SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Adaylık İçin Sona Yaklaşılırken..

AKP'de Adaylık İçin Sona Yaklaşılırken..
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart 2024'te yapılacak olan mahalli idareler seçimi öncesi partilerin Malatya Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine ilişkin süreç devam ediyor. 2004'ten itibaren, büyükşehir statüsünün verildiği 2014'ten sonra da AKP'li belediye başkanlarının görev yaptığı Malatya'da bu partinin adaylığı için yoğun bir kulis faaliyeti sürerken, mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın ve eski milletvekili Öznur Çalık'ın yanı sıra gündemdeki bazı isimlerle ilgili değerlendirmenin devam ettiği, sürpriz bir isim olarak Malatya eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er'in adı da ciddi bir şekilde ön plana çıkmış durumda.

AKP'DE YOĞUN KULİS..
Aday adaylığı için başvuru süresinde sadece İnşaat Mühendisi Ahmet Durmuş'un başvuru yaptığı AKP'de, adı geçen isimlerin çok yoğun kulisler içerisinde olduğu, özellikle eski milletvekili Öznur Çalık'ın aday gösterilebilmek için her yolu denediği ifade ediliyor.

26 Kasım'da eğilim yoklaması yapan AKP, mevcut belediye başkanından memnun olup olunmadığını sorarken, olumsuz yanıt halinde 3 ismin yazılmasını istemişti.

Malatya'da oylamaya katılanların imza sayısının üzerinde oyun çıktığı eğilim yoklamasında bu durum çeşitli yorumlara neden olurken, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a karşı, eski milletvekili Öznur Çalık'ın kendisinin ve bir önceki dönem belediye başkanı Ahmet Çakır'ın isimlerini gündeme getirdiği, bu arada mevcut il başkanı Avukat Namık Gören'in adının da, 3 isim arasında yazılmasını sağladığı ifade ediliyor. Eğilim yoklamasının sonucu gizli tutulurken, gerek Gürkan'ın çevresi, gerekse Çalık'ın çevresi kendi destekledikleri ismin ilk sırada çıktığını öne sürüyor.

Bu arada, Malatya'nın eski İl Özel İdare Genel Sekreteri ve son olarak İstanbul- Fatih Belediye Başkan Yardımcısı olan Sami Er'in (yandaki fotoğrafta) adı da, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok ciddi şekilde öne çıkmış durumda. Sami Er, adaylık için resmen başvurmazken, kulislerdeki esen havaya ve adaylığı için kendisine de iletilen talepler nedeniyle, Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiği ve beklemede olduğu bildiriliyor. İnşaat Mühendisi olan ve Malatya'daki görevi sırasında, il genelinde  etkili ve dürüst çalışmalarıyla bilinen Er'in adı geçenler içerisinde çok ciddi bir alternatif olduğu değerlendiriliyor.

Sami Er gibi, Malatya kamuoyunda büyükşehir belediye başkanlığı için adaylığına yönelik ciddi bir talep ve beklenti olan eski milletvekillerinden Ömer Faruk Öz'ün ise, kesinlikle adaylığı düşünmediği, bunu hem kendisini arayanlara hem de parti içerisinde nabız yoklayan yetkililere net bir şekilde ilettiği, dolayısıyla kendisini alternatif olmaktan çıkardığı ifade ediliyor.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da, yeniden adaylık için yoğun bir kulis faaliyeti içerisinde olduğu değerlendirilirken, bu ismin aday gösterilmesi halinde henüz aday çıkarmayan MHP'nin destekleyeceği, AKP ile işbirliği yapılacak iller için değerlendirmesi süren MHP'nin, Gürkan adının ortaya çıkması halinde, Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacağı ve Gürkan'ın yanında yer alacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde, yeniden aday gösterilmeyen, yeni dönemde siyasi hedefini Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak belirlemesine rağmen, bunu kamuoyuna deklere etmeyen Öznur Çalık ise, AKP'nin Malatya adayı olabilmek için tüm gücüyle faaliyet gösteriyor. Malatya'daki radikal bir kesimin de desteklediği öne sürülen Çalık'ın, yerel seçim sürecine girilmesinden sonra Malatya'da sürdürdüğü kulislerinde, kendisinin yanı sıra geçmiş dönemde özellikle biri başta olmak üzere radikal gruplara yakınlığı ve desteğiyle bilinen Ahmet Çakır ismini de gündeme getirdiği, böylece radikal kesime yönelik sempati mesajları gönderdiği yorumları yapılıyor. Malatya'da tabanda ciddi eleştirilere ve tepkilere muhatap olan, siyasi hayatı için ‘artık yeter’ dedirten Çalık'ın son dönemlerde, kulis faaliyetlerini Ankara'da yoğunlaştırdığı, ayrıca anket, bazı televizyon kanalları ile basın organlarında adaylık için en güçlü ismin kendisi olduğu, eğilim yoklamasında ilk sırada çıktığı yolundaki iddiaların ve haberlerin kaynağı olduğu  belirtiliyor.

Son günlerde Malatya'daki seçmene yönelik olarak, AKP Genel Merkezi tarafından telefonlu aramayla yapıldığı izlenimi verilen, 4 ismin verilerek araştırmanın yapıldığı anketin, bu partinin genel merkezinin anketi olmadığı, Malatya'dan yaptırıldığı ifade ediliyor.

Merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri adaylığı için de birçok isim yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu ilçeler içerisinde, adının karıştığı olaylar nedeniyle çok yıpranan Yeşilyurt'un mevcut belediye başkanı Mehmet Çınar'ın yeniden aday gösterilmesinin söz konusu olmayacağı, buna karşın Battalgazi İlçesinin mevcut belediye başkanı Osman Güder'in ise, adaylık için değerlendirilmekte olan isimler arasında yer aldığı belirtiliyor. Yeşilyurt'ta Kahraman Kavuk, Mustafa Katipoğlu, Muhammet Emin Yalçınkaya, Battalgazi'de ise mevcut başkanın dışında Latif Oktay ve Ramazan Özcan isimlerinin de öne çıktığı öne sürülüyor.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLABİLİR..
AKP'de büyükşehir belediye başkan adaylarının önümüzdeki haftadan itibaren açıklanmaya başlanacağı, hafta ortasından 15 Aralık'a kadar Malatya'nın da dahil olduğu bazı büyükşehirlerin adaylarının belli olabileceği ifade ediliyor.

