SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Adaylarını Belirlemeye Yönelik Yoklama

AKP'nin Adaylarını Belirlemeye Yönelik Yoklama
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerdeki AKP adaylarını belirlemeye yönelik partili eğiliminin belirlenmesi amacıyla 'temayül yoklaması' 26 Kasım Pazar günü Malatya'da da yapılacak. Bu yıl ilk kez elektronik ortamda oy kullanılacak olan yoklamanın Yeşiltepe'deki Spor Salonunda yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir için 1, mevcut belediye başkanından başka aday adayının olmadığı Doğanyol dışındaki 12 ilçeden de 89 kişinin aday adaylığı için başvurduğu, mevcut belediye başkanlarının doğal aday adayı sayıldığı AKP'nin temayül yoklamasının 10.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği, yoklamada il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcilerinin oy kullanabilecekleri belirtildi.

Genel merkezden görevlendirilen bir ekibin gözetiminde dijital sistem üzerinden gerçekleştirilecek oylamanın sonucunun aynı anda genel merkezden  izlenebileceği belirtiliyor.

Yoklamada, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlığı için 'Mevcut başkandan memnun musunuz?" sorusunun yöneltileceği, her iki başkanlık için  verilen yanıtların olumsuz olması halinde, 3'er isimlik aday adayı önerilerinin isteneceği belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI İÇİN KRİTİK EŞİK, KULİSLERDEKİ İKİ İSİM..
Eğilim yoklamasında, doğal aday adayı olan mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın dışında tek başvuran isim Ahmet Durmuş olurken, oylamada isme bağlı kalınmayacağı, partililerin mevcut başkana yönelik olumsuz oy vermeleri halinde başka isimleri yazabilecekleri, bu isimlerin başvuru yapmayanlar arasından da olabileceği belirtiliyor.

Malatya'nın AKP'de faal siyaset yaptığı dönemde, sorunlu isimlere açık desteğiyle bilinen, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin adı birçok yolsuzluk ve usulsüzlükle anılan eski rektörü olan kardeşi Aysun Bay Karabulut'a sahip çıkmasıyla tepki toplayan Öznur Çalık'ın, temayülde adının çıkması için yoğun bir kulis yaptığı bildiriliyor.

Tabanda ciddi bir karşılığı olmayan Öznur Çalık'a karşın, aday adayı olmayan iki isim; eski milletvekili Ömer Faruk Öz ile halen İstanbul Fatih Belediye Başkan Yardımcısı olan, Malatya'nin eski İl Özel İdaresi genel sekreteri Sami Er'in isimleri ise yoğun bir şekilde telaffuz ediliyor. Öz'ün, siyasi tutarlılık ve büyük bir deprem yıkımı yaşayan Malatya'nın sorunlarının korkusuzca dile getirilmesi ve çözümü, nitelikli kadrolar oluşturacağı beklentisi nedeniyle Malatyalılar arasında adının ön plana çıktığı belirtiliyor.

Sami Er ise, Malatya'nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmadan önceki yerel yönetim yapısı olan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği dönemindeki etkili ve dürüst çalışmaları, mühendis kökenli nitelikli bir yerel yönetici olması nedeniyle Malatya'da önemli işler yapabileceği değerlendirmesiyle adı kulislerde konuşuluyor.

Öz ve Er'in aday adayı olmamalarına karşın temayül yoklamasında adlarının önemli birer rakamla öne çıkması halinde, genel merkezin aday belirleme sırasında buna kayıtsız kalamayacağı ifade ediliyor.

KİMLER ADAY ADAYI?
Bu arada, AKP'de 31 Mart 2024 seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapan isimler şunlar:

MALATYA BÜYÜKŞEHİR 

-AHMET DURMUŞ

-AKÇADAĞ

1-ARİF TUTAL
2-BATTAL TUNCAL
3-FUAT ÖZDEMİR
4-HASAN ULUTAŞ
5-MURAT MASKAR
6-NURİ EVİN
7- OSMAN GÜDE
8-YUSUF DUMAN

-ARAPGİR

1-ALİ FİKRİ KONUKCU
2-ÇETİN ÖZDEMİR
3-KAMBER MEHMET TÜMER
4-MEHMET COŞER GÖMÜÇ
5-MEHMET SADIK KARAGÖZ
6-RECEP KAMURAN SEZER

-ARGUVAN

1-BURAK  ATEŞ

BATTALGAZİ

1-ADİL CULHA
2-CEMAL ERKOÇ
3-GAZİ ERGÜN
4-HACİALİ ARSLAN
5-HALİSE ÇİNE
6-LATİF OKYAY
7-MEHMET KARADENİZ
8-MEHMET ÇOLAK
9-MEHMET NURİ ALAN
10-MURAT GÖRGEÇ
11-OSMAN ŞAŞA
12-RAMAZAN ÖZCAN
13-SIDDIK YAVUZ

