SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağlamayana Mama Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:09:44
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da atıl şekilde bekleyen Vagon Fabrikası’nın 15 yıllığına ücretsiz dahi kiraya verilerek, istihdama katkı sağlanması istendi. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya Ekonomisinin,  Büyükşehir olunması sebebi ile artık canlandırılmalı. Çükü Malatya ekonomisi, her yıl kaysıya bağlı ekonomi olmaktan çıkarılmalıdır.

2014 yılında kayısı tamamen olmadı diğer yıllarda da bu gibi sorunlar olacaktır. Çünkü dünyanın her yerinde iklim değişliği var. Diğer meyve çeşitlerine de Tarım Bakanlığı çiftçilerimize önem verilmeli. Kaysının Malatya ekonomisine katkısı yaklaşık olarak yüzde 40 - 45 civarında görülmektedir.

Bugünlerde ilimizi ziyaret eden Sayın Başbakanın konuşmalarında vagon onarım fabrikasına değindi. Benim de burada çağrım. İlimizin milletvekillerine okuduğum bir gazetede Bozlu Holding firması Eskişehir’de vagon onarım fabrikası kurulması için çalışmalar yapmayı amaçlıyor. Yurt dışına ve orta doğuya raylı sistemlerinin vagonlarının bakımlarını burada yapılarak ihracatları yapılacak. İlk olarak 500 kişiye yakın işçi istihdam edecektir. 40 bin metre kare arazi üzerine fabrika kurma çalışmaları yapmaktadır. İşte bizim burada bulunan ve halen boş bulunan 6 bloktan oluşan fabrika binaları 72 lojmanları bulunan vagon onarım fabrikası 120 bin metre kare kapalı alanı hazır 760 bin metrekare arazi hazır milletvekillerine çağrım gelin bir komite kurun Valilik, Belediyeler Sivil Toplum kuruluşları ile bu şirketi buraya davet edelim” ifadelerini kullandı.

“Bu vagon onarım fabrikasını 15 yıllığına bedelsiz olarak kiraya verilmesi için bizlerde elimizi taşın altına koyarak buranın faaliyete geçmesini sağlayalım" diyen Evren şöyle devam etti:

"Ağlamayan çocuğa mama verilmez Malatya ekonomisinin yolunu açalım. Sanayicimiz esnaf ve sanatkarlarımız bilim ve teknoloji her yönü ile fabrikalara parçalar yapmaya hazır. Çünkü bizim insanımız yeter ki şu yapılsın denilsin ilimizin işsizliğini azaltalım esnafımızın ufkunu açalım yeter ki bu fabrikayı en kısa sürede ilimizde faaliyete geçirelim. Konya’da kurulan bir motor fabrikası ile oranın ekonomisinin şimdi önünün tutulması mümkün değildir. Bu fırsatı kaçırmayalım. Bu firmaya burayı bedava kiraya versek bizim ekonomimize ilerleyen zamanlarda daha çok faydası olacaktır.”

Malatya Vagon Fabrikası binası, yaklaşık yarım asırdır atıl şekilde bekliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız