SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Yerel Seçimler İçin Kimler Başvuruda Bulunamayacak?

AKP'de Yerel Seçimler İçin Kimler Başvuruda Bulunamayacak?
A- A+ PAYLAŞ

Yerel seçimler aday adaylığı başvurusunu 22 Kasım'a kadar uzatan AKP'den teşkilatlara kriterlere ilişkin yazı gönderildi, kimlerin adaylık başvurusunda bulunamayacağı da tek tek sıralandı. Buna göre; parti disiplin kurullarının kararı ile ihraç edilenler başvuruda bulunamayacak.

AKP milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları milletvekilinin seçim çevresinden aday olamayacak. İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede, birinci ve ikinci derece yakınları aday gösterilemeyecek.

Özellikle ilçe belediyelerinde adaylar belirlenirken; tevazu, halkın içindeki karşılığı, yönetim ve liderlik gibi kriterler öncelikli. Seçmen bölgesine yönelik proje üretimi ve vaatler de adayların belirlenmesinde önemli kriterler arasında. Her dönem olduğu gibi halkta karşılığı olan sevilen isimler ön planda olacak.

Aday adaylarının parti teşkilatındaki uyumlu çalışmaları da göz önünde bulundurulacak.

cumhuriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ali köylü (5 ay önce)
    Doğanşehir elden gidiyor sonra demedi demeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (5 ay önce)
    Hangi partili olursa olsun Önce Malatyaya faydalı olabilecek liyakat kariyer sahibi biri olmalı halka dört dörtlük adam da olsan yaranamazsın o işleri geçin Malatyayı köy görünümünden kurtaracak bir lider Yanıbaşımızda Kayseriyi konyayı örnek şehir almalı Depremin yıktığı Malatya buna çok müsait yeşil alanlar otoparklar şehrin birkaç yerine VC ler Yollar çift şeritli geniş her yerden Şehir Merkezine bağlantılı araç trafiği yani şehrin altyapısı sil baştan olmalı bunu becerecek yetişmiş şahsiyet lazım Kaldırım sök çiçek dik toplu resim çekil bunlar bizi bir gıdım öte götürmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (5 ay önce)
    Selo Başkan adayı olursa her kesimden oyları siler süpürür.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Türkiye Cumhuriyetinde siyaset takım tutar gibi parti tutmaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    merkezde işini ayarlayan aday olacak.kriter vs liyakat bunların hepsi boş.50 tane vekil adayı vardı,temayül yoklaması oldu ,boş işler.merkezde en üstlerde bu işler halledilir.nasıl hal edilir onu siz anlayın artık.seçmen adaya bakmaz partidir.önemli olan bu nedenle adayda seçmene bakmaz.tepeden iş bitirmesi lazım gelir.mahşerin dört atlısı para,makam,akraba,cemaat varsa şansın var en önemlisi paran varsa hepsine tokatı basarsın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Malatya’da bir merkez ilçe MHP bir merkez İlçe Akpartiye verilse büyükşehire de tecrübeli bir isim gelse o zaman Malatya ya gerçekten yatırım gelir
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Hakim (5 ay önce)
    Şimdi bu komik ifadelere ne denebilir ki...işte hal işte vaziyet söze ne hacet...
    %95
    %5
    Yanıtla