İlçe adaylarının açıklanmasının ise, büyükşehir ve şehir adaylarından sonra yapılacağı, Ocak ayının ilk haftalarını bulabileceği belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

119 yorum yapılmış

  • Canercan44 (4 ay önce)
    Öznur hanım aday olacağına sellahattin başkanın tercih edilmesi daha mantıklı olur
    %67
    %33
    Yanıtla
  • drsn (4 ay önce)
    seçilen kişi liyakat sahibi ve eğitimli malatyayı bilen malatyalı biri olmalı belediye içine çöken adıyamanlı ve bingöllüler acilen tasviye edilmeli ve öznür belediyenin önünden bile geçirilmemeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (4 ay önce)
    Öznur Çalık a yada başkalarına oy vermem. Gürkan olursa oy veririm
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Haluk Çetin (4 ay önce)
    Malatya için Malatyalı ve Malatya'da yaşayan insan şart... Kaç sene önce çıkıp giden insan ne fayda sağlar bize...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mütahit & Betoncu tayfası istemiyoruz. (4 ay önce)
    Artık şu mütahit, betoncu, zengin iş adamı tayfası bi düşün şu milletin sırtından. Sizler önce yaptığınız ve yıkılan ağır hasar alan binaların hesabını verin birde şu betoncu tayfası depremden sonra milletin anasını ağlattınız iki karına beton satarak. Sizin ve sizler gibilerin niye başkan adayı oldukları aşikar. Düşün artık Malatya’nın sırtından düşün.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kimi istiyorsun anlat da bilelim
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 ay önce)
    Öznur çalık yüreği yetiyorsa bağımsız girer seçime o zaman belli olur Malatya sevip sevmediği belli olur
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Bu millet oy verir. Rahat olun sakin olur. Akp de siyaset aynı isimler de dönüyor. Sadece Malatya'da değil ulusal siyasette de böyleydi. Adam bakıyorduk a bakanı, seçimden sonra olmuş b bakanı. Sonraki seçimde c bakanı. Memlekette ne kadar mahir ne kadar yetenekli varsa hepsi akp de. O yüzden ismi yabancı olmayacak birini büyükşehire aday gösterirler.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Erhan (4 ay önce)
    Bu memlekette bir daha adiyamanlli biri başkan olursa yazziklar olsun, battalgazi, yeşilyurt ortada Malatyayi rezil ettiler. Depremde her yerde başkani Malatyali olan BAŞAKŞEHİR belediyesi vardi.Biz Malatyalilari savunurken miliyetcilik yapma diyenler sonra bu memleketin lobisi yok diyorlar.eskiden bu adiyamanlilar muhtar olamiyodu.memleket ne hale geldi.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kardeş memlekette malatyalı yok ki malatyalıyım diyenlerde adıyamanlı emin ol yerlisi kalmadı artık:(
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemal (4 ay önce)
    Büyükşehir Sami Er Battalgazi Ramazan Özcan Yeşilyurt Kahraman kavuk. adaylar bu şekilde olacaktır. Şehrimiz için en güzeli böyle olur bu insanlar gelirse hizmet gelir.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (4 ay önce)
    Minicik isimle başkan koltuğu zor. Hepi topu 6 harf. Bize böyle aslan tuğbars keyhkubatul semerkand isimleri tarzında, tok sesli 1.90 boyunda konuştuğunda “bu ne diyi la” diyeceğimiz koltuğun hakkını veren biri lazım.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Hasan (4 ay önce)
    Ehliyet, liyakat değerlendirme ölçüsü mü olacak yoksa zaten degil aday bir ceket koysak dahi kazanacak nazarı ile mi bakılacak? İlk söylediğim değerler ve malatyanin devrem yaşadığı gerçeği göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılırsa olmasi gereken aday kesinlikle Sami Er olur, kqzanan da Malatya olur, yok zaten kazanıyoruz, milletin iradedin8n onemi yok, ceketimizi koysak kazanir yaklaşımı karar vermede etkili olursa bahsedilen diğer adayların şansı olur, birileri kazanır ancak malatya net olarak kaybeder zira ismi geçen diğer adayların hepsi depremde yikilan Malatyada sorumluluk sahipleri, Çakır'ı da, Çelik'i da, Selosu da...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • malatyalı (4 ay önce)
    gayri resmi olarak tek parti dönemini yaşıyoruz,başkanlıklara bakalım kim atanacak ,olayın özeti budur.iyi kötü fark etmez.en fazla %1 oynar.bunu benimsemiş ve kanıksamış %80 seçmen varken ,konuşmanın bir anlamı, oyumuzun da hiçbir değeri yok.geçmiş zamanlar dediğimi doğruluyor.onlar her kimlerse bakalım malatya ya kimleri layık görecek.malatya neyi hak ediyorsa emin olun ona teslim edilecek.işinize gelirse..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Battalgazi Ramazan Özcan, yeşilyurt Mustafa Katipoğlu olursa iyi olur, Büyükşehir Çakır ve öznur çalık aday olmasınlar kim olursa olsun diyorum, eğer Çakır veya öznur çalık aday olursa, gerekirse MHP aday çıkarırsa o adaya veya yeniden refah adayına oy vereceğim.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Herkesin kendine göre bir hesabı var.Yoksa işin zor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasmalatyalı (4 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Hala Akp beledıyecılıgıne oy verıyorsanız terkedelım bu memleketı. Yeter artık gına geldı oznurdu cakırdı.memleketı yemeyen hızmet eden hakkı savunan adam ıstıyoruz oyumuz yenıden refah a
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (4 ay önce)
    malatya büyükşehir adayı hiç ismi geçmeyen ve mühendis ve işi bilen gelmesi tercihtir
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Yeşilyurt’un başındaki yüksek inşaat mühendisi kardeş bize adam gibi yönetici lazım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Malatya ne çektiyse,hısım akraba,aşiret çocuğu diyerek ,olmazsa olmaz olmaz gibi adamlardan Helvacıdan,eczacıdan,Avukatlardan çekti İnşallah Reis Malatya’da hiçbir bağlantısı olmayan Toki başkanlığında başarılı bir bürokrat olan SAMİ ER getirir..Malatya’da köşeleri tutan kim varsa havasını alır .. SAMİ ER —-GEREKÇE MALATYA DEPREM ŞEHRİ ,MALATYALI UYANIKLAR ile BAĞLANTISI YOK …
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Gizli Kullanıcı (4 ay önce)
    Bence bu isimlerin bile en başta aday gösterilmesi hataydı,zira Ak Parti Malatya’yı tanısaydı ve bilseydi herhalde bunların aday olmasını kesinlikle istemezdi hele de Selahatyin Gürkan’ı istemezlerdi. Bence bu saatten sonra Ak Parti ya da CHP’den vazgeçilerek Yeniden Refah ya da Hüda Par’a geçiş vakti gelmiştir. Hüda Par bence çok akıllıca bir yöntem deneyerek Hacı Uğur Polat’ı Malatya’ya aday göstermesini şahsen isterim. Zira Yeşilyurt’u Yeşilyurt yapan adamdır ve Mehmet Çınar onun icraatlerine tam manasıyla konmuştur. O yüzden de Yeşilyurt için en uygun isimler ve Malatya’yı çok iyi tanıyabilecek,liyakatli insanların gelmesi gerekir…
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mehmet çınar yönettiği belediyede ne olduğunu bittiğini bilmeyen yönetici olarak tarihteki yerini almıştır.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Eminmisin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gizli Kullanıcı (4 ay önce)Gizli Kullanıcı isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu bari biraz seçim konusunda bilginiz olsa Malatya’nın sadece Malatya’nın içinden gelmiş insanlarla sorunun çözüleceğini bilirdiniz. Buranın toprağından kopan hiç kimse Malatya’ya ilaç olamaz. Bunu anlayamadınız gitti,mühendis isteyenler Mehmet Çınar’ı da bunun için seçmişlerdi fakat Yeşilyurt Yeşilyurt olalı bu kadar batmamıştı. O kötülediğiniz Hacı Uğur Polat döneminde bile asla böyle olaylar olmadı. Yapmayın etmeyin ya Reis sadece bir Allah’ın kulu,en az 31 Mart 2019 seçim döneminden beri hata yaptı ve siz hataya rağmen yine Selahattin Gürkan kadar vizyonsuz bir başkanı ya da Öznur Çalık gibi sadece kulis oyunlarıyla yaptığı marifetlerden seçerseniz yazıklar olsun derim. Zaten samimi olan başkan Malatya’ya şunu yaparım,bunu yaparım diye atan tutanı değil hizmetini vatandaş için yapan gerçek ve liyakatli başkanlarla olur. Sırf Reis dedi diye Ak Parti seçilmez, 20 senedir sadece yol,köprü ile hizmet yapıp da milletin dikkat etmediği,buz dağının ardındaki şeyleri görmenin vaktidir. Başıboş köpek sorununa dahi bir çözümü olmayan Ak Parti’yi yerel seçimlerde seçmek ne kadar mantıklı bir çözümdür? Demek ki artık yerel seçimlerde yol,köprü vaadi ya da her tarafı bina yapma vaadi yapanı değil vatandaşa gerçek hizmetin ne olduğunu gösterecek liyakatli ve Malatya’nın içinden çıkmış,has Malatyalı bir başkanın gelmesi gerekir. Bunu çözse çözse sadece Malatyanın has evlatları yapar, ne Malatya’dan kopup Malatya’nın iç dinamiğine hakim olmayan insandan ne de Malatyalı olmayıp dışarıdan gelen hiçbir başkan Malatyanın sorunlarına çözüm bulabilir…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Samiyi başkan yaparlarmı yav sizde, çalışkan kafası basanlar en fazla yardımcı yapılır oda milletin gazını bir süre almalığına
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Serkan (4 ay önce)
    Büyükşehirde Ömer Faruk Öz ya da Sami Er Battalgazide Ramazan Özcan Yeşilyurtta Muhammed Yalçınkaya en olması gereken isimler diye düşünüyorum.Malatyayı içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak şehre taze kan getirecek isimler gerekmekte.Aday adayları içinde de en güçlü ve en kaliteli isimler bunlar diğer aday adayları içinde kaliteli insanlar göremedim.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Murat samil (4 ay önce)
    Bizim gibi memleketlere ahbab cavus iliskisi bitmez burda su iyi bu iyi diye isim zikredenlerin cogu beklenti pesinde kosmaktan baska bisey degildir kim gelirse gelsin ana hedef once akrabalar sonra partiden ileri gelenlerin cocuklari ise alinir sonra kademeli olarak paylasim devam eder ha bide su var gelen gideni her zaman aratir hak ve hakikat hic bir zman vuku bulmaz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Deniz (4 ay önce)
    Size Öznur Çalık gibi bir başkan lazım, size layık olanda Akp ve Öznur Çalık'tır! Haydii Malatya şahlan %70 yetmez, %80 oyla yine Akp, yine Akp ve yine yeniden Akp deee..Size başka parti ve başka partinin adayı yakışmaz. 22 yıldır verdiğiniz desteğin karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz, o zaman tam destekle devam Malatya..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Has malatyalı (4 ay önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Beledıyecılıkte akpnın bıttıgını bu secımde goreceksınız koltuklarına yapısmslar bırakmak ıstemıyorlar. Millet verdıgı o koltuğu almasınıda bılır kardesım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (4 ay önce)
    Malatyalının şunu bilmesi gerekir, eğer AKP kazanırsa çok yazık olacak. Hâlâ ÖZNUR Çalık, Ahmet Çakır, Selahattin Gürkan v.s. gibilerde vizyon beklentisi içine girmek gerçek bir Malatyalı olarak çok üzülüyorum. Şunu düşünmeden geçemeyeceğim, demek ki bizler her şeyi hak ediyoruz. Bunlar bu ülkeye zarar verdiği gibi maalesef Malatyamızada çok büyük zarar veriyorlar. Bunlar bu kabilecilikle, adamcılıkla hiçbir şey yapamayacaklar. Bu da böyle bilinsin.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Liyakat Kazanacak! (4 ay önce)
    Battalgazi Belediye Başkanlığı için bugüne kadar algı/reklam vb. işlere bulaşmamış, Battalgazi doğumlu, mühendis, 38 yıl boyunca özel sektörde ve devlet kurumlarında İl Müdürlüğü, İl Koordinatörlüğü, Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlük gibi görevlerde bulunmuş, Battalgazi temayülünden birinci çıkmış, liyakati ve tecrübesi ile en güçlü aday Cemal Erkoç.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Bu cemal erkoç MOTAŞ ta ne yapmış ki Battalgazide ne yapsın, onuda geçtim Temayül sonuçları gizliyken siz nerden öğrendinizde 1. çıktı diyorsunuz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Talip (4 ay önce)
    Depremi iliklerine kadar yaşamış olan bir şehirde, toki tecrübesi, belediyecilik tecrübesi bir insaat mühendisi aday varken, buralarda hala şehri bu hale getiren siyaset eskilerinin adlarının zikredilmesi dahi abesle istigaldir, bahsedilen aday adaylarından bunu bilgisi, donanımı ve dürüstlüğü ile başarabilecek, kimsenin elestiremeyecegi tek aday sami er gibi duruyor, gerisi siyasi tercih, nasip kısmet!
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Bahaddin (4 ay önce)
    Selahaddin Gürkan'dan sonra Sami ER in gelmesi çok ilginç olur. Malatya 1-2 değil 50 level birden atlar. Neye lâyıksak onunla yönetileceğiz.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Saf44 (4 ay önce)
    Ben belediye başkan adaylarının her zaman olduğu gibi,cebi için çalışan değil halkı için çalışan kişiler olacağına inanıyorum.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Yakup DERİNSU (4 ay önce)
    Şehrimize ilçelerimize köylerimize kente ve kent yaşayanına kim hizmet edebilecekse, kim teminat olarak yaptıklarını gösterebilecekse, kendi çevresi yerine en ücra köşede doğan yeni bir bebek ile son nefesini bu memlekette veren vatandaşı düşünebilecekse, bahaneler değil, hizmet üretebilecekse, insanlığı ve adaleti ile adını yıllarca bu memleketin topraklarına altın harflerle yazdırabilecekse kadim şehrimiz MALATYA'YI ona emanet etmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir MALATYA bırakmak için. Naçizane fikrim Yeşilyurt Belediye Başkanlığını Numan ÖZCAN layıkıyla yerine getireceğinden Şüphesiz emin olabilirsiniz
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Mehmet Çınarla 3 yıldır iş tutan başkan yardımcısı ve eski işgem müdürü numan özcan mı? Yazık etmeyin memlekete.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ha Hasan,ha kel Hasan fark yok :)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Küçük beyinler insanları, Orta beyinler olayları, büyük beyinler sistemleri tartışır diye bir söylem var. Malatya hala isimleri tartışıyoruz. Sistemi tartışın, insan kim olursa olsun sistem işlesin; istenileni üretsin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alp (4 ay önce)
    Omer faruk oz veya Sami Er saygin isimler eger olursa çok cok iyi zaten bu kisiler olmazsa malatya icin umudum biter. Bu kisiler olmaz ise gurkan, oznur caliktan yine iyidir. Oznur calik bu sehre belki isteyerek belki istemeyerek çok zarar verdi. Çevresinde zararli cok tip var.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Dayı (4 ay önce)
    Ahmet Çakır büyükşehire,Mustafa Katipoğlu yeşilyurta,Ramazan özcan battalgaziye.en ideali bu.Öznur,sellahatin,M.çınar,Osman Güder bunlar tekrar milletin gözüne sokulursa Akp kazanamaz.Millet zaten gıcık olmuş nefret etmiş.iyi analiz edilmeli millete ses verilmeli.Akp malatya da depremi yaşar.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Emin misiniz (4 ay önce)Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    Kim olduğuna, ahlakına, eğitimine, zekasına, geçmişine bakmaksızın yoldan geçen ilk üç kişiyi Akp aday göstersin açık ara yine kazanır. Ya Malatya'da yaşamıyorsunuz ya da Malatyalıyı tanımıyorsunuz? Bu yazıyı okuyan AKP'li olsun olmasın Malatyayı bir gıdım tanıyan herkes bunu tartışmaz bile
    %45
    %55
    Yanıtla
  • M.B (4 ay önce)
    İnşaAllah Öznur Çalık olur da memleket düzelir
    %15
    %85
    Yanıtla
  • İyice düzelir .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Türkiye'ye rengini vurmuş, Türkiye'yi ileri götürmüş iki şahsiyet; Demirel ve Özal. Bunların ikisi de mühendis. Belediyecilik, fen işi; mühendislik işi; öncelikle inşaat, mimar mühendislerinin işi, gerisi kollektif yönetimle yönetme kültürüne, ahlakına sahip kişi ile olur.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Karad (4 ay önce)
    İktidar Selahattin Gürkani aday göstermek zorunda eğer aday göstermese Gürkan anti iktidar adayı olarak kesin kazanir yani bazı cemaatlar Gürkani istmemeleri söz konusu o cemaatlerin halkın nezdinde bir ağırlıkları kalmamıştır
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ne alakası va. Kendini övmekten başka ne yapmış. Selahattin Gürkan bağımsız yada başka partiden aday olsunda görelim bakalım kaç oy alacak. Öyle bazı cemaat falan deyip algi yapma.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Çakır görün bakın
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (4 ay önce)
    Şu yorumları okuyan da yazık Malatya ya der. Herkes dürüst, çalışkan, vizyonlu aday yok mu diye feryat ediyor. Yahu arkadaş, dönün bir şehrinize, yaşadıklarınıza bakın. Dürüst insanın bırakın seçilmeyi, bırakın aday olmayı, aranızda hayatta kalma ihtimali bile yok!!! Gözünü oyar bu şehir dürüst adayın be... O yüzden hiç ağlayıp sızlamayın...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Berk (4 ay önce)
    Şu harabe şehirde aklı başında bir akademisyen bir mühendis bir mimar yok mu? Dönüyoruz dolaşıyoruz Öznur Hanım, Selahattin Bey ve onların kontrolündeki adaylar. İkisi de büyükşehirle yetinmemiş, büyük ilçelere de kontrolündeki adayları yönlendirmiş. Şehre hizmet etmek değil krallıklarını ilan etmek istiyorlar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Haci Bay (4 ay önce)
    Öznur'u kimlerin istediğini bu millet çok iyi biliyor; Bi düşünün Öznur belediye başkanı olmuş... Yıllardır milletvekili seçildi ne yaptı bu memlekete kendisi ve çevresindekilere bi an düşündüm ,vallahi Selahattin'i zerre sevmem ama Öznur olacağına Selahattin kalsa bin kat daha iyi...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • İsimsiz (4 ay önce)
    Bölge olarak Mustafa Katipoğlunu başkanlıkta görmek istiyoruz. Görevini layıkıyla yerine getiren bir vatan evladıdır. Asrın felaketi olan depremde çok ama çok büyük bir başarı elde etmiş bulunmaktadır. İşini hakkıyla yapan Memleketine sahip çıkan bilgili ve becerikli her şeyin üstesinden gelen Malatya sevdalısı bir insan inşallah umuyoruz ki Mustafa başkan Yeşilyurt ilçe belediye başkanı olacak Yeşilyurt yeniden doğacak buna inanıyoruz. Biz şahidiz çok şey yaptı ve dahasını da yapacak inşallah.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Meziyetleri çoksa yapmazlar emin ol hiç heveslenme
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (4 ay önce)
    başkanlık seçimi yukarıda yapılıyor.kim gösterilirse başkan o olacak,bizi ilgilendirmez.seçime gerek yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • vural çelik (4 ay önce)
    ne güzel memleket kimsenin bu şehri ayağa kaldırmak derdinde değil herkes pay etmiş memeleketi akbabalar gibi uçuyorlar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Benim kendi kanaatim eğer Öznur Çalık aday gösterilir ise oyumu refah a vereceğim.selahattin Gürkan ondan kat ve kat iyidir.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • deniz ışık (4 ay önce)
    Öznur yada Ahmet takır olacağına yılmaz Büyükerşen olsun daha iyi eğer Öznurla Ahmet takır olacaksa zırnık oy yok .
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (4 ay önce)
    Beter ol malatyalı…esnafından,işçisine kadar ikiyüzlü,paracı,dedikoducu,hasetliği kanına işlemiş bir şehir ve halkı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sen beter ol... insanlara hakaret edecek kadar aşağılık bir insan olduğun kesin bu şehri ve insanlarını beğenmiyorsan defol git o zaman bu şehirden eminim ki seni tutan da olmaz yazık. Sadece yorum yazmak için boş konuşmuşsun....
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (4 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Beni tutan yok ana babaya sebep buradayım,memurum zaten isteseydim giderdim senin gibilerinin çocuklarını eğitip topluma kazandırmaya çalışıyorum…zaten öğrencilerime hep bu malatya toplumu gibi olmayın net olun,saygılı,dürüst olun cahil olmayın her zaman aklı ön plana çıkarın,atalarınızın dedelerinizin babalarınızın yaptığı gibi kabileci,mezhepçi,memleketçi,siyasetçi olmayın diyorum…13 yıldır her deprem konusunu işlediğimde tarım alanlarını siz büyürseniz babalarınız gibi imara açmayın diyorum…ama evde seningibileri dinleyenler çok zaman sonra haklıymışsın hocam diyip yanıma gelip dert yakınıyor…işin özü Allahın ayette bildirdiği gibi “Akletmeyenlerin üzerine pislik yağdırırım “ senin ve Malatyalıların yaşadığı şey tamda bu…(bu arada maalesef malatyalıyım)
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Fikret (4 ay önce)
    Çalık emekli edilmiş halk nazarında muteberliği kalmamış eski siyasetçidir.Kesinlikle halk nazarında karşılığı yoktur.Ama siyaset ve güçlülerin desteğini aldığı bellirdir..Gürkan Çalık a göre kesinlikle daha iyi bir aday.Gürkan her kesimden oy alabilen bir isim..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • kadir (4 ay önce)
    açıkcası diğer illere göre malatya geriye gidiyosa biz malatyalılar olarak bunu hak ediyoz. dört tane vekil çıkarıyosa % 70 oy veriliyosa hiç kimse şikayet etmesin zaten böyle yapa yapa halbur üstü insanlar malatyayı terk etti. dışardaki malatyalılar malatyaya yabancı gibi ve gidende kurtulduk diyorlar neden bu hale düşttük neden böyle oldu hiç kimse neden araştırmıyor. şu mmelekette ne sosyal aktivite var.. hafta sonu şehir merkezinde vakit geçirecek ne var maç olursa maça maç yoksa evdesin.. yerel seçimler yaklaşıyor yine % 70.. sonra da yakınmalar ahlarr vahlarr
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kağan (4 ay önce)
    Yeşilyurtumuzu Yeşilyurt’un gerçek evladı Kahraman başkan yönetebilir
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Adem (4 ay önce)
    Sistem yanlış parası olan zengin insanlar aday adayı olabiliyor, okumuş yazmış insanlar zaten zor geçiniyor,yazık işin içinde para olmasaydı aynı isimler dönüp dönüp durmazdı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tarık (4 ay önce)
    Malatya siyasetinin Özneside Yüklemi de ÖZNUR ÇALIK’tır
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (4 ay önce)
    En güzeli arazisi çok olana vermeli. Rahat rahat kendi arazisine göre imar çıkarsın. Malatyalı sever zengini zaten. Milli arazileri kim kendi ve akrabaları üzerine yapmaya devam ediyor ise başkan o olmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gani (4 ay önce)
    Bundan sonraki tüm seçimlerde adaya değil,bağlı olduğu partiye göre oy vereceğim.Zaman bize bunu öğretti.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ölçü nedir? (4 ay önce)
    Sevgili malatyahaber; size yaşanan depremden sonra bu haberi yakıştıramadım. Malumunuz ölçü birimleri bellidir. Ağırlık, uzunluk, hacim için ölçü birimi bellidir kilo, metre vs. Belediye reisliği içinde ölçüler kriterler bellidir. Bu ölçülere göre uygunsa mesele yoktur. Ölçüyü kaldırırsanız kaos olur. Zulüm olur. Şimdi başkan olma ölçüsü ne bir STK ya yakınlık nede uzaklıktır. Her parti kendi dünya görüşüne yakınlarla genelde çalışıyor maalesef. (Yanlış bulduğum için maalesef) Çünkü ölçü bellidir. Evet, Bir yanlışı başka yanlışla çözemeyiz. Buna kalkılırsak sürekli kaybederiz. Haberde geçen adaylardan Sami Er ve Ömer F. Öz AKP için kendi aday adayları arasında bahsettiğim ölçülere göre daha makul. Ama başka partilerde daha uygun adaylarda olabilir olmayabilir. Eğer bir STK ki bu Şevket Keskin tabiri☺️ ile şelale üzerinden adaylık ölçüsü yapacaksak o zaman Şevket bey başkan olsun. Yada medyadaki malum 2 Murattan biri veya Abuzer diye biri vardı o olsun. Bunlar tam şelale karşıtı. Hatta Mesut İnce bile olabilir. Yada Aysun Karabulut da olabilir. Ha Aysun hanım demişken Aysun hanıma gösterdiğiniz duruşu en az onun kadar Selahattin beyede Osman beyede göstermelisiniz. Memet beye gösteriyorsunuz. Uzun lafın kısası adil olmak zorundayız. Bir babanın evlatları bile çok farklı olabilirken bir STK dan çıkan kötü örneklerden Hacı Uğur gibi herkesi töhmet altında bırakmamak lazım. Ve elbette siyaseti sadece bir parti yada güçlü parti üzerinden kurmamak lazım. Çünkü çoğu eylemi yanlış olan partilerin üzerinden değil ister %1 olsun ister %25 olsun diğer ihtimalleride aynı ölçülerle değerlendirmek lazım. Çünkü Malatya’mız yıkıldığı kadar inanın ülkemizde bir çok alanda yıkılıyor. Bize düşen ölçüyü teraziyi savunmak ve ortaya koymak. Kalın sağlıcakla
    %72
    %28
    Yanıtla
  • İsimsiz (4 ay önce)
    Görevini layıkıyla yerine getirdiği için belediye başkanı adaylığını belediye başkanlığını hak eden kişi bu görevide layıkıyla yerine getireceğinden hiç şüphem yok Katipoğlu bu görevinde üstesinden gelecek.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • serhat (4 ay önce)
    malatya için gerçekten kritik bir seçim olacak ama gelecek kişilerin şehrin dinamigine uygun olması lazım eskiden yeni olmaz çok uygun ve yetenekli kişiler var yunus emre fidanel ismi geziyor bu tür adayların hem bilgi tecrübe hemde hizmet olarak daha iyi ve hayırlı olacagının kanaatindeyim
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (4 ay önce)
    21 yildir akp iktidarda malatya da ne değışti dahada beter oldu .malatya ya kim gelirse gelsin değişen bir şey olmaz.artık bu şehirde hiç bir umudum kalmadı en iyisi çekip gitmek.geç bile kaldık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ahmet turan (4 ay önce)
    başka yazdığım yorumlarda da belirttim bizim için aday şu olmuş bu olmuş hiç bir ehemmiyeti yok. reis kimi aday göstermişse bir an bile düşünmeden basacağız mühürü evvelAllah. muhalefet partileri kendi kendilerine hiç hayale kapılmasın, işlerine güçlerine baksınlar. ben muhalefet partisi yetkilisi olsam aday bile çıkarmam ama bunlar yenilen pehlivan güreşe doymaz misali habire hevesleniyorlar. şimdi de deprem sebebiyle bir kaç ufak tefek, önemsiz sıkıntı oldu diye gene heveslenmişler ama milletimizden gene şamarı yiyecekler hiç merak etmesinler. Malatya ak partimizden başka partiye oy vermez .aday maday hikaye, biz reise veriyoruz oyumuzu. muhalefet şeyhülslamı, ak partimiz kilise papazını aday gösterse biz gene reisin bir bildiği vardır deyip oyumuzu veririz şunu anlayın artık.
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Depremde mi ders olmadı? Beterin beteri olsa yine akıllanmazsanız! Herşeyin vebali üzerinizde! Unutmayın! Yaşanan tüm haksızlıklar, hırsızlıklar, hukuksuzlukların vebali üzerinizde!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibey (4 ay önce)
    Yeşilyurt bölgesi belediye başkanı olarak Mustafa KATİPOĞLU nu görmeyi isteriz işini hakkıyla yapan memleketine sahip çıkan bilgi ve becerisiyle herşeyin üstesinden gelen Malatya sevdalısı bir insan inşallah umuyoruzki Mustafa başkan Yeşilyurt belediye başkanı olacak Yeşilyurt yeniden doğacak.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Mehmet Ayaz (4 ay önce)
    Mustafa Katipoğlu'nun Yeşilyurt için çok şey yapacağına inanıyorum.Hem o kış kıyamette daire başkanı olup arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.Vefalı Malatyalılar sandığa gittiğinde unutmayacak Başkanını.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Bi o yaptı zaten personel birşey yapmadı Malatya yı bu mu kurtardı göreviydi zaten madalya mı verelim maaşıyla değil mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhammed ALİ (4 ay önce)
    MUSTAFA KATİPOĞLU Başkan Bilgi donanım ve uzun yıllar belediyecilik tecrübesiyle Yeşilyurt a faydalı olacaktır
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Fatih (4 ay önce)
    Yıllarca Belediye, Bakanlık vs. başındaki insanlar yönetemedi. Örneğin YÖK başına çok iyi matematik profesörü milli eğitim başına yine prof. Ama bu kişiler sadece alanlarından iyiydiler. Kurum başındaki insanların yöneticilikte iyi olması gerek. Kahraman Kavuk Bey'in çok iyi bir yönetici olduğu birçok Malatya'lı tarafından bilinir. Aday ve başkan olarak Kahraman Bey'den başkasını göremiyorum. Mimarları gördük onlar proje çizsin fazlasına gerek yok. Sadece siyasi hayatı olanları da gördük hep rant.Yöneticilik başka mühendislik mimarlık, siyaset vs. Başka. Özellikle belediyeler halkın refah düzeyini belirlemede etkin rol oynuyorlar. Malatya ve Yeşilyurt için inşallah Kahraman Kavuk Bey aday gösterilir ve seçilir.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Muhacir Selçuk (4 ay önce)
    Yıllardan beri aynı isimler, yaşlandılarmı veya yoruldularmı bu sefer çocukları yeğenleri torunları. Yeter artık, Kim çalışıyorsa , kim Halkın içinden geliyorsa , kim yemeyecek yedirmeyecekse o gelmeli. Mustafa Katipoğlu , adam 30 yıldır belediyenin her kademesinde bulunmuş , başarıyla çalışmış ve hep terfi almış, yetmemiş depremde büyük bi mücadele vermiş , bunu Malatya siyaseti görmemiş ama Cumhurbaşkanı görmüş , deprem sürecinde Malatyalı sadece bir kişiye üstün hizmet madalyası verilmiş. Bence olması gereken , halkın içinden birisi olduğunu düşündüğüm Mustafa Katipoğlu’dur.
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Trolll trol trollll
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya (4 ay önce)
    Depremle birlikte Yeşilyurt ilçemiz çok ciddi yıkım yaşadı illa birilerinin adamı yada parası olan zenginleri başkan yapmamızın bedelini çok ağır ödedik liyakat ı esas almayıp particiliğin sonucunu gördük hep birlikte. İnşallah bu sefer çalışacak mimar mühendis teknik insanları görürüz. Haberde yazanlarda bile mimarlar odası başkanı Yunus Emre Fidanel de aday ama ismi yazılmamış. Burada Yunus Emre Fidanel veya bir başkası ama inşallah bir seferde TEKNİK LİYAKAT sahibi biri olur da en azından yaşadıklarımızdan bir ders çıkarmış oluruz
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Mesut Aşıt (4 ay önce)
    Yunus Emre fidanel in olması bizler için çok iyi olacaktır
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Olmamış (4 ay önce)
    Bu haberi anlamadım. Bir belediye başkan adayı çok yetenekli, çok dürüst, çok çalışkan, ufuklu vizyonlu bilgili müthiş bir idareci ve Malatya sevdalısı olsada malum gruplarla ilişkili ise belediye reisi olmasın mı? Selahattin beyide malatyahaber bu saiklerle destekledi. Eee ne oldu ? Kocaman fos! Öznur hanım malum STK ya yakın mı bilmem ama Öznur Hanım bu işi yapacak dürüstlük, nitelik, ufuk ve çapta olmadığı için olmamalı. Artık ilkeler üzerinden konuşmak yazmak vakti gelmedi mi? Lütfen artık ehliyet liyakat ve adalet üzerinden sizde bizde bakalım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tayfun (4 ay önce)
    Büyükşehir de S.G. ve Ö.Çalık olmaz. Biri belediyeyi tek başına yönetmeye alışmış ekip yok,kadro yok,ilke ve proje yok,pireyi deve yapıp milleti ahmak yerine koymayı marifet sayan,bizi mahcup eden biri. Diğeri siyaseten bitkin ve belediyeyi bilmeyen biri. Bu ikisinden olmaz. Geriye Sami Er kalıyor ki kesinlikle doğru bir isim. Artık dürüst ve hikayesi temiz kişiler gelsin. Tecrübe olarakta yeterli. İlçelerde böylesi tecrübeler yok. Ortalık aday adayından geçilmiyor . Bizim yapacağına inandığımız tek bir isim vardı o da hısımlık nedeniyle müracaat bile etmedi. Geriye de kim olursa olsun artık
    %69
    %31
    Yanıtla
  • orhan ince (4 ay önce)
    en güzeli benim yapacağım işlem hiç kimse oy vermeye gitmeyecek şeçime katılım az olunca her kez anlar yoksa eski tas eski hamam halen kontenyer kentlerde en az görmezden gelip oturan yüzde 40 kısım var torpilli şikayet ediyorsun ilgilenen yok bırak şikayeti kontenyer kontrol noktasındaki görevli arkadaşlar gidip bakacak 5 gün gelmeyen kişleri tespit edip çıkaracak bu kadar basit. ihtiyacı olanlar kalacak devletede yazık bu yapılsın kontenyer kentlerde yüzde 50 boşluk olur inanın çoğunun evi ve başkası adına kiralık tuttukları evler var oturdukları
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (4 ay önce)orhan ince isimli kullanıcı yorumuna
    Şimdi sen oy vermeyeceksin ya, siyasiler çok üzülür biliyor musun? Ağlarlar gecelerce... Neden katılım düştü diye perişan ederler kendilerini... Sen ve senin gibi düşünen arkadaşlar da bu inanılmaz stratejiniz ile hedefinize ulaşmış olursunuz... Aferin sizlere, vallahi pes dedirtecek cinsten bir deha... Nasıl benim aklıma gelmedi diye de kıskanmıyor değilim...
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Ülkede adalet,hakkaniyet liyakat nerede.sen konteyner diyorsun.adam evi var aynı ilçede hak sahibi oldular.neymiş kırsal mahalleymiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (4 ay önce)
    Deprem bizlere bir çok şeyin gerçek yüzünü gösterdi mevcut belediye başkanları sınıfta kaldılar her alanda ve bunu kabullenmek bırakıp gitmek yerine tekrar adaylar buda yetmezmiş gibi beraber çalıştığı kişilerde aday yeter artık milleti aptal yerine koyduğunuz koltuk sevdasından vazgeçin çünkü bizler sizden vazgeçtik o yüzden malatya'mıza hakettiği hizmeti getircek olan kişilikli dürüst vasıflı kişiler yönetsin kahraman kavuk bunun için biçilmiş kaftan ve bizde kahraman başkanımız gibi değerlere sonuna kadar sahip cikacaz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ayla (4 ay önce)
    Yeşilyurt , Yeşilyurtlulara emanet edilsin.Kahraman Kavuk'un destekçisiyiz ...
    %65
    %35
    Yanıtla
  • AK parti saflarında herkes o çarkın dişlisidir.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • METİN (4 ay önce)
    Büyükşehiri bilmem ama Yeşilyurt için Kahraman Abi bomba gibi geliyor. Geçen Konteynerımızı ziyaret etti. Esnaflar olarak çok memnun olduk. Bizi sahada olan adam lazım dertlerimizi dinleyen çözüm üreten arkasındayız her zaman.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Dilek (4 ay önce)
    Yeşilyurt u yeniden ayağa kaldıracak biri varsa Kahraman Kavuktur Yeşilyurt u Kahraman Başkan a emanet etmelisiniz Başarılı azimli doğrucu güvenilir bir insan dır sayın Kavuk Yeşilyurt Kahraman Kavuk olmalıdır inşallah biz güveniyoruz bekliyoruz Sayın Kavuk sizinleyiz
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Ben akpye tövbe ettim daha da oy vermem. Akp babamı aday gösterse asla ve asla vermem. Neden mi: Yolsuzluk, torpil, adam kayırma, usulsuzlük, yanlı ihaleler, tarımın ve hayvancılığın çöküşü, tarikatlare harcanan para ve onların rezilliği, ekonominin doların durumu, 5 liralık mazotun 40 lira olması, akplilerin zengin lüks şatafatlı hayatı, suçluların serbest kalması, artan hırsızlık olayları, suriyeli ve afganların ülkenin sosyoekonomisini tehdit etmesi, garibanın daha da fakirleşmesi, fahiş ev araba ve kira fiyatları, kykdaki öğrencilerin sıkıntıları, ulaşım ve altyapı sorunları, islamı getirdikleri nokta, insanları dinden imandan soğutmaları, huzur hakkı adı altında alınan dünya kadar maaş ve mercedesler, sağlık sorunları randevu doktor bulamama, marketteki her gıdaya izin verilmesi ve bunların çocuklarımızı zehirlemesi, madde ve uyştrucu kullanımlarının artması, adalet ve hukukun çökmesi, eğitim ve öğretimin çökmesi, bilinçsiz saygısız toplum yetiştirme politikası, akp ve mhp oylarıyla reddedilen yönerge ve kanunlar.. ve daha birçok şey.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şimdi mi iş isten geçtikten sonra geliyor aklınız başınıza ama ne fayda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık, her kelimesine katılıyorum. Bunları görmek her müslümana nasip olmaz. Allah kimseyi ahlaktan ve akıldan geri koymasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferdi (4 ay önce)
    Öznur Çalık beğenin beğenmeyin bu şehre 20 yıl hizmet etmiş biri. Yiğidi öldürün hakkını teslim edin demeyeceğim çünkü Malatya’nın artık yiğit birine ihtiyacı var. Yerel yönetimde başarılı olacağı kanaatindeyim. Neden derseniz Ankara’ya tek telefonla ulaşabilecek bir isim kendisi. Malatya’nın sığ tartışmalardan uzaklaşıp bir olup tek bir aday üzerinde birleşmesi gerek. Yıkılmış virane olmuş şehri 10 aydır ayağa kaldıramayan kesim algıdan başka yaptığı bir iş yok. Park açmışlar cami projesi yapmışlar falan filan. Halka bunlar değil barınmak ticaret yapmak nüfus göçünü terse çevirici projeler üretmek gerekir.Emlak konutu tokiyi bakanlıkları siyasi gücüyle iletişimiyle Öznur hanımdan başkası harekete geçiremez. Koskaca 5 dönem milletvekiliği genel başkan yardımcılığı mkyk üyeliği yapmış biri. CV’si bu kadar kuvvetli biri varsa gelsin daha iyisi varsa o gelsin. Amma elde Öznur Çalık varsa kesinlikle Öznur Çalık gelsin. Ha bu arada radikal grup mensubu değilim. Sade bir vatandaşım.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Öznur Çalık demek ölümü gösterip sıtmaya razı olmak demektir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet KUTLU (4 ay önce)
    Öznur ÇALIK veya Sami ER aday gösterilmezse kesinlikle oy vermem Akpartiye, hele Malatya'yı rezil eden imarda sorumluluğu olduğu halde kendisini kusursuz, insan üstü bir güç gören bencil kibirli saloya asla. Oyüzden Ablamız iyidir iyiki varsın Öznur Ablam
    %23
    %77
    Yanıtla
  • adını soyadını da kocaman kocaman yazmış ki ablası seçilirse desteğini görsün (!)
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sana belediyede sıra gelene kadar akşam olur.Boşuna heveslenme.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • serdar karatepe (4 ay önce)
    Malatya için isim önemli değil reis kimi derse zaten oylar ona. Sonra da hep beraber davul zurna eşliğinde halaya.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (4 ay önce)
    Refah ile ters köşe yapıcaz
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (4 ay önce)Öz Kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kadar ciddi ve radikal bir değişim bünyelerinizde sorun yaratmasın? Toplum hazır mı bu kadar farklı düşünceye? Bu kadar farklı kadrolara? Birbirine 180 derece zıt iki görüş neredeyse, değil mi? Güleyim diyorum gülemiyorum, ağlayayım diyorum ağlayamıyorum, en iyisi sizin gibilerden olabilecek en uzak yere gitmek...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ne gül ne ağla çal çal oyna akıl küpü seni :)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Barguzulu (4 ay önce)
    Biri kalmasın diyoruz diğeri gelmesin diyoruz . Güzelim Malatyada bu işi yapabilecek bir tane babayiğit yok mu yani ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (4 ay önce)Barguzulu isimli kullanıcı yorumuna
    Açık konuşayım, hangi parti, hangi aday gelirse gelsin artık Malatya ne düzelir, ne de ilerler... Daha acısı da şu ki; bu durumun nedeni deprem bile değil... Düşünsünler bakalım biraz neden böyle oldu diye...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (4 ay önce)Barguzulu isimli kullanıcı yorumuna
    Var ama o da aday değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (4 ay önce)
    Aklı var kullanmaz, gözü var görmez, kulağı var işitmez. Malatyalı olmayan anlamaz. Selahattin başkandan başkası yalan. Kaçarı göçeri yok. Bu memleketi ondan başkası ayağa kaldıramaz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • İsminin hakkını veriyorsun tebrikler...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (4 ay önce)doğrucu isimli kullanıcı yorumuna
    Hepinizin ağzının payınıda veriyorum
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Aklı var kullanmaz,gözü var görmemezlikten gelir.Kulağı var kapatır.Bunlar için Malatyalı olmaya bile gerek yok çok rahat anlayan anlar.Hepsi yalan.Bu memleketin işi Allaha kalmış.Ondan başkası yalan.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Sami er dürüst, becerikli ve çalışkan bir bürokrat. İnşallah olur.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Nadir (5 ay önce)
    Sami Er temiz birisi ama keşke depremde belediyesinin imkanları ile burada olsaydı. Gürkan ve Çalık gerçekten yeter insanlar sizden ve algılarınızdan bıktı. Bu isimler arasında şehri tek toparlayacak ve kavgaları bitirecek isim tecrübesi ve beyefendiliği ile kesinlikle Çakır.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (5 ay önce)
    Selahattin iyi oynuyor. Sosyal medyadan yardımcıları, getirdiği büro personelleriyle bir ekip kurmuş zaten. Kötü yapılan yorumlar siliniyor, iyi yorumları bırakıyorlar. High park ve center park ile Malatya 100.yıl parkı ve beydağı tabiat parkı arasındaki farkı göremeyen başkan nutuk atıyor. Bilmiş bilmiş konuşuyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Battalgazili (5 ay önce)
    Battalgazi bölgesinde oy kullanicam eğer ramazan özcan aday olursa kesinlikle akp ye oy vermicem bu adam Malatya'nın değeri kayısıya ihanet ediyor kendisine ithal kayısı hakkında soru sorduğumda bana bana ne kardeşim o zaman almasınlar dedi sen o zaman neye yararsin borsa başkanı olarak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hamdi (5 ay önce)
    Öznur Çalık, siyaseti bırakıp torun sevme noktasına geldiğinin halen farkında değil. Ama Çalık yüzde 100 haklı. Çünkü, yakınlarının ayakta kalabilmesi ve işlerin götürebilmesi için öznur çalık'ın siyasette var ve güçlü olması gerekiyor. Yoksa yakınları aç kalır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Dogrucu (5 ay önce)
    Ne Selahattini ne latifi bıktık bunlardan gerçekten. Reklam ve algi dışında bir icraat yok maalesef...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sevda (5 ay önce)
    Malatya AKP kimi gösterse yine verir Malatya değişmez Başkan da yine Selahatdin GÜRKAN olur Aynen devam Malatya aman değişik BiRŞEY olmasın Maazallah.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Ertuğrul (4 ay önce)Sevda isimli kullanıcı yorumuna
    Yeşilyurtu ayağa kaldıracak başkan Tahsin yılmazdır güveni kişiliği tecrübesi bunu ispatlamış
    %28
    %72
    Yanıtla