-DARENDE

1-ABDULKADİR AYHAN
2-ABDURRAHMAN YILDIRIM
3-ALİCAN BOZKURT
4-BEKTAŞ OVACI
5-DURSUN KAYIŞ
6-HULUSİ KAYA
7-MEHMET GÜLTEKİN
8-MEHMET NEJMETTİN ERDOĞAN
9-MESUT KARAGÜLLE
10-MURAT DOĞAN
11-ORHAN ORMANCI
12-ÖMER KOCAMEMİK
13-SÜLEYMAN ESER
14-ZEKİ BOZKURT

-DOĞANŞEHİR

1-FARUK TAŞDEMİR
2- MEHMET SABANCI
3- MESUT SÜLÜ
4- MURAT KAVUNCUOĞLU

-HEKİMHAN

1- ADİL AĞCAN
2- BURHAN METİN ÖZER
3 -KEMAL OKTAY
4 -KEMAL DENİZ

-KALE

1- ABDULVAHAP ORTAÇ
2- AHMET AKBAŞ
3- BÜNYAMİN ÖZDEMİR
4- CELAL KAYADUMAN
5- CEMAL AKDEMİR
6 - FURKAN TOPALAN
7- GÜLHAN KIRICI BAYINDIR
8- HASAN AYAZ
9 - HASAN YUSUF GÖKHAN
10 -İHSAN ÖZBAY
11 -MAHMUT ÖZBAYSAR
12- MUSTAFA KIZILTAŞ
13- YAŞAR KOCA

-KULUNCAK

1-MEHMET BOYRAZ
2-MENDERES İNCİ
3-MUSTAFA MECİT

-PÜTÜRGE

1- ALİ TANRIVERDİ
2- ERGÜN PAŞAHAN
3- HASAN KARAKAŞ
4 -HASAN AVŞAR
5- RAMAZAN PAŞAHAN
6- TEKBİR KÖSE

-YAZIHAN

1-EREN TOPCU
2-HAMDİ KUŞBEY
3-İHSAN AKIN

-YEŞİLYURT

1-ABDULAZİZ ASLAN
2 -HABİP AHMET ŞAHİN
3- HAMİT ÖZPOLAT
4- İSMAİL HAKKI PEKEL
5- KAHRAMAN KAVUK
6- KENAN SAĞDIÇ
7- KENAN AYDOĞAN
8- MEHMET MİRZA DİNÇER
9- MUHAMMED EMİN YALÇINKAYA
10- MUSTAFA KATİPOĞLU
11 -NUMAN ÖZCAN
12- SELİM PİLTEN
13- TAHSİN YILMAZ
14- YUNUS EMRE FİDANEL

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 ay önce)
    Büyükşehir’de Sami Er battalgazide kesinlikle Ramazan Özcan yeşilyurtta Yalçınkaya çok çok iyi olur. Depremin ardından böyle çalışkna insanlar olması yararımıza olur
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Alp (5 ay önce)
    Gerek Ömer Faruk Öz gerekse Sami Er çok kaliteli ve her kesimden malatyalinin gönül rahatlığıyla oy vereceği isimler. Diğer isimler ise facia. Hele oznur calik
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Gani (5 ay önce)
    Size ters gelebilir ancak bu sefer adaya değil,partisine bakacağım.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Kimi gösterirse göstersin maalesef yine millet sağduyusunu kapatıp gözü ve ruhu kapalı bir șekilde yine oy verecek. Keșke güzel malatyam azıcık sağ duyulu olabilse, cennet gibi olan șehri cehenneme çevirenlere hesabını sorabilse....yeșili yok eden, denetlemenmeden yeșil alanlara yapılan binaların yıkılıp moloz yığınına dönen, adeta savaștan çıkmıș görünen alanların hesabını çocuklarımıza verdiğimiz sağduyusuz kararlarla nasıl sepep olduğumuzu onlara nasıl anlatacağız merak ediyorum... Çocuklarımıza el birliğe çok güzel bir beton yığınına göm ülmüș bir cehennem sunduk helal olsun bize, biz mezarlarımızda çocuklarımız tarafındsn dualarla an ılmayacağız bu sızı bize yeter...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Söz (5 ay önce)
    Malatya' yı daha da köyleştirecek el ezher mezunu radikal bir meşale ye ihtiyaç var
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Bence aday Mehmet Çınar veya Mehmet Çınar in uygun göreceği herhangi biri olmalı.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Yeşilyurt Belediye başkanlığına seçilebilme durumu ;Allame-i cihan Mehmet çınara bağlı öylemi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Biz buna ironi (bak Google) diyoruz. Anlayacak olanlara.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    Bu yaşıma kadar oyum MHP ve reise verdim Battalgazi belediyesi yüzünden bütün ailece tepe bu saatten sonra CHP ye oyum
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Ne zaman akp temayülden çıkan ismi aday göstermiş. Dostlar bizi pazarda görsün misali
    %95
    %5
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (5 ay önce)
    Ağzınızla kuşta tutsanız Selahattin başkanı deviremezsiniz. Kimlerin baskı yaptığını biliyoruz. Selahattin başkanı kötülemek için birleşenleri biliyoruz. Yıpratmak için vekillerin deprem zamanında yalnız bıraktığınıda biliyoruz. Atı alan üsküdarı geçti. Yoklamada yapsanız seçimde yapsanız hak eden Selahattin başkan.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Necmettin (5 ay önce)
    Bir şehir bu kadar mı talihsiz olur? Ne büyükşehirde,nede merkez ilçelerde tecrübesi ve siyasi duruşu olan bir aday adayı yok maalesef. Laf olsun, birilerinin referansına güvenen ,başka işlere göz kırpanlarla dolmuş ortalık. S.G. algıyla,besleme kadro ve bazı mihraklarla işi idare etti. Bir sürü gaf yapıp bu işte yetersizliğini kanıtladı.Ö.Ç. artık siyaseten tükenmiş biri ve belediyeyi bilmez. Malatya'ya mahsus özel bir hizmeti olmamış sadece anında Ankara'yı talepler için telefonla aramakla nam salmış biri. Asla istenmez . Sami Er veya Ömer Faruk olabilir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    Ömer faruk Öz olursa oy oranı da yüksek olur sevilen bir isim.Tabi parti sevilen sevilmeyen diye değerlendirmez çantada keklik malatya zaten
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Akıl ve vicdan (5 ay önce)
    Umarım bu kez doğru karar verirler. Görüp takip edebildiğim kadarı ile Sami ER Malatya için isabetli olur. Yada Ömer Faruk ÖZ oda iyi olur. Diğerlerinden olmaz.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Yusuf (5 ay önce)
    Büyükşehir Belediye Ömer Faruk Öz
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    İnşallah sami bey olur. Tanımıyorum ama o olmazsa ahmet durmuş olsun. Selatin öznur ihsan bülent çakır bıktık.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Büyükşehir için Öz ve Er iyi tercihler. İnşallah temayülde ve anketlerde bu tarz Malatya'ya faydası olacak adaylar öne çıkar. Gürkan ve Çalık iyi kötü 20 yıldır vekil ve başkan olarak başımızdalar. Artık emekli olup torun sevsinler.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Sabri Sarıoğlu (5 ay önce)Berk isimli kullanıcı yorumuna
    Gürkanın bakışı olsun,haşin duruşu olsun, konuştuğunda sağdan çakacakmış gibi verdiği intiba olsun herşeyiyle mükemmel
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mesut Özpolat (5 ay önce)
    Bu şehre Faruk ÖZ yakışır. Güzel başarılı bir belediye başkanı olur. Kaliteli bir vekillik yaptı. Umarım Ak Partinin adayı olur.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Lale (5 ay önce)
    Mevcut Başkanlar Aynen Devam değişik bir şey beklemeyin.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    Öznur belediye reisi olursa nolur diye bir gözümü kapattım düşüneyim dedim sonra amaan reis kimi gösterirse o olacak zaten niye beynimi yoramki kerizmiyim ben dedim rahatladım işime baktım
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Efe (5 ay önce)
    Malatya için Ömer Faruk ÖZ iyi olur
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Yılmaz (5 ay önce)
    Olursa ömer faruk öz yoksa değişen bir şey olmaz yani aynı tas aynı hamam olur.Hayirlisi artık
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Payitaht (5 ay önce)
    Ak partinin Büyükşehir adayı Muğla Valisi İdris AKBIYIK olacak
    %28
    %72
    Yanıtla
  • hasan (5 ay önce)
    sanki yoklamanın bir önemi mi varki. genel merkezde kimin torpili yüksekse onu aday yapıyorlar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    5 yılda devasa eserlerle Malatya'yı buluşturan bugüne çözüm üretirken geleceğe yatırım yapan Selahattin Gürkan' a hayırlı olsun. Bu günlerde konuşulan tek isim var mevcut başkan. Kulislerden aldığım bilgiler sıkıntının olmadığı yönünde.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Bu kadar gülünç olmayın selahattin gürkan mı malatyanın sorununa çözüm bulabiliyor birde geleceğe yatırım yapanmış :D
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Önce kbb’ye görün işitime testi yaptır, olmazsa da cafer dayıma bi git (psikolog) o da olmadı bi elazığa bas git.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hasan (5 ay önce)
    Ömer Faruk öz en doğru aday olur Malatyanın kaybetmemesi için önemli
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Hamdi (5 ay önce)
    Malatya'da sıkıntılı hangi adama bakarsanız bakın, gölgesinde öznur çalık vardır. Malatya'nın genel asayiş sorunu oldu. Öznur çalık milletvekilliğinden gitti, Malatya da emniyet sokakları temizlemeye başladı.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Teyemmüm yoklamasını mümkünse her İlçenin vatandaşlardan sorun
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Seksiye Albayrak (5 ay önce)Berk isimli kullanıcı yorumuna
    Teyemmüm abdesti herhalde:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Teyemmüm yoklamasını mümkünse her İlçenin vatandaşlardan sorun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (5 ay önce)Berk isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kral herkes abdestsiz zaten… bomba yorum.. hiç bu kadar gülmemiştim berko :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reis bazı ilçelerde toprak yok sadece kayalık var. Toprak yerine kayaya taşa sürerek teyemmüm geçerli mi acaba?
    %50
    %50
    Yanıtla