siyasetinde her zaman hatırlanacak sayılı kişiler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hoca44 (1 yıl önce)
    Çok güzel hareketler bunlar Aferin..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mülayim (1 yıl önce)
    Sizi gidi takiyeci chp'liler :–)
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Ergin (1 yıl önce)
    90' yıllarda Enerji Bakanlığı yaptı. 3 çocuk babasıdır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Nişan Şirinyan. (1 yıl önce)
    İki Malatya da yol açan güzel insan. Recai Kutan Ağabey. Ve Veli Ağabey...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Koca çınar dava insanı memleket sevdalısı rahmetli hocamızın sadık dava arkadaşı değerli büyüğümüz sayın Recai Kutan sizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
    %93
    %7
    Yanıtla